Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hipciooooooooo

Domowe sposoby na wagry

Polecane posty

Gość hipciooooooooo

prosze o pomoc, w jaki sposob moge je usunac? wczesniej mialam je tylko na nosie troszke na policzkach i brodzie a teraz mam je prawie na calej twarzy.nie mam kasy na oczyszczanie u kosmetyczki;/ jakis piling?smarowanie spirytusem? ludzie pomozcie...

Gość shgdwuhdsjka
domowe sposoby sa niebardzo skuteczne ale jak coś to moge doradzic: -drozdzowa maska lub z glinki zielonej -przegotowana wodą zmywać twarz -rozpuscic aspirynke w kropli wody i przykryc dane miejsce z wagrami

Gość hipciooooooooo
cala twarz w aspirynie? czy taki wysyp wagrow mogl byc spowodowany chodzeniem do solarium? 2 miesiace temu bylam kilka razy przed studniowka.a jakies inne sposoby?

Gość know-how
solarium wysusza skore a to pobudza gruczoly do produkcji loju ze zdwojona sila

Gość shgdwuhdsjka
najlepiej dziolcha wybierz sie do dermatologa,przepisze Ci masci i po bolu sie zregeneruje a jak bedziesz sama walczyc-z tym-jak ja to bedziesz sie meczyc z 5 lat jak nie dluzej jak ja z wysypem na calej mordzie

Gość hipciooooooooo
zanim sie dostane do dermatologa to z 2,3 miechy.wszedzie takie kolejki... nie znacie juz zadnych sposobow? watpie zeby masc pomogla na wagry..

Gość kisuwer
znalazłam temat w wyszukiwarce, więc podnoszę... mam paskudne wągry na policzkach i brodzie, cos strasznego :O są jakies sposoby?? kosmetyczka odpada, bo robiłam całą sesję oczyszczania i za kazdym razem jak ledwo sie buzia pogoila byly wagry z powrotem :/ to mój koszmar :/ może to przez półtłusty krem na noc..? nie wiem sama... :(

Gość beee1602
Też dokuczają mi wągry. Odstawiłam kosmetyki na półke i.......... to mi pomogło. Myje buzie przegotowaną wodą i łykam cynk. Robie sobie parówki zmiękczające i wyciskam te paskudztwa. Później myje twarzy ZIMNĄ wodą. Oto przepis na idealną twarz. Jedyny kosmetyk jakiego uzywam to AA Skóra pod kontrolą krem na noc.

Gość oooonnnnnaaaa =p
dla mnie najleszy spodobem jest SPIRYTUS SALICYNOWY( mozna go nabyc w aptece) a przedtem stosowalam OCET JABLKOWY( nie przesadź ze wsmarowaniem go w skore gdyz moze to spowodowac jej odparzeniem - ja tak przynajmnie mialam )kiedy widze ze wszystko znika przestaje spirytusu uzywac az do momentu az ponownie pojawiaja sie chrosty czy wągry

Gość adziu645
ja mam taki sam problem.ale jedna rzecz jakpomaga to maseczka rozgrzewająca. chyba ze wy mi doradzicie cos domowej roboty? prosze o odpowiedz:]

Gość Miki Mouse 123
Zmiana dietyyyyyy :)

Gość aschanti
witam ja mam wyprobowany sposob, ktory mi na przykład pomaga tzn przygotujcie sobie: -zel do mycia twarzy -1 łyzeczke soli kuchennej -1 łyzeczke sody oczyszczonej wszystko razem wymieszac powstanie papka po czym na zwizoną ciepla woda twaz wmasowac powstala papke ( ale delikatnie zeby nie podraznic skory) i pozostawic od 3-4 min zmyc letnia wodą Powtażac co 2-3 dni Powodzenia

Gość Bellafonte_pl
Skorzystaj z dobrego peelingu, myj twarz tonikami. Unikaj mydła. Na noc polecam krem Avene, zwalczający wągry.

Gość gość
zmieszaj sode oczyszczona z zelem do twarzt takim jak stosujesz ja używam z ziaji nuno antybakteryjny , naprawde swietnie dziala - po wągrach ani sladu tylko stosuj co 2-3 dzien na 10 minut :)

Gość aga25194
unikaj zwykłych mydeł ponieważ maja substancje zapachowe używaj mydeł antybakteryjnych lub mydła siarkowego dobre też jest parowanie gorącą woda zagotowana z rumiankiem lub herbatą rumiankową (recznik na głowe i para wodna otwiera pory a rumianek goi) dobre są też maseczki oczyszczające np. z firmy Avon. ja również robiłam maseczki z drożdży i pilingi. Oczywiście trzeba używać kosmetyków które nie zatykają porów, ważne jest przede wszystkim codzienne zmywanie makijażu i tonizowanie skóry. Kremy nawilżające a nie natłuszczające i nie zbyt często unikaj słodyczy zwłaszcza czekolady

Gość pomponik5
polecam glinkę zieloną ale trzeba do niej dodać kilka kropli oleju żeby nie wysuszała do tego hydrolat rumiankowy i olej z krokosza- najlepszy do cery trądzikowej, problematycznej. Ja kupuję w http://www.manufakturakosmetyczna.pl/ mają super produkty i niewysokie ceny

Gość helloMarta
Idź do zielarni i poproś o 2 plastry na wągry szt/9zł uzbieraj 18 zł i kup dwa zaklej miejsca naj "Zawągrowane"

Gość oleczqa
Ja mam wągry tylko na nosie , ale są za to bardzo duże .Ostatnio używam prostej maseczki z wody i sody oczyszczonej , proporcje : jeden do jednego . Naprawdę są efekty ;) Po użyciu takiej maseczki możesz przetrzeć sokiem z cytryny.

A ja polecam szczoteczkę do twarzy. Rewelacyjnie oczyszcza i codzienna pielęgnacja buzi jest przyjemniejsza. Bez szorowania, używana codziennie naprawdę działa. Mam Braun Face - bo mam cerę wrażliwą a tu mogłam sobie wybrać odpowiednią nakładkę i myję buzię bez podrażnień. Żel, szare mydło jak kto woli. Bez udziwnień i innych zabiegów. Wągrów coraz mniej, buzia ogólnie czysta i cera po takim masażu szczoteczką nie jest "szara".

Gość gość
ja z kolei uważam, że zadne maseczki nie pomogą, problem tkwi w kremach, które lubią zatykać pory i przez to są wągry. Jedyny (!!!!!) krem który mogę polecić do takiej cery to nie apteczne, nie z antybiotykami, nie matujące z glinką, ale ze ... śluzem ślimaka, mianowicie ten: https://wieczniemloda.com/produkt/krem-ze-sluzem-slimaka-sklep Po innych mam totalnie zapchaną cerę i tworzą się podskórne cysty. po tym mam gładką skórę, nieobciążoną, ładnie wygląda po prostu zdrowo!! żadne olejowanie żadne ocm żadne tarcie tonikami, NIC mi nie pomogło, tylko ten krem

Gość gość
a szczoteczek też probowałam, to poroznosiłam sobie tylko te wągry na policzki, miałam clarisonic, uzywalam szmatki z microfibry ... także slimak rządzi!!!