Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Samotna_mama92

Gdzie moge szukac pomocy???

Polecane posty

Gość Samotna_mama92

Witam! Mam 17 lat. Rok temu urodziłam córeczki bliźniaczki. Długo walczyłam o nie ponieważ moi rodzice są alkoholikami, a rodzice mojego chłopaka bogaczami zabraniającym spotykać sie mu ze mna. Utzymuje się tylko z marnej pomocy opieki społecznej. A mam wielki problem Od początku ciąży az do teraz robiły i robią sie mi rozstępy. Wyglądam jak potwór. Rozstępy są wszedzie. Na brzuchu, piersiach, udach, pośladkach, plecach, łydkach, ramionach. Nie stać mnie na zabieg laserowy, nie mam nawet z czego odłożyć pieniędzy. Na rodzinę też nie moge liczyć bo to same chytrusy. Czy jest jakas instytucja która mogła by mi sfinansować te zabiegi? Wsztscy mi mówią że mam dzieci i nie powinnam juz wiecej nic chciec. jestem z nimi szczesliwa, ale chciala bym kiedys pojechac nad morze i zalozyc kostium. Całymi nocami płacze, nie wiem jak mam juz sobie radzic

Gość pelnowymiarowy bolej
:D🖐️

Gość Samotna_mama92
?????

Gość Samotna_mama92
Wielkie dzieki. Czasem juz mie mam sił dalej walczyc:(

Gość satyra w krótkich majtkach
:-D :-D:-D :-D:-D :-D:-D :-D:-D :-D:-D :-D:-D :-D Dzięki za ten temat :-D dawno sie tak nie uśmiałam. :-D

Rozstepy to nie koniec świata! Trochę więcej dystansu do siebie. Ja naprawdę myślałem że potrzebujesz pomocy bo nie masz środków finansowych na życie. Utrzymujesz się z MOPSu, są też takie instytucje jak pomoc samotnym matkom, fundacje, stowarzyszenia, PCPR - Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie, Caritas. Pozdrawiam, trzymaj się.

Zabieg likwidowania rozstępów jest zabiegiem kosmetycznym. Nigdy nie słyszałem aby ktokolwiek refundował zabiegi kosmetyczne. Wygląda na to że musisz sama o siebie zadbać.

Gość Samotna_mama92
Tak jak byłam w ciąży wszyscy obiecywali ze sa fundacje które pomagaja młodym mama. Ale od porodu jeszcze zadnej nie znalazlam. Mieszkam w małej miejscowosci i tu nic nie ma

Gość pelnowymiarowy bolej
florek kurwa ale ty glupi jestes :o ic juz lepiej na to ero pierdolic o afganistanie np :o

Gość Zabij_sie_idiotko

Gość łójdkowo
taka biedna a nad morze za co pojedziesz?

Gość Samotna_mama92
Kiedys skoncze szkole, znajde prace, zarobie i pojade

Gość Samotna_mama92
Nie wiem po co ten temat!!! Uświadomiłam sobie tylko że to sa głupie marzenie ktore sie nigdy nie spełna. A ludzie sa okropni. Nienawidze zycia

Gość akinusia
przede wszystkim jestem pełna podziwu, że pomomo młodego wieku tak doskonale sobie radzisz .Niestety rozstępy to problem wielu kobiet niezależnie od wieku ,pozostałośc po ciąży.Radziła bym porozmawiać z lekarzem rodzinnym lub dermatologiem a ostatecznie udać się do najbliższego NFZ i dopytać się konkretnie ,ale z tego co mo wiadomo takie zabiegi nie refundują ,ale co szkodzi zapytać . pozdrawiam

Gość Samotna_mama92
akinusia dziekuje

Gość akinusia
dziewczyno nie patrz na głupoty co tu różni wypisują chociaż wiem że to przykre ale pan Bóg nie wszystkich równo obdarzył rozumem trzymaj się

Gość lolka ta od bolka
ludzie nie maja kasy umieraja na raka bo NFZ nie płaci za dobre nowoczesne leki a pnna ma rozzstępy, juz widze jak pojdziesz do pracy ciekawa jetsem z kim zostawisz dzieciaki

Gość meganthor mężczyzna
Droga Młoda Mamo, myślę, że to dobrze że urodziłaś swoje bliźniaki. Będą miały młodą, sprawną mamę. Pewnie opiekujesz się nimi teraz. Pewnie też, jak każda kobieta, martwisz się tym, jak zmieniło się po porodzie Twoje ciało. Pewne defekty urody są niestety nie do usunięcia lub ich usunięcie jest zbyt kosztowne i nie każdy może sobie na nie pozwolić. Ważne jest, aby myśl o Twoim ciele, rozstępach, fałdkach itp. nie stała się czymś, co będzie takim Twoim mentalnym więzieniem. Abyś od tego problemu nie uzależniała swojego poczucia szczęścia. Uwierz że jest wiele kobiet, które mogłyby się pochwalić idealną urodą, ale jednak nie są w żaden sposób pociągające dla mężczyzn bo po prostu są tylko pustymi kukłami (mówię tu o mężczyznach którzy mają trochę oleju w głowie). prawdziwy dojrzały mężczyzna doceni kobietę która może nie będzie ideałem, ale za to będzie miała to coś, sexapil, taką iskrę w oku, która będzie miała charakter, będzie się czymś interesowała, będzie mogła go wesprzeć, dodać sił, zmotywować do działania. Prawdziwy mężczyzna, którego mam nadzieję poznasz kiedyś w przyszłości, może nawet pokochać Twoje defekty, bo one właśnie czynią Cię wyjątkową. Więc droga Mamo, bądź mądrą kobietą, staraj się być najlepszą, najmądrzejszą mamą dla swoich dzieci, dobrze je wychować( poczytaj o odpowiedzialności jaką jest wychowywanie dzieci, o tym, jak je dobrze wychować, etc. ) i nie martw się o takie drobiazgi jak rozstępy, bo byłoby dla Ciebie bardzo niekorzystne gdyby to one przesłoniły Ci świat.