Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość usuwam

nie chce urodzic..pomozcie...

Polecane posty

Gość a co mi tam se popisze
no dobra ale po co siedzisz na forum Ciąża, poród, macierzyństwo i wychowanie dzieci oczekujesz tutaj zrozumienia ,ze nie chcesz miec nic w brzuchu idz na forum gdzie Cię poprą i tyle po co się produkujesz?wiekszosc osob tutaj pragnie przede wszystkim miec dzieci albo mają je to tak samo jak ja weszłabym na forum o modelingu i pisała o biegunce mojej córki...co ma piernik do wiatraka?

Nie znasz moich horyzontów. Twoje też są ciasne ;] Nie każdy obrońca życia nosi moherowy beret i słucha RM. Wystarczy po prostu być człowiekiem. Do tego nawet nie potrzeba katolicyzmu ;] Odrobina człowieczeństwa, nic ponadto.

Gość konsekwencje konsekwencje
powtarzasz to jak mantrę, nie wiesz,ze zdażają sie wpadki? a ludzie potrafią o dziwo uprawiać seks tylko dla własnej przyjemności i nie chcą miec potomstwa?potrafisz to pojąć? oczywisci,ze nie, bo dla ciebie jakas pierdolona zygota to pelnoprawny czlowiek, zal mi ciebie.

Gość a co mi tam se popisze
no dobra to zabezpieczam się podwojnie i tyle albo podwiązuję się jeśli jestem pewna ,ze nie chce dzieci..no i tyle nic nie daje prawa do usunięcia:D

No, niektórym trzeba w kółko coś powtarzać, żeby zatrybili ;] Wiem, że seks to nie tylko prokreacja; to byłoby przecież chore. Seks ma być przyjemny, ma dawać przyjemność, ale czasem ciągnie za sobą skutki, także te nieplanowane i... trzeba po prostu je przyjąć. Ot, cała filozofia.

dlaczego trzeba? ok, zaraz wyskoczym z tym morderstwem , nie na twoj mozdzek jest ta dyskusja

Widzę, że twoja dewiza życiowa to: "pier*ol się i szalej, nie pytaj, co dalej" ;] Tak, masz rację, jestem na wyższym poziomie od ciebie, dlatego nie będę z tobą konwersowac ;] Mądrzejszy głupszemu ustępuje miejsca ;]

Gość euda
takiemu człowiekowi co jeszcze nie dorósł do tego co to "dawać życie" nie przetłumaczycie ani jedna że nie marto usuwać ciąże :o w szkołach dla młodzieży 13-letniej z tego co wiem puszczają film pt. Płacz nienarodzonego dziecka warto zobaczyć ale ile tych młodych dziewczyn coś z tego zozumie ? :o

Gość saleminka8
ma prawo by usunąć,no tak jakby nie bylo to ,to jest jej dziecko i ona go ma pod sercem. Była dorosła gdy szła do łóżka a teraz dziecko bo powstał "problem" Moim zdaniem powinna poczytać co to seks !!!!!!!!!!!! a potem go uprawiać, niech robi co chce, życze zrostów ,uszkodzenia jajowodów i jajników ! Możemy sobie tak pisać i wykółcać kto am racje,ale każdy ma prawo do własnego zdania-niech dziewczyna która załozyła temat PRZECZYTA WSZYSTKO NA SPOKOJNIE I NIECH ZDECYDUJE,A NIECH NIE PISZE I WCIĄGA INNYCH W SWOJĄ "ZABWE" NIEODPOWIEDZIALNĄ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bjedronecka tak jestem w ciąży,walczyliśmy o ciąże 2 lata, jedno poronienie zatrzymane mam za sobą i zabieg usunięcia iskierki z brzuszka-w styczniu. Teraz zrobiłam dość szybciutko test bo juz 3 dni po spodziewanym terminie okresu i piekna beta 123,2 ale strasznie sie boje straty,może mój organizm da rade tymrazem donosić ciąże, w poprzedniej z apóźno brałam tabletki na podtrzymanie może to było powodem obumarcia zarodka :(

Gość banda niedouczonych
histeryczek

a ha i jeszcze jedno zastanawiam sie czy wszyscy tutaj piszacy o ODPOWIEDZIALNOSCI;) uprawiali seks dopiero wtedy kiedy byli gotowi na dziecko;) haha popatrzcie najpierw na siebie .....zanim zaczniecie komus takie morały prawic gadac to sobie mozna

Gość saleminka8
Bjedronecka nie udzielaj się w temacie bo szkoda Twoich nerwów, pomyśl o maleństwu pod sercem i ciesz się,że je tam nosisz ,bo niektóre chcą się pozbyć swoich.Tak już bedzie na tym świecie. Poogladaj tv ,zjedz coś zdrowego i zapomnij :P hehe a nie denerwuj się,bo wiemy ze jesteś odpowiedzialną osobą i nie musisz sie tym chwalić hihih :) pozdrawiam

Gość saleminka8
banda niedouczonych wiesz co to krawężnik,tam nam sięgasz ! żegnam

Gość tinturintu
odp. nie i też wpadłam ale wzielam odpowiedzialnosc za to co zrobiłam

Gość saleminka8
konsekwencje konsekwencje powtarzasz to jak mantrę, nie wiesz,ze zdażają sie wpadki? a ludzie potrafią o dziwo uprawiać seks tylko dla własnej przyjemności i nie chcą miec potomstwa?potrafisz to pojąć? oczywisci,ze nie, bo dla ciebie jakas pie**olona zygota to pelnoprawny czlowiek, zal mi ciebie. SAMA BYŁAŚ TĄ PIERDOLO*** ZYGOTĄ NIE MUSISZ SIĘ DO TEGO PRZYZNAWAĆ !!

