Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ella_mella

Czy warto wejść teraz w giełdę?

Polecane posty

Gość ella_mella

Przeczytałam pewien artykuł (nie powiem jaki,żeby ktoś mnie nie uprzedził :P) i wypowiedź jednej kobiety-młodej bizneswoman, że kilka lat temu zarobiła na giełdzie pół miliona. No i tak myślę pójsć w jej ślady tylko nie wiem za bardzo jak się zabrać. Tam jest kilka porad, ale nie piszą jak trzeba grać ,żeby te pól miliona zrobić. Trochę jest napisane, no ale nie wszystko. Może jest tu jakiś bankowiec z głową na karku? ;)

Gość ella_mella
A po czym poznać kiedy są wahania, a kiedy nie?

Gość ta jasne zrobmy ci za darmo
analizy i skontrujemy portfel inwestycyjny a potem jeszcze będziemy ci go gratis pilnować :P jak się tym sama nie interesujesz to równie dobrze możesz kupić jakieś akcje bo się ładnie nazywają... jak się uda to może nawet zarobisz. Chociaż w długim okresie to ciężko nie zarobić

Gość ella_mella
buhaha sama dojdę do tego

Gość ella_mella
Jeśli ktoś mógłby coś jeszcze poradzić to czekam

Gość giełda nie jest dla kur domowy
takie jak wy tylko tam traca więc lepiej trzymajcie kase w skarpetkach a jak więcej to jakas konkretna inwestycja )

Nie warto inwestować w akcje. Zainwestuj w obligacje. Giełda oparta jest spekulacjach, czyli zgadywaniu. Kupujesz akcje jakiejś firmy i masz nadzieję że zdrożeją, dzięki czemu sprzedasz je drożej i zarobisz. Mogą jednak stanieć i wtedy stracisz pieniądze. Gra na giełdzie jest jak hazard. Możesz zarobić ale statystycznie rzecz ujmując więcej osób ponosi na giełdzie straty niż zarabia.

Jeszcze jedna sprawa. Załóżmy że zarobisz w wirtualnym świecie giełdy te 500 tysięcy PLN. Czy nie zastanawia cię skąd te pieniądze sam tam wzięły ? Te pieniądze to efekt ciężkiej pracy ludzi zatrudnionych w gospodarce realnej, które ktoś zainwestował na giełdzie. A ty je zdobyłaś od tak...bez pracy.

Tzn. "się tam wzięły". Jeżeli jednak zdecydujesz się zainwestować w akcje, to sugeruję abyś kupowała akcje firm zachodnioeuropejskiej lub chińskich. W ich przypadku prawdopodobieństwo że poniesiesz straty jest najmniejsze (chodź istnieje).

Gość ella_mella
Dlaczego nie polskie tylko chińskie? A ja nie mieszkam w Chinach tylko w Polsce

Wiem że mieszkach w Polsce. Gospodarka Chin (Chińska Republika Ludowa) jest jednak silniejsza i przez to bardziej stabilna niż gospodarka Polski. Jeżeli już, to najlepiej kupować akcje firm które radzą sobie najlepiej, a są to duże firmy zachodnioeuropejskie i chińskie.

Gość ella_mella
To ciekawe, ale ja uważam że powinno się kupować polskie produkty. Ogólnie to przesiedziałam od rana nad kompem i szukałam nazw spółek. Nie mgołam znaleźć, ale na jednym forum mi podali linka i co widzę: http://mojeinwestycje.interia.pl/gie/notgpw/notc/c_akcje Tam nie ma ANI JEDNEJ CHINSKO BRZMIACEJ SPOLKI !!! Wiec nie wiem gdzie chinskie spókki mam kupić

Gość ella_mella
:)

Gość ella_mella
Dzisiaj założyłam rachunek brokerski w WBK :P

Gość wysypka skórna
tak to ten czas ,kedy akcje znaczących firm można kupić pół darmo -wszystko warto postawić na 1 karte o ile wie się ,która z nich wygra

Gość Gajowy Nierucha
nie warto wchodzic w gielde, warto kupowac nieruchomosci, ziemie, zloto, cokolwiek tylko nie papiery na gieldze ktore zreszta sa wirtualne, nawet sobie nimi dupy nie podetrzesz

Gość ella_mella
Ciągle się waham co kupić :)

Gość ella_mella
Ale co kupić? Może Dude?

Gość TV MANIAK
ty głupia suko :D

Bardziel poleciłbym inwestowanie w serwisie www.nachwilke.pl Można zyskać do 22% zainwestowanej kwoty można także uzyskać pożyczkę od 1% Nowość na polskim rynku. Serwis pożyczek społecznościowych (między ludźmi) 100% bezpieczeństwa Twoich pieniędzy 100 % weryfikacji potencjalnych pożyczkobiorców 100 % zwrot z inwestycji + zysk Zapraszam www.nachwilke.pl

Gość maturka
100 % bezpieczeństwa w "na chwilkę"??? To jak mam już wyrzucać pieniądz w błoto, to wolę przez giełdę

do maturka: Nigdzie nie wyrzucasz swoich pieniążków. Wspólpracujemy z wieloma firmami, którze sprawdzają wszystkie rejestry czy kontrahent niezalega nigdzie z płatnościami. A nawet jeśli zalega to niejest powiedziane że musisz udzielić pożyczki takiej osobie (otrzymuje ona czerwoną gwiazke wtedy wiadomo że gdzieś zalega) Tak naprawde pozyczkobiorca jest prześwietlony w 95% co do swojej wypłacalności. Dodatkowo nawiązaliśmy współprace z firmą windykacyjną która potrafi odzywac pieniądze od dłużników w ciągu 30 dni od zlecenia im tego. Myślę że zamiast słać aluzje poprostu wystarczy się zarejestrowac i sprawdzić jak to wszystko działa. Jeżeli nie będzie Pani zadowolona zrezygnuje Pani w każdej chwili. Pozdrawiam www.nachwilke.pl

Gość ella_mella
Chyba kupię Bioton

Gość ella_mella
Kupiłam za 22 grosze, a teraz jest 21. CO robić?

Gość zatopic smutki w butelce
vutki:D

ella-mella- prosze Cie, nie zabieraj sie za takie rzeczy, jesli nie masz zielonego pojecia o tym, tu trzeba czegos wiecej niz tylko szczescia. Wiem, bo mam z tym do czynienia w pracy i sama inwestuje od kilku lat, zreszta z bardzo dobrym skutkiem. Teraz nie jest najgorszy moment na wejscie, ale jesli sie na tym nie znasz, to nie wykorzystasz mozliwosci, ktore daje rynek.

Gość ella_mella
Dziubus, spieprzaj stąd pedale.