Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zosiaaaa_samosiaaaa

albothyl

Polecane posty

Gość zosiaaaa_samosiaaaa

czy mozna wspolzyc podczas kuracji?? mam brac 1 globulke raz w tygodniu przez 6 tygodni. Na ulotce jest napisane, ze podczas kuracji nie powinno sie wspolzyc, ale tam chodzi o tygodniowa kuracje... Moj gin cos mowil, ze 2 dni po i 2 dni przed mozna, ale dosyc dawno u niego bylam i nie jestem pewna czy na pewno tak powiedzial czy cos przekrecilam. Nie mam w chwili obecnej mozliwosci aby sie z nim skontaktowac, pomozcie:)

Przez 6 tygodni????? Przecież na ulotce jest napisane jak to stosować - Ja brałam wg ulotki i po tygodniu wszystko było ok. Ale brać te leki przez 6 tygodni toż to szok!!!!

ALBOTHYL stosuje się dopochwowo. W zależności od nasilenia objawów 1 globulka na dobę lub co drugi dzień. Globulki należy stosować na noc. Dla ułatwienia podania, globulkę można zwilżyć wodą, a następnie wprowadzić głęboko do pochwy. (Do każdej globulki dołączona jest specjalna jednopalczasta "rękawiczka".) Przed wprowadzeniem globulki należy położyć się na plecach. Stosowanie podpasek higienicznych pozwala uniknąć zabrudzenia bielizny i pościeli. Globulki należy stosować do ustąpienia objawów, jednak nie dłużej niż przez 9 dni (zazwyczaj następuje ona przed zakończeniem korzystania z pojedynczego opakowania zawierającego 6 globulek). Jeżeli po tym czasie nie nastąpiła poprawa, lub jeśli w krótkim czasie po zakończeniu leczenia nastąpi nawrót objawów, należy zasięgnąć porady lekarza. Albothyl intensywnie pobudza proces gojenia. Nie ma powodu do niepokoju w przypadku oddzielania się martwiczych tkanek (nawet w dużych ilościach) od zmienionych chorobowo obszarów. Jest to objaw leczniczego działania leku. Ze względu na ryzyko działania drażniącego, w czasie stosowania leku należy unikać używania do higieny intymnej tradycyjnych mydeł. Niepożądane skutki, które mogą się pojawić po zastosowaniu leku: suchość pochwy, miejscowe pieczenie w obrębie uszkodzonej błony śluzowej. Albothylu nie mogą używać kobiety w ciąży. !!!!!! W czasie leczenia lekiem Albothyl oraz w ciągu 7 dni od jego zakończenia nie należy odbywać stosunków płciowych. !!!!!!!!!! Chyba jednak warto czytać ulotki ;-)

Gość zosiaaaa_samosiaaaa
moj ginekolog zalecil mi abym stosowala 1 globulke raz w tygodniu, jest ich w opakowaniu 6 wiec przez 6 tygodni. ps. co jest zlego w seksie?? to do osoby ktora udzielila odpowiedzi jako 1... żenada.

Gość zosiaaaa_samosiaaaa
napisalam przeciez ze wiem, ze podczas 6 dniowej kuracji wspolzyc nie wolno, ale bede je brac przez 6 tygodni a nie 6 dni. moj gin mowil ze 2 dni po i dwa dni przed mozna, jednak po przeczytaniu tej ulotki chialam sie skonsultowac z wami bo nie jestem przekonana...

Dziewczyno czy Ty masz 10 lat? Złapałaś grzyba i jeszcze chcesz partnera zarazić? Weź te globulki wg informacji na ulotce i za dwa tygodnie spokojnie będziesz się seksić. I jeszcze raz kieruje Cie do lektury ulotki albo informacji w necie albothyl.pl

Gość zosiaaaa_samosiaaaa
jestem juz wyleczona na maksa z pewnoscia, bo najpierw bralam antybiotyki, pozniej przez 10 dni 2Xdziennie gynalgin i bezposrednio po tym wszystkim albothyl a jeszcze po tym clotrimazolum bede musiala brac 2 razy w tyg... mam sie pol roku nie kochac przez to... na pewno jestem juz zdrowa, wiem to bo nie mam juz ''złej'' wydzieliny. a lecze sie na chlamydie

Gość zosiaaaa_samosiaaaa
podnosze ps. czy w ogole uwazacie, ze taka kuracja na chlamydie moze byc skuteczna? antybiotyk gynalgin albothyl clotrimazolum ?