Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Misia-1983

Rozmiar ubranek dla 3,5 kg niemowlaka?

Polecane posty

Mam pytanko do mam które urodziły dzieci o wadze 3,5 kg. Jestem już parę dni po terminie ale moja gin mówi, że to już lada dzień. Dziś z USG wyszła mi waga dziecka 4 kg a wiem, że jest różnica +/- 0.5 kg to na bank moja mała waży 3,5 kg. Spakowałam do torby dla małej ubranka rozmiar 56 ale teraz koleżanka mnie uświadomiła że mogą byc za małe na 3,5 kg niemowlaka. Jak to jest? Czy te ubranka będą za małe? Lepiej zapakować na 62? Z góry dziękuję.

Moja córka jeszcze jakiś czas nosiła 56 cm , a w szpitalu to sie wręcz topiła w tych ubrankach. Napewno jeszcze ze 2-3 tygodnie po narodzinach takie pajace jej zakładałam a już ważyła koło 4 kg. Mąż musiał specjalnie jeździć i dokupywac takie małe ciuszki , bo ja wogóle nie kupywałam tych w rozm.56 cm tylko stawiałam na 62 cm.

Moja ważyła 3650 i mierzyła 59 cm. Patrząc na rozmiarówkę powinna nosić 62, ale w niektóre 56 spokojnie się mieściła... zależy od firmy... ale na 62, 68 możesz kupować ...

Najlepiej tych malych nie nakupic za duzo, bo noworodek szybko rosnie. Pare podstawowych czesci w rozmiarze 56, a potem dokupowac, w miare rozwoju. Na serio taki swiezo ze szpitala przyniesiony maluch nie potrzebuje wiecej niz pare spioszków i koszulek. Prac mozna te fatalaszki w rekach, tak, ze zawsze cos czystego pod reka jest.

Najlepiej tych malych nie nakupic za duzo, bo noworodek szybko rosnie. Pare podstawowych czesci w rozmiarze 56, a potem dokupowac, w miare rozwoju. Na serio taki swiezo ze szpitala przyniesiony maluch nie potrzebuje wiecej niz pare spioszków i koszulek. Prac mozna te fatalaszki w rekach, tak, ze zawsze cos czystego pod reka jest.