Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość narcyzza

technikum

Polecane posty

Gość narcyzza

napiszcie mi prosze jakie są profile w technikum tzn jaki będe miała zawód po danym kierunku

Gość przypierdalam się
:o

Gość fdagadf
Po wszystkich będziesz co najwyżej gospodynią domową

Ja skonczylam technikum Architektury Krajobrazu...teraz jestem na studiach zaocznych, ale po tym kierunku jest zajebisty start.Zaraz po maturze wysłalm CV do firmy JADAR(kostka brukowa) na dzien dobry dostalam 2 tys. a mialam tylko ludziom doradzac jaka kostke wybrac, jak ja pieklegnowac itp. Czasami na specjalne prosby klientow sama wymyslam i projektowalam wzory...Wtedy wpadala dodatkowa kaska...Pamietam ze w po kilku miesiacach mojej pracy przyjechala rodzina z Architektem Terenow zieleni i facetowi tak sie podobaly moje pomysly na wzory z kostki brukowej ze teraz jeszcze dorabiam u niego. teraz po 1.5 roku pracy w jadarze mam pensje srednia na konto prawie 3 tys. z premia, a dodatkowo wpada mi kasa za projekty...Jak zarabialam na samochod i sie pozadnie zmobilizowalam to w ciagu jednego miesiaca zarobilam ok.5 tys. ale tak sie narobilam ze nigdy wiecej.W dzien bylam w Jadarze a nocami dodatkowe projekty W kazdym razie polecam Technikum Architektury Krajobrazu

Gość narcyzza
chodzi mi o to że jak ktoś wie to żeby napisał jakie wogóle są kierunki bo wogóle się nie orientują:P

Gość narcyzza
anioł ciemności-dzięki zastanowie się nad tym

W mojej szkole bylo jeszcze Technikum ogrodnicze i technikum ekonomiczne, a w szkole obok Technikum gastronomiczne, samochodowe wiecej nie pamietam... Powiem Ci w woj. mazowieckim sa tylko cztery szkoly w ktorych jest technikum architektury krajobrazu i ja musialam dojezdzac, ale warto bylo.jeszcze nie mam nawet studiow ajuz niezla pensyjke...

Gość narcyzza
a co można robić po technikum urządzeń sanitarnych?

Gość upupup

Gość ee33e
Konczylem technikum budowlane, potem politechnike, po technikum masz tytul technika budownictwa ktory przy dzisiejszych przepisach malo Ci daje, podobno maja znowu przywrocic je w takiej formie w jakiej byly przed 2005 rokiem to znaczy ze moglabys miec uprawnienia kierownika budowy w ograniczonym zakresie czyli domki jednorodzinne itp. warto jest jednak pojsc na studia , bo zarobki potem nie ksztaltuja sie w kilku tysiacach a kilkunastu, zalezy od obiektow, mi z premiami, nadgodzinami itp. wychodzi 12-15 tysiecy miesiecznie plus wyzywienie i mieszkanie, projektanci zarabiaja znacznie wiecej .