Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna12345

Czy przeziębienie leczone metodami domowymi może być niebez.dla dzidzi-27tc

Polecane posty

Gość taka jedna12345

Około 2 tyg. temu przeziębiłam się, miałam dość silny katar, lecz brak było innych objawów, więc położna poradziła mi aby, skoro nie ma gorączki, leczyć się czosnkiem i malinami itp. Przeziębienie minęło bez śladu, niestety złapał je ode mnie mój mąż. A co za tym idzie jemu minęło, a ja znowu chora bo zaraziłam się od niego. Tym razem mam dość silny kaszel, taki jakby z oskrzeli, katar i 3 dni temu (gdy wszystko się zaczynało miałam temp. 37,5 Siedzę w domu, jem wit. C i piję wapno, poza tym czosnek i takie tam. Lecz martwię się trochę czy nie powinnam pójść do lekarza, po jakiś antybiotyk. Czy takie przeziębienie leczone tylko tym co w/w może zaszkodzić mojemu maluchowi???Jestem w 27 tc.

Gość moja zmora to nocnik
do czosnku nie ejstem przekonana, sok z malin pij z herbata, albo sok z czarnego bzu do herbaty, na gardlo jesli bedzie bolalo to na pewno tantum verde. Chorowalam w ciazy podobnie jak Ty, ale kaszel to sie zrobil pozniej straszny takze moglam tylko syrop prawpslazowy, bezpieczny za ponad złotówke takze to sobie kup

Gość alalalalalalalala
Kobieto!!a co ty na kafe lekarza szukasz??Ja nie pojmuje jak kobieta w dotatku w ciazy ,chora siedzi na kafe i szuka porady:(zalosne. Oczywiscie zaraz znajda sie domorosli medycy z radami !!Tylko czy bnapewno chcesz sie zastanawiac czy to ci pomoze i nie zaszkodzi maluchowi??Czy nie lepiej isc do lekarza i upewnic czy wszystko jest ok?? Czy nie sa to bakterie??W moim przypadku okazalo sie to tragiczne w skutkach..nie oznacza to ,ze w twoim przypadku to cos powaznego,ale czy nie lepiej dmuchac na zimne??a potem cieszyc sie zdrowiem dziecka??

Gość taka jedna12345
a jeśli to jest zapalenie oskrzeli, a ja nie wezmę antybiotyku to czy może to zaszkodzić mojej Kruszynce wiem, że to głupie pytanie, ale nie mam możliwości iść póki co do lekarza :(

lekarz to swoja droga, ja bylam u lekarza doraznie, z moim dzieckiem jak bylam w ciazy, poprosilam zeby i mnie tylko osluchala bo mówie ze ciaza a mam taki kaszel, odmówila i to jeszcze tak wrednie mwiac ze ona jest od dzieci... tylko nei wiem czym moje pluca od dzieciecych sie róznia... :/ pozniej bylam u normalnego lekarza wlasnie zeby tylko stwierdzic czy to nei jakies zapalenie, bo jesli nei to leczy sie sposobami domowymi, ale i tak lepiej aby lekarz okreslil co mozna bo n awet domowe sposoby nei zawsze sa zdrowe...

Gość taka jedna12345
------> alalalalalalalala nie oceniaj jeśli nie znasz sytuacji

na kaszel jeszcze dobry syrop z cebuli... kroisz cebule na kawalki, wrzucasz do kubka, zasypujesz cukrem, puszcza soki pod przykryciem bo troche ma neiprzyjemny zapach i masz super syrop. Mi zawsze pomagal, tak samo robi sie z buraków