Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nikeila

Jak odtworzyć film dvd?

Polecane posty

Moja przyjaciółka nagrała mi na płytę dvd kilka filmów i chciałabym obejrzeć je z rodziną na telewizorze. Proszę o pomoc, kiedy wkładam płytę do odtwarzacza to żaden film się nie wyświetla. Co zrobić?

Gość a w jakim formacie masz
te filmy.... jesli jest ich kilaka, to raczej nie są VOBY, które od razu zastartują w odtwarzaczy DVD, tylko np DivX albo Xvid.... musisz, sprawdzic, czy takie formaty odtwarza twój odtwarzacz DVD...jesli nie, to nie dasz rady ich na TV obejrzeć, możesz to zrobić na kompie, ściągając z neta odpowiednie kodaki, np w programie ALLPLAYER

Acha , ja nie mam zielonego pojęcia na ten temat. To dvd jest stare już hmm....filmów jest kilka. To co sugerujesz żeby zrobić? Może przegrać je na komputer i póxniej jeden np na płytę czy może coś innego?

Odtworzysz jedynie na komputerze, bo twoje DVD prawdopodobnie nie odtwarza Dvix (film zajmuje średni ok 700 mb), a nawet jakby odtwarzało to napisów może nie odczytać (jeśli filmy są z napisami)

Gość a w jakim formacie masz
zrobienie z tych filmów vobów, jest możliwe.... ale raczaj sobie nie poradzisz z konwertowaniem, jeśli się na tym nie znasz.... pozostaje ci ogladanie filmów na kompie, lub zakup nowego odtwarzacza, który czyta takie formaty, na szczeście dziś są one tanie jak barszcz :D ..jest jeszcze opcja podłączenie kompa pod telewizor.... trzeba mieć do tego odpowiedni kabel do karty graficznej... a niektóre nowe telewizory mają tez złączki takie jak zwykłe monitory komputerowe....