Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PARAFIANIN

KSIĄDZ PROBOSZCZ JUŻ SIĘ ZBLIŻA...

Polecane posty

Gość PARAFIANIN

Chciałbym wywołać dyskusję na temat trktowania parafian przez swoich Proboszczów .Ważnym wątkiem może być wołanie o kasę... rozbijanie się dobrymi autami...życie w luksusach ...-a gdzie w tym wszystkim skromnośći służba Bogu i Ludziom...

Proboszcz u mojej babci oblicza, ile statystycznie parafianie daja w kopercie na koledzie :D Poza tym ma w swojej stajni Harleya :] A moj proboszcz lapie mnie za dupe jak mnie widzi i zawsze drze sie na pol ulicy 'o, moja ulubiona uczennica'. :/

Gość A MÓJ PROBOSZCZ
zasuwa stareńkim lanosem i to mimo, że prebendę ma w jednej z najbogatszych gmin w okolicach Wawy. za to kosciół i wszystkie obiekty utrzymywane z kasy probostwa aż lśnią. po prostu niektórzy trafiają do "posługi" z powołania i i tym powołoaniem potem swojądziałalność prowadzą, a inni robią to czująć, że to dobry biznes

Gość o co ...
Nasz Proboszcz jest już u nas na parafii 19 lat...Fakt, że przez te wszystkie lata poczynił dużo inwestycji , to jednak ludzi traktuje z"góry"! Ostatnio zaprzestał nawet dokonywania rozliczeń rocznych. Nic też nie wiadomo na co przeznaczył kasę z Kolęd ? Uważam ,że Urząd Proboszcza powinien być kadencyjny!!!

Ale dlaczego na erotycznym? czyżby nurtował Cię jakiś szczególny aspekt relacji proboszcz-parafianie? :D

Gość o co
o co tyle lamentu -ksiądz też człowiek

Gość szparek
Nim rzucisz na tace, pierdolnij się w glace.