Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusia synusia....

moj syn ma rok

Polecane posty

Gość mamusia synusia....

a jest prawie tylko na mleko niewiem co mu dawac oprocz owocow i zupek,dostaje tylko to no i jeszcze kaszke owocowa

po roku moze jesc prawie wszystko .. a gdzie warzywa ,ziemniaki , ryz , makaron , ryba , mieso??

Gość agatkamatka
warzywa i miesa gotuje mu w zupie,niedam mu kotleta bo i tak uskubie kawałek i bedzie zuł 15 min

Dlatego podawaj takie mięso z którym w mig sobie poradzi :) Np pulpeciki ,ryba.

Ja też dawałam w tym wieku ,,normalne jedzenie" .Oczywiście wg jego możliwości,gdyż zęby dostał dopiero po 11 miesiącu :) Grunt by dieta nie była ciężko strawna oraz tłusta.

Gość mamusia synusia....
ale normalne to jakie kanapkę?niewiem czy sie naje

kanapka moze byc z serem, wedlinka, twarozkiem, dzemem. jajecznice mozesz mu dawac, jogurty, platki z mlekiem, kaszke manna..

Dla mnie ,,normalne" jedzenie to: śniadanie - z płatkami na mleku -kanapka z wędlinką,serkiem,pomidorkiem -jajko etc,etc w zależności od tego co dziecko lubi :) Obiad -zupy a II danie to dawałam gulasz z rozdrobnionym mięskiem , ryba, mój lubił wątróbkę, potrawka z królika lub z kurczaka,pulpety. Jako dodatek to była kasza,ryż ,makaron czy też ziemniaki + surówka (buraczki,groszek z marchewką itd) Oprócz tego to warzywa,owoce,jakieś deserki typu kisiel,badań,koktajl itd.

Gość mamusia synusia....
a płatki no owsiane ale nie na mleku krowim?

ja daje na krowim budyn na przyklad. platki mozesz dac z modyfikowanym, jesli nie chcesz podawac krowiego.

Ja płatki (owsiane,ryżowe czy też kukurydziane) robiłam na mleku modyfikowanym. Ale od czasu do czasu zrobiłam ina krowim(chciałam zobaczyć jak mały toleruje te mleko)

Gość mamusia synusia....
Dziekuje to rano na śniadanko serwuje smakowite kanapeczki

tak z czasem na pewno-moje dziecko ma 10 mies. i do tej pory na obiady dostawalo tylko zupy. powoli zaczynam wprowadzac jednak inne obiady-takie jak nasze do sprobowania i mala jakos na razie nie bardzo chce je jesc... za to jajeczniczke lubi bardzo. zycze autorce powodzenia :)

jak mu wsio miksujesz czy rozdrabiasz tgo wiadomo ze bedzie ci zul 15 min .. bo sie nie nauczyl jesc