Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lalalalala675

wyrywanie zębów

Polecane posty

Gość lalalalala675

czy znieczulenie podczas wyrywania zębów może niekorzystnie wpływać na dziecko? i czy są bezpieczne leki przeciwbólowe które można łykać opi wyrwaniu, Musze wyrwac ósemkę a zazwyczaj robi mi sie suchy zębodól co wiąże sie z niesamowitym bólem dlatego wiem że bede musiala brac leki przeciwbólowe

Gość MAJA 4566
WŁAŚNE ,CZY MOŻNA BRA Ć KETONAL?

Paracetamol można brać, ale zębów dentyści za bardzo rwać nie chcą, no chyba, że cie bardzo boli.

wyrywac nie chca po 6 mc najczesciej , a co do lekow przecowbolowych to ja osobiscie konsultowalam sie ze swoim lekarzem bo mialam bardzo silne bole glowy i zarowno on jak i polozna pracujaca w szpitalu na porodowce twierdza ze paracetamol swoja droga, ale przy silnych bolach mozna zazyc pyralgine. Nie chce sie tu wymadrzac i osobiscie jestem przeciwna radzeniu sie w sprawach lekow na forum bo od tego jest lekarz, natomiast moj lekarza twierdzi ze jak dlugo on pracuje i pozwalal brac pacjentce pyralgine w ciazy to ani razu nie doszlo do powiklan u dziecka. To moja opinia ale i tak powinnas sie skonsultowac ze swoim lekarzem . Ps ketonal absolutnie.

Gość moja zmora to nocnik
mi wyrywali zab na sam koniec ciazy, dali znieczulenei niepelne, ale nie bylo zle, tzn nei bolalo tylko bardziej sie czulo. Mialam stan ropny i trzebabylo rwac a od ok m-ca cierpialam z bólu bo nei chcialam isc do dentysty aby dziecku zaszkodzic. dentystka uswiadomila mi ze to błąd bo czasami znoszenie bólu ma gorsze skutki dla dzidzi w ciazy. Moglam brac paracetamol. Cho c tez raczej nei zazywalam. Dziecku nic nei ejst:)