Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

madziulkaaa1

pytanie o ubranka....

Polecane posty

Mam termin na początek lipca,wczoraj ustalałam z narzeczonym liste zakupow dla dziecka(narazie tylko tak prowizorycznie,dopiero w maju zaczniemy konkretne zakupy).Z ubranek tych bieliznianych planuje wziasc 5Xbody 3Xpajacyk 5Xkoszulki 2 pary skarpetek no i oczywiscie w zaleznosci od płci (bo do konca nie wiem czy to dz czy chlopiec) jakas sukienka lub dla chlopca jakis mily przewiewny komplecik Czy uwazacie,że tyle wystarczy czy trzeba bedzie dokupic jeszcze cos z bielizny ??

Gość zolzaa
wg mnie troszkę mało..jeśli dziecko zwróci trzy razy w dzien to nie będziesz miala w co ubrać...chociaż latem będziesz prac na bieżąco..z drugiej strony maluszek szybko rośnie

starczy zdecydowanie, weź jeszcze jakieś półśpioszki i śpiochy same, są rewelacyjne, idealne do spania czy na chłodny dzień. Troszkę więcej skarpetek, ze 2 pary jeszcze. Czapeczki r.36 ze 2.

madziulka.to.troszke.malo...ja.co.prawa.za.duzo.kupilam.ale.teraz.juz.wiem.proponuje.kupic.wiecej.rzeczy.ale.nie.najmijszego.rozmiaru.tylko.mieszane.56,62,68.zawsze.mozesz.wieksze.zalozyc.pozatm.napewno.wiele.ubranek.dostaniesz.w.prezencie:).zreszta.zawsze.tez.mozesz.dokupic:)jenak.przyda.sie.wiecej.np.pajacow.i.skarpetek.oraz.wyjsciowych.ubranek.np.3.bo.jak.bedziesz.prala.to.musisz.miec.na.zmiane:)

Gość aniiiuuula4
moim zdaniem mało a nawet bardzo mało- dziecko się ulewa, czasem z pieluszki przeleci itd. ja proponuję: -5 kompetów- śpiochy+kaftan - 10 bodów ( więcej bo raz że to bielizna i wlecie dziecko poci się a po drugie w lecie jest gorąco i wystarzcy ubrac body i skarpetki) - 2-4 pajacyki (cienkie bo ur w lecie) - skarpetki- 4 pary - 2 komplety wyjściowe cieplejsze na wieczór - 4 komplety wyjściowe z krótkim rękawem na dzień - sukienki-2 jeśli dziewczynka -5 piluszek tetrowych na ulewanie - 2 czapeczki po kąpieli - chusteczka/czapeczka na główkę na spacer To prawda,że dostaniesz ciuszki od rodziny,znajomych ale zazwyczaj dostaje się troszke większe niż na początek. i na twoim miejscu kupiłabym to wszystko ok. 3 tyg przed terminem bo nie wiesz czy dziecko będzie duże czy małe, ja nastawiłam się na rozmiar 62 bo wszyscy mówili aby kupic większe a córka miała 51 cm i rozmiar 56 był nawet za duzy-którego wogóle nie kupowałam i po porodzie trzeba było latac po sklepach i kupowac mniejsze :(

fakt malo troche tych ubranek... moim zdaniem mozesz kupic wieksza ilosc ale z racji tego ze to lato to spokojnie moga byc wieksze (na 62-68) bo przeciez nie bedzie bardzo widac ze np. body jest za duze skoro i tak ma krotki rekaw... ja polecam jeszcze na lato ze 2-3 rampersy bo sa super wygodne na spacery np.

Gość gratiskowa
do autorki tematu - kup więcej body i z długim i z krótkim, lepiej większe od razu. A ciuszki takie zewnętrzne np spodnie albo sukienkę to możesz w jakimś ciucholandzie zdobyć za grosze. I półśpiochy kup, serio się przydają bo jak już wszystkie śpiochy będą w praniu to weżmiesz body i półśpiochy i już małe ubrane albo jak się mu uleje to też zmienisz tylko body. Zresztą BODY to podstawa :-)