Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciagle te WLOSY

była depilacja laserowa teraz elektroliza

Polecane posty

Gość ciagle te WLOSY

Mialam przeprowadzone kilka zabiegow depilacji laserowaej okolic bikinii oraz jeden raz usuwane kilka wloskow na szyji.Niestety zabiegi sa bardzo drogie wiec postanowilam udac sie na elektrolize.Na szyji mam jakies 10 wloskow czarnych , grubych.Zabieg elektrolizy wyonala mi kosmetyczka.Zastanawiam sie( mam porownanie z depilacja laserowa) jak wyglada skora po takim zabiegu.Mam kilka strupkow, zaczerienienie ale wyrastaja w tych miejscach wyrazne czarne wloski.W przypadku depilacji laserowej odrastajace wloski byly maciupkie i wypadaly ze skory.Teraz po elektrolizie wloski sa dlugie i ani drgna.Zabieg wykonywalam 3 dni temu.Prosze o porade

Gość Anulaska
czesc. mozesz powiedziec jaka ta dep laserowa robilas-chodzi mi o jaki laser?i ile placilas?

Gość justynaskarb 28756l
Laser diodowy ( podobno najlepszy i jedyny skuteczny) .Placilam 400 zl za bikini w Warszawie i za te kilka wloskow na szyji 150( straszne ceny).Oczywiscie jeden zabieg nie wystarczy.Ja bikini robilam 4 razy ale jeeszcze by sie przydalo...Efekty sa wloskow usunelam jakies 70% .Slyszlam jednak,ze elektroliza przynosi dobre efekty ( niektorzy mowia,ze nawet lepsze od depilacji laserowej) i jest tansza. Poradzcie jak ten zabieg przebiega i czy warto.Ja narazie efektow na szyji nie widze

Gość Anulaska
dziekuje za ceny i odp i jeszcze mam jedno pytanko czy na szyi to robilas tez laserem czy tylko elektrolize? Bo ja wlasnie tez mam czarne wloskina szyi ktore wyrywam peseta i chce wkoncu sie ich pozbyc laserem.

Gość justynaskarb 28756l
Raz zrobilam depilacje laserowa na szyji.Kilka wloskowa wypadlo, ale jeden zabieg to za malo.Za kilka wloskow policzyli mi 150 zl wiec poki co jeden raz wykonalam zabieg.Kilka dni temu bylam na elektrolizie wloskow na szyji. Zabieg tanszy policzyla kosmetyczka 40 zl ale narazie nie widze efektow

Gość zakłopotana sis
Ja robie elektrolizę, jestem w szkole kosmetycznej. To jest długa droga, nie zniechęcaj się. Wszystko zależy w jakiej włos był fazie w dniu zabiegu, jeśli w odpowiedniej to nie powinien już nigdy odrosnąć a jeśli nie to trzeba powtarzać zabieg i chodzić dopóki włoski nie przestaną odrastać. Skóra może być zaczerwieniona, ale nie mają prawa pojawiać się żadne plamy ani krosty, jeśli są znaczy to, że zabieg mógl nie być wykonany prawidłowo.

Gość justynaskarb 28756l
Czy masz porownanie z depilacja laserowa? Kiedy wlosek wypada, po jakim czasie po zabiegu? Strupek chyba powinien sie pojawic ( jak w przypadku depilacji laserowej) i po odpadnieciu powinien wyjsc wlosek.Na czy polega w ogole ten zabieg i jaka jest niezbedna ilosc powtorzen, zeby byl efekt?

Gość zakłopotana sis
zabieg polega na wprowadzaniu cieniutkiej igielki w pora z ktorego wyrasta wlos na glebokosc cebulki i upuszczenie pradu o bardzo niskim nasileniu na kilka sekund. Nie boli, tylko to takie jak lekkie uszczypniecie. Ten prad odcina doplyw krwi do cebulki i korzenia wlosa, przez co wlos nie ma prawa juz odrosnac. Ale sa fazy w ktorych wlos kielkuje, rozwija sie i wypada/dojrzewa. Trzeba trafic na faze w ktorej kielkuje, ale nigdy nie wiadomo kiedy ona wystepuje dlatego trzeba chodzic az do skutku, prawdopodobnie kilka miesiecy, moze mniej.

Gość zakłopotana sis
wlosek wychodzi od razu, wyciaga sie go pęsetą po potraktowaniu prądem. Nie powinno być żadnych strupków, jedynie zaczerwienienie skóry, które znika do 24 godzin.

Gość justynaskarb 28756l
Bylabym Ci bardzo wdzieczna gdybys podala mi swoj adres, jesli oczywiscie jestes z okolic Warszawy i wykonujesz zabiegi.Jesli to mozliwe podam Ci moje gg

Gość zakłopotana sis
Niestety, mieszkam w UK i jestem tutaj w szkole kosmetycznej. Do Polski się narazie nie wybieram więc musisz poszukać gdzieś indziej, ale życzę powodzenia, bo wiem jaką zmorą są niechciane włoski .

