Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xxanxx

jak na lotnisku

Polecane posty

Gość xxanxx

witam wszystkich. po raz pierwszy lece do anglii i do tego nie zabardzo umiem angielski. Jak mam sie poruszac na lotnisku jak wysiade z tego samolotu zeby dojsc do kogos kto mnie tam odbierze...prosze powiedzcie mi czy mam isc za wszystkimi ludzmi czy jak?? do tego jeszcze nigdy nie lecialam i niewiem jak zniose podroz... prosze o jakas odpowiedz...:)

najlepej idz za wszystkimi. Raczej trudno sie zgubic bo sie idzie caly czas wzduz korytarzy. Jak bedzie jakies rozwidlenie to na pewno bedzie tabliczka z napsem passport control albo luggage collection. podazaj za nia az do kontroli paszportowej. potem wyjdziesz na hale z 'karuzelami' na ktorych wykladane sa walizki. Takich karuzel jest kilka wiec musisz na monitorze sprawdzic na ktorym jest bagaz z twojego lotu. szukaj na liscie nazwy miasta z ktorego przyjechalas i po jakims czasie wyswietli sie numer karuzeli. Tam czekasz na bagaz. Potem wychodzisz z tej 'hali' i przechodzisz przez clo. W praktyce oznacza to ze przechodzisz obok celnikow, ktorzy czasem moga cie poprosic na bok i przeszukac twoje bagarze. mnie sie to raz zdarzylo, wiec nie panikuj. O ile nie przemycasz niczego bedzie ok. Nastepnie wychodzisz w koncu z tego labiryntu tuneli w morze oczekujacych na znajomych ludzi. Tu mam nadzieje wypatrzy cie osoba ktora ma cie odebrac. Powodzenia. I pamietaj, na lotnisku na pewno sie nie zgubisz. Co innego wielki Londyn...

Gość z nikim nie bedziesz
musiala rozmawiac,wysiadziesz z samolotu pojdziesz za ludzmi,doprowadza cie do twojego bagazu,poczekasz na niego i beda napewno strzalki z reszta sama sie skapniesz gdzie isc,beda tam ludzi wychiodzic :)

do jakiego miasta w uk lecisz

Gość xxanxx
to znczy ze musze miec paszport??

Gość xxanxx
do Luton

paszport albo dowod. dziewczyno,przeciez jedziesz za granice?!

Gość xxanxx
nigdy nie bylam w tamtych stronach za to czest jezdze do niemiec i tam nie trzeba paszportu:) myslalam ze i tu nie trzeba wkoncu nie ma granic:)

do samolotu nikt cie nie wpusci bez dokumentu

Gość xxanxx
domyslam sie ze dowod wystarczy

tak

Gość aaaaaaaaa1111
na legitynacje PTTK przekroczysz granice ;))

Gość dddddooooooooooraaaaaa
Dowod wystarczy

Gość o ja pierdziuuuu
wysiadasz w Luton z samolotu i idzieesz za ludzmi , korytarzem, potem wszyscy staja w kolejce za slpkami z tasma i podchodzisz do celnika pokazujesz mu dowod , potem idziesz do sali z walizkami na tasmie- sprawdz z ktorego wyjedzie twoj bagaz albo idz za kims z twojego samolotu . wez bagaz i wyjdz .\proste.

Gość Cóż
Ja bym szła w zupełnie przeciwnym kierunku, wchodź tam, skąd ludzie wychodzą. Na pewno GDZIEŚ dojdziesz ^^

Luton jest nieduze, wiec nie ma szans zebys sie zgubila:) Idziesz za wszystkimi, przechodzisz przez kontrole dokumentow (moze byc dowod). Karuzele z bagazami sa tam chyba dwie albo trzy... i wyjscie tez bliziutko. Poza tym moze poznasz kogos sympatycznego w samolocie i Ci pomoze;)

Gość W luton jest jedno wyjscie
Wiec nie boj sie ze pojdziesz gdzies indziej :D nie ma takiej mozliwosci. a po plycie lotniska lazic sobie nie wolno bo cie zwina.