Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość starymonitor

czy sa tu jeszcze osoby ktore maja stare monitory takie szklane

Polecane posty

Gość starymonitor

i na razie nie zamierzaja zmieniac ich na lcd?

Gość a ja mam czarno-biały monitor
:-P i DOS

Gość starymonitor
spie spokojnie tylko wszyscy mi gadaja jak ten szklany jest szkodliwy na oczy ze powinnam kupic lcd i sama juz nie wiem . kasy za bardzo teraz nie mam. a moze za jakis czas kupie laptopa i po co mi wtedy ten lcd

Gość Mr. Scary
A czy siedzenie na laptopie jest zdrowe nie ma od tego jakiś chorób w stylu hemoroidy czy odparzenia genitaliów bo to się strasznie grzeje i jak usiąść to można tyłek poparzyć. ps mam Monitor SONY crt działa i nie jest taki zły , choć trochę biurka zagraca.

Gość dobrymonitor
co do wpływu na oczy to zależy: od stopnia zuzycia twojego monitora od prawidłowości jego ustawień Przede wszystkim najwyższe możliwe odświeżanie Poza tym dobry monitor typu "bania" lepiej rysuje niż LCD Ja mam dobrą 19 - zajmuje pół biurka - ale nie zamierzam wymieniać póki nie zrobia lepszych LCD - Moja "bania" jest nieoceniona do profesjonalnej grafiki. Wreszcie nie przejmuj się ludzkim gadaniem: Jedz guano - miliardy much nie mogą się mylić.

Gość Mr. Scary
monitory LCD są tanie (np 19") i pobierają mniej prądu niż CRT a kolory fakt mają trochę dziwne ale za to zajmują tylko fragment biurka wiec z tych kilku powodów warto je kupić tj Tanie małe i energooszczędne.

Gość dobrymonitor
Jak się człowiek zawodowo zajmuje grafiką to nie warto :-P Zwłaszcza jak ma się monitor idealnie odwzorowujący.