Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juz nie wiem kto moze pomóc

BŁAGAM POMOZCIE MI !!JESTEM FACETEM ALE MOZE WY MI POMOŻECIE???

Polecane posty

mam od wrzesnia tamtego roku plamy na rękach które sie powiekszają ..najpierw byly male i jednolite a teraz zrobily sie takie duże i w srodku puste a widac tylko czerwone obwódki .. ciagle mam kontakt w pracy z wodą chlorowaną i mam aż czerwone dlonie tragicznie od tego.czasem nawet pekały do krwi ale prace mam taką ze musze ciagle myc ręce i nie moge ubrac rękawiczek.jestem kucharzem w hotelu.. i własnie na przedramionach mam te plamy czerwone i one są takie jakby suche jak sie im przyjrzeć bliżej..taka sucho łuskowata skorka na tych czerwonych obwodach jest.. dermatolodzy mnie olewają ..mam juz dosc..nie znam diagnozy ale moze tu ktoś mial ten problem ..moze ktoś mi cos poradzi..

koledzy sugerują raka i ja umieram ze strachu mimo ze 34 lata na karku mam :( ale zaden dermatolog nie umie powiedziec od czego to mam..:( to poprostu żenujące..kazdy co innego mówi.. moze to być od wody chlorowanej ??sam nie wiem ..:(

Gość dcvfs
to moga byc problemy z krazemniem lub zbyt gesta krew, do lekarza zrobic badniae krwi i bedzie dobrze

Gość niestety jak sie cos powieksza
a piszesz ze powiekszaja sie te obwody na skórze to rak zawsze gdy sie cos powieksza na skórze to rak !!!

Gość -x-
mowisz, ze masz kontakt z woda chlorowana.. jak mocno chlorowana? chlor moze parzyc, wiec moze to stad?

Gość natalkaaaa
mój tata miał miał takie objawy jak Ty opisujesz i lekarz rodziny stwierdził, że jest to borelioza (zobacz w wikipedii powinny być zdjęcia tych plam), później zrobiono mu badania na tę chorobę i rzeczywiście sie powtwierdziło

Dzuieki za odpowiedzi i za zainetersowanie problemem ! Woda jest normalna z kranu taka chlorowana tylko ja myje ręce nonstop bo jak przygotowuje potrawy to sie przykleja ciagle przyprawa jakas do rak itd..a rekawiczek niemozna stosować bo własnie one przeszkadzają :(

Gość -x-
przejdz sie do dobrego lekarza pierwszego kontaktu, niech Ci wypisze skierowanie na jakies badania skory.

Gość natalkaaaa
a tylko na rękach to masz czy gdzieś jeszcze, na nogach, albo tułowiu? te plamy z boreliozy są bardzo charkterystyczne duże czerwone plamy z bladym środkiem

Mimo ze facetem jestem ale naprawde sie przerazilem :( Bolerioza???to juz wyrok ????

mam to tylko na rękach a dokladnie na przedramionach obu. nigdzie wiecej nie zauwazylem:(

Gość natalkaaaa
nie wyrok, tylko po prostu zrób badania. to jest choroba od ukąszenia przez kleszcza. a miałeś przedtem objawy grypopodobne: wysoka gorączka ale bez kataru?

A jakie badania musze zrobic by wyszlo czy mam bolerioze>? blagam powiedzcie cos kochane kobiety.. wiecie jak to facet? nigdy nie chcialem isc do lekarza..:(a teraz chyba musze..:(

Gość -x-
sluchaj, a moze macie w pracy jakis detergent, z ktorym czesto sie stykasz i ktorym myjesz te rece?

natalkoo a czy trzeba na to brac leki ?? jak twój tata sobie z tym radzi? czy mozna to wyleczyć ??? kurcze troche sie przerazilem ..

Gość TO NA BANK BOLERIOZA
MASZ PRZESRANE CHŁOPIE!! CZEMU WCZESNIEJ NIE POSZEDŁES DO LEKARZA? MASZ BOLERIOZE! ZADNA INNA CHOROBA I SCHORZENIE NIE DAJE TAKICH OBJAWÓW!!

Gość natalkaaaa
Po prostu idź do laboratorium , jeżeli jesteś z Wielkopolski to Certus na Grunawaldzkiej i powiedz że chcesz zrobić badania na boreliozę zobacz te stronę http://pl.wikipedia.org/wiki/Borelioza tam są zdjęcia mój tata miał coś takiego jak te zdjęcie poniżej, tylko, że środek zupełnie był blady a naokoło czerwone było

jestem z krakowa

Gość natalkaaaa
na to bierze sie specjalne antybiotyki przez chyba 7 czy 14 dni i później robi sie znowu badania i za pół roku znów antybiotyki i badania w celu sprawdzenia czy jest to wyleczone czy nie. Aha jeżeli jesteś z Wielkopolski to mógłbyś sie udać do Szpitala Chorób Zakaźnych na ul. Wincentego. Niech Cię ta nazwa nie przeraża, po prostu tak sie to nazywa

Gość natalkaaaa
to idź w Krakowie do szpitala chorób zakaźnych i najlepiej tam możesz zrobić te badania. Gdzieś czytałam nawet że w Krakowie jest wysokiej renomy specjalista od tej choroby, ale niestety nie pomnę nazwiska. Jakaś kobieta doktor.

Gość ewa...
powiem ci konkretnie: nie trać czasu na wizyty w przychodni czy szpitalu, znajdż w googlach prywatną klinikę albo lekarza niekoniecznie w twoim mieście, problem może być duży więc odłóż pieniądze, idż do najleprzego zdrowie najważniejsze (jak zapłacisz to będziesz miał pewność, że lekarz cię nie oleje) pozdrowienia i powodzenia

ja mam własnie takie same obwódki a srodek bialy ale te obwodki są takie luszczące sie jakby i takie strasznie suche..

Gość natalkaaaa
mój tata robił badania testem Elsa albo Elisa, ale też nie jestem pewna tej nazwy

Gość natalkaaaa
nie martw się kolego, że tak Cię straszą, po prostu idź do tego szpitala, zrób badania, dostaniesz anytbiotyki, z resztą doktor sie zna

Gość lisiczka Lena
Przede wszystkim nie umieraj ze strachu tylko na wizyte do specjalisty sie udaj (zaplac jak trzeba). Mowisz ze dermatolodzy ci na razie nie pomogli i olewaja to ale co mowili na to ? Od kiedy to masz ? Czy jak byles u tych dermatologow (czy dermatologa) to wygladalo to leoiej niz w tej chwili czy gorzej ? Jak wygladaja twoje paznokcie u rak ? Czy kiedykolwiek smarowales albo brales cos na to ?

dzieki za otuche mam to od wrzesnia chyba ale przedtem bylo male a teraz sie juz powiekszylo tak ze ma chyba 5 cm srednicy jedna plama..reszta mniejsze są ..ale fakt ze sie to powieksza..:(i jest taka sucha strasznie ta czerwona skóra I TAKA ŁUSKOWATA czyli ma takie cechy: sucha skora na tym czerwonym łuskowata czerwone obwody a srodek bialy mimo ze na poczatku byly male i cale czerwone.

Gość natalkaaaa
jak weźmiesz antybiotyki to powinno to zniknąć.

Gość natalkaaaa
a byłeś w tym czasie w lesie albo gdzieś na wsi pod lasem?

dziekuje natalko ale czy nie za pozno na antybiotyki skoro od wrzesnia nie robilem nic z tym>? boje sie ze antybiotyki juz nie zaskutkują ..:(

tak tak nieraz bylem u rodziny na wsi ..pomagalem nawet im w polu z sianem itd..