Wisienka_19 0 Napisano Marzec 6, 2009 Kochane koleżanki proszę doradźcie mi .. miesiączka spóźnia mi się już 2 tygodnie..zrobiłam tes po tygodniu i wyszedł negatywny, drugi zrobiłam dwa dni temu i wyszedł po 3 minutach negatywny....nie wyrzuciłam go jakoś od razu i na drugi dzień przypadkiem się na niego natknęłam w kieszonce..wyciągam i oglądam a tam jak wcześniej jedna kreska ale delikatnie rysowała się druga...czy to może być znak że jestem w ciąży...PLISSS ODPISZCIE.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nie..................... Napisano Marzec 6, 2009 odleżał dobę więc czynniki zewnętrzne działają dlatego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy oleander 0 Napisano Marzec 6, 2009 na instrukcji do testu jest napisane, że nie należy odczytywać wyniku po tak długim czasie ponieważ staje się niewiarygodny! pozdr :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wisienka_19 0 Napisano Marzec 6, 2009 dziękuje za tak szybką reakcję...wiesz NIE martwie sie...nic mnie nie boli, piersi mam normalne, nie mierzyłam temperatury w sumie ale nie wiem czy to cos da...pewnie zrobie jeszcze jeden test..moj chlopak przy stosunku przerywanym pod koniec uciekła ale mowil ze moglo cos tam kapnąć....poszłam sie umyc po 10 minutach moze 15 w środku ale nie wiem..spozniał mi sie czasem okres tydzień moze 1,5 ale teraz to juz 2 tyg...marti mnie to no ale moze jeszcze zrobie jeden test.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy oleander 0 Napisano Marzec 6, 2009 pewnie czytałaś o tej wydzielinie przed wystryskiem co to w niej są plemniki... ja bym się tego bała :> ale masz racje, wykonaj jeszcze jeden test dla świętego spokoju.. albo może z krwii od razu tak na 100% ?? żeby nie marnować pieniążków na te jednak nie 100% :> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wisienka_19 0 Napisano Marzec 6, 2009 a jak to sie robi ten test z krwi..kupuje sie w aptece??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy oleander 0 Napisano Marzec 6, 2009 nie nie, idziesz do pierwszego lepszego laboratorium analitycznego-chyba w każdym go robią..i mówisz że chciałaś zrobić badanie stężenia beta-hcg( lub hcg) ten drugi mówi tylko czy jesteś w ciąży,a z pierwszego da się ewentualnie określić tydzień ciąży tak jakby coś :P ja jesteś właśnie na etapie przekonania się aby na taki iść ale się boję :P koszt waha się z tego co wyczytałam na forach między 25-40, ale spokój jest bezcenny zwłaszcza że na testy apteczne najczęściej się prędzej czy później tyle wydaje.. ja już na dwa wydałam 25 zł.. więc może za to bym miała betę.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy oleander 0 Napisano Marzec 6, 2009 aha, ktoś na forum napisałam tak jakbyg to hcg robiło się z moczu a nie z krwi, a beta-hcg już z krwi, także na wszelki wypadek lepiej od razu prosić o betę żeby się nie zdziwili gdzie masz próbkę moczu :P i żeby głupio nie było ;):P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy oleander 0 Napisano Marzec 6, 2009 wynik bodajże tego samego dnia można mieć jeśli pójdziesz zrobić rano :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy oleander 0 Napisano Marzec 6, 2009 napisz co zdecydowałaś i jak wyszło :) ja teraz muszę iść ale zajrzę tu.. czekam na wieści, pozdr Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wisienka_19 0 Napisano Marzec 7, 2009 dobrze dam znać....oby to nie było to...w niedziele rano zrobie raz jeszcze...a jeśli wyjdzie pozytywny ....tfu tfu...to musze isc do lekarza??? moj chlopak ma inną grupę krwi niż ja i to przy konflikcie serologicznym to kiedy trzeba wziąść jakieś tabletki, w ktorym to dniu???.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy oleander 0 Napisano Marzec 7, 2009 jeśli wyjdzie pozytywny to koniecznie jak najszybciej do lekarza:) zobaczyć czy wszystko dobrze itp.. a co do tego konfliktu strere.... to poszukam czegoś o tym w internecie później, bo ja pierwsze słysze o czymś takim.. ale jeśli coś znajdę to na pewno Ci napiszę :)pozdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość bejbussss Napisano Marzec 7, 2009 jesli to bedzie wasze pierwsze dziecko..a z tego wynika ze tak to nie musisz sie martwic bo wtedy nie ma tego konfliktu serologicznego:) moze byc ale to sa małe procenty;) wiem o tym bo moja ciocia miała taki konflikt i urodziła dwójkę zdrowych dzieci:) pierwsze bez zadnych objawów:) drugie tez zdrowe choc musiała sie naciepriec przy ciazy itd:) wiec sie nie martw jakby nawet cos było:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wisienka_19 0 Napisano Marzec 7, 2009 dzięki...mam nadzieje że jutro sie wyjaśni jak zrobie raz jeszcze test...3majcie kciuki zeby był negatywny..... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy oleander 0 Napisano Marzec 7, 2009 trzymam mocno!! mam nadzieję, że będzie tak jak chcesz! czekam na wiadomość:) wejdę tu jutro na pewno! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wisienka_19 0 Napisano Marzec 7, 2009 dobrze...jak zrobie to dam znać...boje się strasznie....zobaczymy...hmmmm Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy oleander 0 Napisano Marzec 7, 2009 nie martw się już dwa testy wyszły Ci negatywnie.. to już jest duża szansa, że wszytsko będzie tak jak chcesz :) mam nadzieję, że się zabezpieczacie z partnerem :>?... jeśli jednak okres nadal nie będzie przychodził proponuję na test z krwi się wybrać lub do lekarza... bo coś nie tak musi być :/ pozdrawiam, trzymaj się!!:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy oleander 0 Napisano Marzec 11, 2009 wisienka.. i jak ??? zrobiłaś ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach