Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wodka zawsze

czy 500 butelek wódki to dobra ilość na wesele 100-120 osób?

Polecane posty

Gość wodka zawsze

Trochę mi szczena opadła jak mi kumpela powiedziała, że będą kupować 500 butelek 0,5l i wydadzą 8 tys. Wesele co prawda z poprawinami, ale mi się wydaje, że tak 300 - 350 byłoby i tak za dużo. Ja na 150 osób mam zamiar kupić 200.

Przegięcie! Liczy sie jakoś 1l na głowe.

Gość tak na gorąco
U mojego brata poszło 70butelek na 110 gości( w tym ok 20 nieletnich)

Gość mikkka87
:):):) ja wychodze za maz na przyszly rok i kupilismy 200 butelek 0,5 na ok 150 osob i to wesele dwudniowe!.... :) jestem z malopolski i tutaj wodka tez leje sie jak woda!:) ... i musi starczyc.. bez orzesady tyle kupowac.. moi znajomi mielei weselicho w zeszlym roku i na 170 osob zeszlo im ok 150 buteek... ale to wszytko zalezy.. od pogody jak jest.. (bo to wpywa na spozywanie trukow-0 i to baaaaardzo;).. od towrarzystwa.. od rejony polski.. od miejsa gdzie to wesele sie odbedzie itp. :):):)

Gość evvvunia
powiem wam dziewczyny ze tez mam ten problem. troche nie fajna sytuacja gdyby tak zabraklo! u mnie wesele tak na ok 130osob 2dniowe wiec sie martwie. litr na glowe ale na jeden dzien? czy na obydwa? i do tego trzeba liczyc jeszcze bramki, zabieranie butów mlodym no i to ze nie wiem jak w waszych regionach ale w moim kazdej parze na odchodne daje sie ciasta i 0.5 wodki. wiec ile ???????????

Gość troche wie3m...chyba...
tzn. jesli evvvunia faktycznie chcesz wydac tyle kasy na wodke to toche duzo ci wyjdzie.. juz Ci policze ile kasy i ile butelek... mam nadzieje,ze dobrze to zrobie..:) *srednia cena butelki wódka - 0,5l. - w małopskich hurtowniach po 1 marca 2009r. wtedy weszla kolejna akcyza.. dltego my kupywalaismy juz poczatkiem stycznia to: ok 22zł (ALE OKOŁO!:) *130 osób = 130 litrów = 130 butele litrowych czyli 260 butelek 0,5l rozumiem ze liczysz litr wodki na głowe ALE na dwa dni? ... 260 butelek x 22zł = 5 720zł lub 130 gości x 44zł (dwa dni) = 5 720zł *dodatkowow rozdanie KAZDEMU Z GOŚCI 0,5 litra 130 osób x 22zł = 2 860zł 130 osób tj- 130 butelek 0,5litra CZYLI: KWOTA : 5 720zł+2860zł = 8 580zł (!!!!!!!!!!) BUTELEK 0,5 litra: 260 b.(wesele) + 130b. (rozdanie) = 390 butelek (!!) do tego dochadza bramy, konkursy, itp. czyli dodatkowo ok 20butelek czyli 20 buteleke x 22zł = 440zł... wiec zasnawo sie DWA razy zaim podejmiejsz decyzje o wydawaniu butelek!.... bo to Ci wyjdzie w KUUUUUU**E kasy ze tak bardzo brzydko powiem!:( ... ma mamy wesle na ok 160osob ( w tym ok 20 dziecie) kupilismy 200butelek na dwa dni 0,5...

Nie no to za duzo bez przesady my mielsimy jakies 250 butelek na dwa dni na 160 osob...i rozdawalismy z tego kazdemu do domu tzn jedna na pare butelke do domu...i jeszcze nam pewlno zostalo...a dokladnie polowa...no chyba ze ja mam z mezem takie nie pijace rodziny...z tym ze jeszcze mielismy ale to juz nie duzo bo 60 butelek sliwowicy ,20 butelek win, i piwa nie pamietam juz ile... z tego wina zostalo 15 butelek , piwo zeszlo w poprawiny :)..a sliwowicy zostalo jakies 10 butelek.

Gość uuppp
napiszcie mi ile potrzeba butelek na 80 osob? na poprawiny tez.no i jakie te butelki sie bierze 0,5 czy litrowe? a i wino jakie polwytrawne?

Gość evvvunia
do troche wie3m...chyba... : dzięki za szczegółowe wyloiczenia. ale mam dojscia do hurtowni gdzie za 22zl kupie 0.7 pożadnej wodki. po za tym policzyłas na rozdanie gościom 130 butelek na 130 osob a daje sie 1 flaszke na pare a nei na kazda osobe. wiec wychodzi 65 butelek 0.5l

Gość wodka zawsze
evunia, a skąd Ty jesteś, że u was sie jeszcze gościom wódkę rozdaje na odchodne? My liczymy ok 200 butelek 0,5l na ok 150 osób na jeden dzień. Nie rozdajemy na odchodne. Konkursów na weselu też nie bedize, jedyne co to moga byc bramy po drodze. No i u nas nie ma przed weselem zwyczajów typu tłuczenie szkła czy wicie korony.

Strasznie dużo Wam tego idzie. U nas wprawdzie odpadają bramy, no i na pożegnanie gościom daje się raczej ciasto bo z wódką się nie spotkałam, ale myślę ze na jednodniowe wesele o,5 l. na głowę będzie w porządku. Liczyłyście alkohol w ogóle czy samą wódkę? Bo u mnie oprócz czystej wódki (właśnie po 0,5 l. na osobę) będzie krupnik i wiśniówka robione przez teściową- w lokalu powiedzieli że możemy mieć swoje, bez akcyzy, tylko im nie wolno tego przechowywać, podawać czy schładzać. Do tego jakieś wino. Sam alkohol dość drogi macie, ja wódkę załatwiam przez dział alkoholi w hipermarkecie, ale to zwykłe hurtowe ceny- o,5 l. żołądkowej gorzkiej białej kosztuje 16 zł, Sobieski 0,75 z sokiem 1 l. kosztuje 22-23 zł.

Gość wodka zawsze
U nas będzie tylko wódka i ja chcę jeszcze wino, ale na to wino to narzeczony się krzywo zapatruje. No i nie wiem ile tego wina kupić.

no u nas sie daje i wodke i ciasto rodzinie... a wesele bylo w okolicach radomia

Gość uuuppp
no wlasnie a jakie wino najlepeij i ile tego wina??? a piwo bierzecie?

My planujemy na ok 100os, 150butelek 0.5 :) Na 2 dni... i tez się zastanawiam czy to nie za mało, myśle jeszcze nad paroma zgrzewkami piwa... A w tych 100os bedzie ok siedmiorga dzieci. No i nie wiem, ale myśle że chyba wystarczy.. choc głupio by było jka by zabrakło...

Gość mmikkka87
emi- wystarczy - musle ze spokojnie WYSTARCZY:)

No tez tak mysle:) Przecież ja z narzeczonym pić nie będę, nasze mamy też powiedziały,że dużo nie wypiją, niektórzy nie mogą, także myśle ,że wystarczy:P