bylam pierdolona zygota? i co by sie stalo jakby mnie wtedy wyskrobano? ale bym cierpiała, ojej

Gość saleminka8
żal ze tacy ludzie istanieją!! zero szacunku do życia,widać jak was rodzice wychowują, a potem w wiadomosciach pokazują debili po lat 15 którzy podpalają psa bo chcą sprawdzić jak pies sie pali,przecież to tylko zwierze,my bólu nie czujemy,to może wy spalcie sobie człowieka i sprawdźcie ile pożyje od momentu podpalenia! żal naprawdę żal ! może i mam misje tak jak ty, bo nakręcacie gówniare do aborcji jeszcze bardziej,a ciśnienie mi nie skoczy,po grzygłupami się nie przejmuje hahaha i goń się,bo nie będę sie zniżać do waszego niedorozwiniętego poziomu i umysłu intelektualnego oraz niedorozwoju mózgu. Widać ze rozmowa toczy się pomiędzy dziećmi nieznajacymi życia a osobami odpowiedzialnymii dorosłymi. Dobranocka już była-dobranoc dzieciaki

jakbys sie debilami nie przejmowala to nie wlozylabys tyle wisilku w napisanie tyle bzdur;) idz sie zapisz do jakiegos kółka maryjnego moze sie tam spelnisz.... jestem za aborcja...a jakos psów nigdy nie podpalałam..nie chcialabym miec tak nawieodzonej matki jak ty ktora nie potrafi wpoiic zrozumienia dla odmiennego zdania inyych

Gość saleminka8
pain au chocolat a ha i jeszcze jedno zastanawiam sie czy wszyscy tutaj piszacy o ODPOWIEDZIALNOSCI uprawiali seks dopiero wtedy kiedy byli gotowi na dziecko haha popatrzcie najpierw na siebie .....zanim zaczniecie komus takie morały prawic gadac to sobie mozna WIEDZIELIŚMY CHOCIAŻ CO TO ZNACZY ....BEZ ZABEZPIECZENIA,TABLETKI TEZ ISTANIEJĄ,KONDONY I WIELE INNYCH METOD !!!!! TRZEBA DOROSNĄĆ DO TEGO !!ALE NIE KAZDEMU TO SIE UDAŁO-WIDZE

Gość prowokacja P
dziewczyny ale sie podniecacie!autorka napisala jednego posta a wy sie produkujecie prowokacja ci się udała autorko :)

Gość kurka szanel
ja pird.ole. znowu sie odezwaly matki polki. karaluch tez ma prawo do zycia, dlaczego nad nim sie rtak nie spuszczacie... zaraz sie oburza, ze karaluch a DZIECIATKO NIEWINNE...:P autorko, po co na lewo. idz do gina i juz. jak nie da ci twoj to idz prywatnie. ktorys ci w koncu da recepte. powodzenia

Gość mamabezwyboru
stary watek ale napisze cos od siebie... chcialam zapytac wszystkich tych przeciwko aborcji, czy to jest sprawiedliwe ze jedni nie moga miec swoich dzieci a sa osoby ktore nie moga sie zabezpieczac?? moim jedynym zabezpieczeniem jest zaufanie do meza albo celibat...mam juz troje dzieci,prosilam,blagalam a nawet grozilam ,nie chcialam miec kolejnego dziecka,chcialam pracowac,najmlodszy synek ma juz 7 lat,mialam inne perspektywy niz pieluchy :( i co ja mam teraz zrobic?urodzic? nawet nie potrafie sie cieszyc,a jak nie bede potrafila pokochac?jestem klebkiem nerwow,nie potrafie sie skupic,myslec racjonalnie.stracilam zaufanie do meza,nie liczyl sie z moim zdaniem.nie wiem co robic :( chcialam usunac ciaze ale...nie potrafie :( tylko czy bede w stanie je pokochac? czuje ze popadam w jakas paranoje,boje sie,wiem ze nie dam sobie rady z kolejnym dzieckiem,ani fizycznie,ani psychicznie ani finansowo :( w takiej sytuacji tez bedziecie ganic za mysli o usunieciu?

Ja nie będę Cie ganić. Jestes rozgoryczona i wkurzona na meża, rozumiem. Ale myślę, ze i tak nie usuniesz, a jak się rodzeństwo będzie cieszyć z bobaska, zobaczysz.

Gość mamabezwyboru
dzieci juz sie ciesza,mam 2 zdjecia z usg ,tylka ja nie potrafie sie cieszyc,wszystko mnie przeraza,ciagle chce mi sie plakac i nie mam checi kompletnie nic robic... mam nadzieje ze to minie. co do zabezpieczania sie: od prezerwatyw strasznie puchne,probowalam tych tanszych i tych drozszych, spiralki nie moge ze wzgledu na metal a po tabletkach reaguje bardzo zle. po dziecku stwierdzilam ze lekarz pewnie sie myli i napewno jest cos co moge brac,wyslalam kolezanke po recepte na tabletki i ... zle to sie moglo skonczyc,po 4 sztukach wyladowalam u lekarza z jakimz dziwnym dretwieniem twarzy,reki i calego lewego boku.wtedy sie wystraszylam i uwierzylam ze naprawde nie moge.nie wytlimaczyl mi dlaczego tak reaguje ale przekonalam sie ze ma racje.

Gość mamabezwyboru
mam poprostu jakis problem z tolerancja hormonow w kazdej postaci.w mojej sytuacji powinni mi podwiazac jajniki, przeciez nie dam rady cale zycie tylko rodzic dzieci i je wychowywac :( po to przyszlam na swiat? jest tyle bezplodnych kobiet...