Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość radosc88

LICÓWKI - kilka pytań

Polecane posty

Gość radosc88

Mam kilka pytan pytan odnosnie licowek: - jaka jest szansa na to, ze licowka sie zlamie, jedzac cos twardego, np. jablko? (mozna przy licowkach w ogole jesc jablka?) - co sie dzieje na starosc z prawdziwymi zebami? nie psuja sie bardziej? normalnie mozna je leczyc? - czy z biegiem czasu, np. jesli mam juz licowki 5lat, zwieksza sie ryzyko zlamania? - czy dostane jakas gwarancje na licowki? co ile SREDNIO lat wymienia sie takie rzeczy? + mialam robiona nakladke. taka, zebym mogla zobaczyc jakby licowki mniej wiecej u mnie wygladaly. czy to normalne, ze nakladka byla jakby... wystajaca? moja dentystka powiedziala, ze ostatecznie mozna bedzie licowki troche cofnac, ale co znaczy ostatecznie i czego mam sie spodziewac?!

najlepiej pytaj sie dentysty licowki z reguly sa porcelanowe, oczywiscie jest jakas mozliwosc zlamania, ale to tak jak przy swoich naturalnych zebach. gwarancja rowniez jest, jak na wszystko nakładka zawsze wystaje bo onanie jest zebem dentysta zrobi ci odcisk zebow - na tej podstawie zostanie zrobiony trzon licowki, potem drugi razem z tym trzonem, wtedy zostanie zrobiony ząb. czyli około 2 tygodni to trwać pewnie bedzie. przy zakladaniu licowek cofa sie dziaslo aby po około miesiacu po zalozeniu licowki ono przyleglo do licowki jak masz na innych swoich zebach. którego zęba chcesz zrobic?

Gość radosc88
robie wszystkie 1, 2 i 3-ki na gorze. problem polega na tym, ze zmienil mi sie dentysta i moj obecny nie nalezy do wylewnych osob :) wole popytac ludzi - w koncu dentyscie na pewno tez chodzi o kase, wiec przekaze wszystko w superlatywach ;) tak, bede miala porcelanowe. ciagle sie zastanawiam.. we wtorek mam wizyte - juz robienie licowek. ale jeszcze przeciez moge sie wycofac. najbardziej obawiam sie tego zlamania licowki. czy one sa wytrzymale jak zwykle zeby? mozna jesc normalnie? jablka tez?

Gość radosc88
pomocy... :(

Gość zzzzxxa
wazne tez gdzie sie robi licowki, czy u specjalisty dobrego czy w "piwnicy", osobiscie polecam Galerie Usmiechu, tam wyjeli mi zgnilizne z geby ;)

Gość werkaa
idioto, spamerze spie**alaj z ta galeria usmiechu !!!!!!!!!!