Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rttttttttt

co to jest? jęczmień?

Polecane posty

Gość rttttttttt

Nigdy nie mialam więc nie wiem. Kilka dni temu zaczęła mnie boleć spojówka, najpierw myślałam że od niewyspania, mialam uczucie jakby w spojówkę była wbita igiełka. Teraz obszar nad spojówką jest lekko opuchnięty, skóra w tym miejscu jest sina, a palcem wyczuwam miękkie zgrubienie średnicy kilku mm. To jest pod skórą, a sądzilam że jęczmień to taki widoczny bąbel z ropą na powiece. A jeśli jęczmień to on pęknie mi tam od spodu powieki? :O

Gość rttttttttt
oj, nie ten dział przepraszam

to moze byc jeczmien, koelzanka iala, niesety jkak ja cos zaczelo bolec/draznic olala, jak jej wyszedl miala meki, laserowo usuwane, zasrzyki dostawala itd, do tego obrzydliwie to wyglada:P

Gość ttytryr
jeczmien to takie zboże.

Jest stary zwyczaj ludowy by jęczmień nacierac złotem, obrączka lub pierscionkiem. Pomoże.

Gość rttttttttt
no trę trę, tylko że ja nawet nie wiem czy tak własnie wygląda jęczmień?

tak, to jęczmień. Spokojnie, do bąbla z ropą pewnie jeszcze dojdziesz, jak dojrzeje. Pomogą ci ciepłe okłady, szbciej pęknie i poczujesz ulgę. szkoda że jest zima, w lecie mogłabyś przyłożyć babkę liściastą, ma działanie sciągające i swietnie działa.

Gość drBrandt
ugotuj jajko na twardo i przyłóż do oka, ale dopiero gdy troszkę ostygnie, i najlepiej przez chusteczkę hig., ciepło pomaga , no i złoto,mi wiele razy pomogło.ugotowane jajko długo trzyma ciepło.

Gość kkkecjs
Ja kiedys miala i sobie go wyciskalam... w efekcie wycisnela go z kilkoma cebulkami rzęs i teraz mam łysą lukę... Wyglada to niefajnie

Gość rttttttttt
Wczoraj cały dzien pocieralam rozgrzanym złotem, dziś mnie już nic nie boli, zeszła sinica. Nadal czuję to miękkiie zgrubienie, ale jest lepiej. Nie spodziewałam się że złoto może pomóc? :)

Gość rttttttttt
Nie, nie, u mnie to nie wygląda tak. Na zdjęciu są widoczne dokladnie te "grudki" i mają kolor biały, a u mnie nie widać dokladnego kształtu spuchnięcia i skóra w tym miejscu ma (miała wczoraj) kolor siny. Tu znalazłam ciekwy artykuł: http://www.polki.pl/zdrowie_i_psychologia_zdrowie_artykul,10008160.html?print=1 i ja nie mam wrażenia że coś dostało się pod powiekę. Mialam wrazenie że w spojówkę wbita jest igła. Zapalenie spojówek też nie, bo oko mnie nie piekło ani nie łzawiło.