Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Z Każdym Dniem...

Oczyszczanie twarzy u kosmetyczki.

Polecane posty

Drugi raz w swojej karierze zakładam tutaj temat(przynajmniej pod czarnym nickiem ;) ), ale mam pytanko :D Czy któraś z was, kobietki, była u kosmetyczki na oczyszczaniu twarzy? Koło mnie robią za 70 złoty, ale nie wiem, w jakim stopniu widoczne są efekty. I słyszało mi się też, że jak zaczniesz oczyszczać to twoja skóra się do tego przyzwyczaja i musisz potem zacząć chodzić regularnie - to mit czy tak jest? Proszę o odpowiedzi, jeżeli ktokolwiek był na takim zabiegu ;) Pozdrawiam :)

Gość Ołmjgedd
powinno sie czyscic regularnie:)

Gość kokó chanell
ja niestety byłam ze 2 razy - mam tensencje do wągrów :O ale wizyty dawały mi spokój na 2 tygodnie.. odliczając jeszcze czas gojenia się skóry - to tydzień efektu :O już więcej nie pójdę, szkoda pieniędzy, jakbym miała raz w miesiącu chodzić do kosmetyczki i jeszce cały tydzień mieć czerwone plamy :O może komuś daje takie oczyszczanie spojój na dłużej, ale jakoś nie mi :O mimo że używam całej serii kosmetyków do oczyszczania skóry, mało się maluję - czyli staram się nie zatykać porów :O nie mam pomysłu co z tą moją buzią robić, żeby była czysta, bez czarnych wągrów :(

lepiej doloz troszeczke i sobie zrob mikrodermabrazje:) jezeli masz cere tlusta efektoew po o czyszczaniu nie bedzie widac po 2 tyg:)

Gość lhdfklydh
nie powinno sie czyscic jak juz ktos zaczal to cóż musi dawac zarobic kosmetyczkom regularnie, pory sie rozszerzaja nabieraja wiecej"wosku" i tak w kółko lepiej nie zaczynać, lepsze sa peellingi mikrodermabrazja jak najbarzdiej nie dacie sie dziewczyny namowic na czyszczenie nigdy!

No ja w sumie nie mam tak masakrycznie niewiadomo jak obsypanej twarzy, i aż szkoda bylo by mi wydawać tyle kasy na dwa tygodnie :o Pain au chocolat --> rozwiniesz ten temat mikrodermabrazji? ;)

no coz prawdopodobnie kosmetyczka powie ci ze mikrodermabrazji trzeba zrobic kilka serii zeby bylyu efekty ale to nie prawda;) mikrodermabrazja sciera warstwy naskora takze oczyscza ci skore z porow ...wygladza. koloryt poprawia itp itd..zalezyw jakim miescie mieszkasz ale jednna seria kosztuje ok 120 zl...plus minus..... jezeli nie masz cery problemowej 1-3 razy wystarczy i bedzieszmiala buzke bez porów:) sa tez roznego rodzaju peelingi kwasy itd ktore maja podobne dzialanie:) tylko pamietaj zeby robic to kiedy nie ma mrozow i duzego slonca zebys sobie plam nie narobila na twarzy:) najlepiej idz do kosmetyczki i zdecydujcie sie na jakis zabieg:)

a ha efekt spokojnie utrzyma sie ok roku:) jak nie dluzej to wszystko zalezy od cery:) ale nie jest tak krotkotrwaly jak przy oczyszcaniu mechanicznym:)

Gość North West
Niech nie wypowiadaja sie osoby o masakrycznych problemach, bo wierzcie mi, to zalezy od osoby i jej predyspozycji do zanieczyszczen, wiec nie sciemniajcie, ze po 2 tygodniach nie bedzie widac efektu Ja chodze raz na kilka miesiecy i jest super. Efekt utrzymuje sie bardzo dlugo, ja dodatkowo stosuje do mycia twarzy zel Garnier przeciw wagrom, ten niebieski. Zalezy jaka tendencja do zanieczyszczania, niektórym wystarcza raz na kilka miesiecy, niektorym trzeba co miesiac, bo tak szybko wagry wracaja.