Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

joanna777

Proszę o pomoc, 8miesieczne niemowlę...

Polecane posty

Moja 8miesięczna córcia ma zaparcia, pojawiły się po wprowadzeniu do diety córki zupek gotoanych z 2 sładników oraz deserków owocowych. Za rada doradcy laktacyjnego odstawiłam wszelkie produkty i mała była tylko na piersi. Potem miałam powoli wprowadza ć po 1 składniku. Kupki się unormowały. Ale gdy tylko dodałam pietruszkę do zupki od razu wystąpiły zaparcia. POtem spróbowałam z chrupkami kukurydzianymi i reakcja taka sama. Co robić? czy jeszcz poczekać?pzrewód pokarmowy nie jest chyba jeszcze dojrzały?

Gość mamamamama
moze mieszaj ze soba skladniki ktore dzialaja rozluzniajaco? kurde....wyroslam z zupek:Pale wiem ,ze na sloiczkach HIPP jest napisane czy dziala na kupe zapierajaco czy rozluzniajaco.jezeli sama gotujesz to uzyj tych samych skladnikow co w zupce "rozluziajacej"dostosowujac skadniki do wieku dziecka ze sloiczka.(ale namieszalam..........:P) marchew dziala zapierajaco-slawna marchwianka na biegunke. owoce tez mozesz "zmałpowac" z opakowania. morele gruszki sliwki np.jabko i banan zapieraja.... pozdr.

jabłka ze słoiczka zapierają?z tego co wiem, to zapiera jabłko tarte na tarce (takie pociemniałe), a skrobne i ze słoiczka, już nie.Marchewki i banana w ogóle nie daję córce.Teraz zatwardzenia dostałą od chrupek kukurydzianych (5 szt. dziennie).Myslę, że ma niedojrzały uład pokarmowy i trzeba poczekać.Dziekuję za odpowiedź