Gość gusia-s
Dotyczy wyp. ,,zakłopotana'' czy polecisz mi jakiś domowe urządzenia do depilacji elektrolizą-mogą być nawet z UK.

Gość zuza27
Dla niektórych osób (na pewno dla mnie) to prosta alternatywa: światło czy prąd, a ponieważ prądu boję się od dzieciństwa wybieram światło, choć elektroliza oczywiście też ma sporo zalet, a na pewno skazane są na nią osoby, u których kolor skóry i kolor włosów niespecjalnie się różnią. W przypadku obydwu rodzajów depilacji pojawia się pewne ryzyko, jeśli laserem zbyt długo będziemy naświetlać skórę, a nie mieszki włosowe i do tego mamy skórę bardzo wrażliwą może dojść do poparzeń, ale elektroliza wcale się w tym przypadku nie różni - jeśli zostanie użyty nieodpowiedni prąd (brrr...) to też uszkodzimy skórę. Elektroliza w gabinetach kosmetycznych jest tańsza i podobno wcześniej pojawiają się efekty, ale z drugiej strony zabieg laserowy z użyciem nowoczesnego lasera trwa nieco krócej i efekty też będą, tyle że po kilku dniach. Spotkałam się gdzieś tutaj na forum z wypowiedziami, że skuteczność depilacji laserowej to mit i że włoski odrastają, odrastają ale nie z tych mieszków, które zostały uszkodzone przez laser. Zanim całkowicie usuniemy włosy trzeba co najmniej kilku zabiegów. Elektroliza zresztą też kilku wymaga, bo nie wszystkie włoski widać i nie wszystkie usuniemy podczas jednego zabiegu. Kolejna sprawa: nasze organizmy mają zdolność do regeneracji, regenerujemy się cały czas, te komórki które umierają lub zostaną uszkodzone organizm zastępuje nowymi komórkami, w ten sposób odbudowujemy całe tkanki, dlaczego organizm nie miałby odbudowywać mieszków włosowych. To zupełnie naturalne, że po kilku latach nawet w miejscach wydepilowanych laserem włoski mogą odrosnąć. Na koniec dodam jeszcze, że tak jak możemy wykonać domową elektrolizę (są już podobno takie urządzenia) tak samo można zrobić domową depilację laserem - wystarczy kupić urządzenie. Summa summarum wyjdzie taniej niż w gabinecie, zwłaszcza, że koszty zakupu można przecież rozłożyć na kilka osób. Posiłkowałam się między innymi informacjami z bloga http://depilacja-laserowa.net.pl/, zresztą stron o depilacji jest tyle, że nie ma sposobu, żeby na jakąś dobrą merytorycznie witrynę nie trafić, co polecam przed podjęciem decyzji o trwałej depilacji.

Gość Ewelinka 123
Witaj, Sylwia, zabieg depilacji jest szybki i bezpieczny tu masz film jak wygląda zabieg depilacji https://www.youtube.com/watch?v=jYej8j9cNGQ pamiętaj usługi nie jest , polecam dowiedzieć się trochę o różnicach między laserami Vectus i lightsheer

Gość Sonia 23
Naturalne metody są najlepsze Od wielu lat stosuję depilację cukrową. Nie mam żadnych problemów z wrastającymi włoskami i bliznami. Z samego początku chodziłam do sklepu gotową pastę, ale taka domowa jest jeszcze lepsza. Tutaj to fajnie opisali http://depilacjacukrowa.com.pl/zalety-depilacji/

Gość Pani doktor 22
Moja koleżanka zrobiła sobie depilacje laserową, i to był właśnie Vectus. sama byłam pod wrażeniem efektu. Super sprawa, wystarczyło tylko kilka zabiegów. Było w sumie bezbolesne. To jest najnowocześniejszy laser. Laser ma czytnik, który dostosowuje moc do typu skóry.

Gość Pani doktor 29
Moja koleżanka zdecydowała się na depilację laserem, jak dobrze pamiętam, to wybrała gabinet z laserem Palomar Vectus . Jest mega zachwycona. Osobiście też byłam pod wrażeniem efektu. Już po jednym zabiegu było widać efekt. To była najlepsza decyzja. Było bez bólu i podrażnień. W pełni zadowalający efekt. Jeśli myślicie o depilacji laserowej, to wszystkim mówię - tak warto. www.polykeg.pl/zdrowie-i-uroda/nowoczesna-kobieta-nowoczesna-depilacja-laserowa/

Gość Sohappy 23
Dziewczyny znalazłam interesującą wyszukiwarkę gabinetów z depilacją laserową. Możecie wyszukiwać według miast. Działa bardzo prosto. Trzeba tylko wpisać miasto: http://www.depilacjelaserowe.pl/. Dzięki temu znaleźć gabinet z oferujący zabiegi depilacji laserowej.