Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam na imie jasmina

Nie wiem czy sie martwić

Polecane posty

Gość mam na imie jasmina

Zacznie od tego, ze nastolatka nie jestem, wiec jakie sa konsekwencje wspolzycia. Otoz od ponad roku stosuje antykoncepcje hormonalna tabletki , na zasadzie badan hormonow pani doktor wybrala mi Jasmin. Czuje sie normalnie tak jakbym nic nie brala, robie regularnie badania wszystko wporzadku. Ale martiwe sie bo koncze juz to opakowanie zostaly mi 2 tabletki do konca w srode mam zawsze krwawienie z odstawienia. I tu moje zmartwienie ja tabletki biore regularnie, ale wiem , ze nie daja 100% zabezpieczenie i stad moje zmartwienie . Czuje jak juz boli mnie lekko brzuch jak zawsze, ale martwie sie co by bylo jakbym jednak w ciazy byla, a przy tym opakowaniu mialam dwa zabiegu laserem, spedza mi to sen z powiek ,. Tak bym juz chciala srode i krwawienie z odtsawienia odetchnela bym z ulga:(

Gość mam na imie jasmina
:( tam mialo byc wiem jakie sa konsekwencje wspolzycia

Gość saleminka8
może nie jesteś nastolatką,ale nie wisz chyba nic o działaniu tabletek antykoncepcyjnych,jeśli masz 2 tabletki do końca to wyglada na to ze aż 3 dni musisz czekać na krwawienie,a moim zdaniem to nie są za dobrze dobrane tabletki ;) Ja miałam 3 razy zmieniane tabletki i wkońcu miałam takie dzieki którym już 2 dnia miałam krwawienie z odstawienia. Inne powodowały,ze miałam dopiero 4 lub 3. Tabletki antykoncepcyjne hamują owulację ! więc nie ma szans by wystąpiła, bo skład tabletek jest inny niż skład hormonów w naszym organiźmie potrzebny do wystąpienia owulacji "...Antykoncepcyjne leki hormonalne stosowane są zarówno w celu zapewnienia skutecznej antykoncepcji jak również jako lek np. niwelujący zaburzenia cyklu miesiączkowego. Podstawowym ich działaniem jest hamowanie jajeczkowania. Nie blokują ona jednak owulacji na stałe. Jeżeli zachodzi potrzeba odstawienia tabletki lub plastra hormonalnego ze względu na pojawienie się objawów ubocznych ich działania lub w przypadku podjęcia decyzji o zmianie formy antykoncepcji lub chęci prokreacji u zdrowych kobiet jajeczkowanie powraca najczęściej już w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletki, a w niektórych przypadkach może pojawić się nawet następnego dnia. W pierwszych trzech miesiącach po odstawieniu leków antykoncepcyjnych cykle mogą być nieco nieregularne, a naturalne objawy płodności tj. zmiana śluzu szyjkowego i konsystencji szyjki, zmiana temperatury ciała i inne, mogą być bardzo trudne do sprecyzowania. ..."

Gość mam na imie jasmina
nie zgodze sie z toba moj organizm swietnie toleruje te tabletki a wulotce yasmin pisze dokladnie ze krwawienie powinno wystapic 3 dnia umnie jest tak zawsze, a wykonalam szereg badan u ginekologa wiec mam podstawe twierdzic ze sa dobrze dobrane,

Gość mam na imie jasmina
a zabuzren cyklu nie mam pozatym nie wiem czy wiesz ale ja dostaje krwwienie trzeciego dnia z rana wiec czekam na nie tylko dwa dni wiec nie widze zle dobranych tabletek

saleminka8---> To jakaś totalna bzdura. tabletki muszą zostać zmienione na inne, jeżeli wystąpią dokuczliwe skutki uboczne, bo to znak, że organizm źle reaguje na dane tabletki, ale na pewno nie trzeba zmieniać tabletek na inne, jeżeli krwawienie występuję 4 czy 5 dnia przerwy. Nie wiem kto Ci takich głupot naopowiadał, ale mam nadzieję, że nie lekarz.