Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

***DziewczynA***

Moj kolega potracił 2 nastolatki

Polecane posty

stało sie to dziś. On jechał w terenie zabudowanycm przepisowwo 50 km n godzine....i normalnie 2 dziewczyny wbiegły na przejscie dl pieszych i zostały przez niego potracone. Świadkowie są...widzieli ze te dziewczyny wbiegły a on jechał powoli. dziewczyny zyja nic im nie jest tylko samochód ma jakieś uszkodzenia jeszcze nie wiem jakie dokladnie ale szyba jest zbita. Jak myślicie co z tego bedzie?? czy moj kolega poniesie jakies surowe konsekwencje ?? bardzo prosze od odpowiedź!!!

Gość papryczka12
nie. grzywne tylko takie mamy pojebane prawo w kurewskim panstwie:o

Gość papryczka12
max 500zl i punkty

mój kolega za potrącenie pieszego na pasach dostał 2000zł grzywny wyrok w zawiasach i chyba kuratora na rok :p

Gość papryczka12
nie wstyd ci? to ze na pasach nie zawsze oznacza ze wina pieszego:o

Gość papryczka12
tak? dziwne a mnie dupnal koles jadacy z predkoscia 95km/h w terenie zabudowanym bylam polamana w kawlkach i dostal 600zl plus rok w zawiasach na 3 lata, kurwa piekne to prawo pojebany narod

Gość kafka czarna
moją 10 letnią kuzynkę przechodzącą przez pasy uderzył samochód jadący 100km/h kierowany przez 18 latkę.Zabiła dziecko na miejscu. Dostała tylko 2 lata w zawieszeniu pffff

a niby dlaczego kierowca ma dostać grzywnę? Jechał przepisowo, a nawet średnio inteligentny szympans zdaje sobie sprawę że samochód się w miejscu nigdy nie zatrzyma. To te panny powinny dostać mandat za bezmyślność i pokryć to co zniszczyły. Pieszy to nie święta krowa, też ma myśleć i być odpowiedzialny za swoje zachowanie a nie stwarzać zagrożenie na drodze. Jak ma świadków to zostaje walka o odszkodowanie z powództwa cywilnego.

Nie rozumiem jak morderca mozna powiedziec ze nieletni moze prakrtycznie wymigac sie od kary;/ nie rozumiem dlaczego prawo chroni takich ludzi.....moghe sie założyc ze w przypadku mojego kolegi on dostanie nieźle po dupie a te dwie małe dziwki ujda bez szwanku :( takie jest zycie

achajka - przekaze mu Twoja rade. i tez sie zastanawiałam nad tym dlaczego piesi sa chornieni i zawsze jest winny kierowca !! to jest nie fer....pieszy tez jest zobowiazany do przestrzegania przepisów

Gość jak sie widzi pędzący
samochód to się kurwa nie włazi na pasy nie wiem skąd w ludziach przekonanie ze jak są pasy to mogą łazić jak święte krowy jak można wleźć na pasy nie rozglądając się na boki i nie zauważyć rozpędzonego samochodu no jak kurwa?????????????? pieszy ma obowiązek się rozejrzeć - a wy chyba myślicie że obowiązki dotyczą tylko kierowców

Gość papryczka12
tak? sie kurwa nie grzebie w telefonie jak sie pedzie jak wariat 90/h!!! :O

Gość jak sa swiadkowie
i zeznaja na jego korzysc to one zostana ukarane. Mnie samochod potracil na pasach, a nie wbiegalam i kierowca zadnej odpowiedzialnosci nie poniosl. No ale nie bylo swiadkow... Mimo, ze cala ulica gapiow oczywiscie byla. No ale to na widok krwii, wiadomo zadza sensacji ;]

Gość malina czarna
nie mądruj się co piszesz "jak sie widzi pędzący" przedewszystkim auto powinno jechać wolno tam gdzie są pasy ponieważ przechodzący przechodzi przez pasy -------pędzący kierowca wyliczył sobie optycznie że jak dojedzie do pasów pieszy będzie wchodził na chodnik------zapienrala --------pieszy idzie , wypada mu komórka--------skokiem do tyłu cofa się sięgając komórkę--------kierowca nie zdąza zahamować ---------wali w pieszego -------pieszy leci do góry ------spada nieprzytomny

Gość papryczka12
tak tak ale to stalo sie na wsi gdzie pasow nie ma!!!!! a pieszy moze przejsc w kazdym miejscu tym bardziej ze to miejscowosc turystyczna:o

przez pieszą idiotkę omal nie miałam wypadku. Wbiegła mi prosto pod koła, mimo że jechałam może 60, wtedy była to dozwolona prędkość, musiałam uciekać na drugi pas bo nie było szans zahamować. z tyłu jechała ciężarówka i tylko cudem we mnie nie walnęła. Ciekawe ile by ze i malucha mnie zostało po starciu z TIRem? Jakbym mogła świadomie podjąc decyzję to bym nie uciekała, nie chcę się dać zabić przed jakąś kretynkę, ale to były ułamki sekund i instynkt.