Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zmartwiona17

odpiszcie błagam

Polecane posty

Moja mama jest w 6 tyg.ciązy , ma za soba poronienie dzisiejszej nocy miala straszny bol brzucha,wymiotowala a nad ranem bóle parte. Zawiozlam ją o 9 do szpitala, lekarz powiedzial ze nie widzi ciązy ale jej nie wyklucza bo zrobila 2 testy ciazowe ,ktore wyszly pozytywnie . Powiedzial,ze test szybciej wykrywa niz usg . Problem jest taki,ze zamiast ciazy widzial tylko duże mięsniaki ;( czekamy teraz na wyniki. Słyszeliscie juz o czyms takim? ;((( bardzo sie martwie .. jak myslicie, czy juz wszystko skonczone? ;((( dziekuje z gory o odpowiedzi

jest szansa,ze jest wszystko ok płód później sie dopiero pojawi na usg?? przeciez testy wykazuja ciąże..;(

Gość agatkamatka
mysle że poroniła przykro mi

Po 1 sprzęt może nie być za nowoczesny i dlatego nie widać płodu podczas badania usg. A po 2 również ciąża może być krótsza niż twierdzisz.

Oczywiście że tak może być jak mówi lekarz. I tak najwcześniej lekarz może stwierdzić ciąże w 5 tygodniu (i też nie zawsze :))

Gość ale może to tez być ciąża
pozamaciczna. radziłabym skonsultować się z kilkoma lekarzami

Gość Ojjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
U mnie ginekolog wykryła ciaze w 3tyg.moze rzeczywiscie zalezy od sprzetu Zycze powodzenia

Gość olmolo
Ja byłam na usg w 7 tyg. i była ledwo widoczna,więc głowa do góry,jeszcze nie wszystko stracone.

ja byłam na pierwszym usg w 6 tygodniu i 2 dni i wyraźnie było widac bijące serduszko, bardzo wyraźnie. Nie było żądnych wątpliwości. Byc może Twoja mama jest we wczesniejszym stadium ciąży lub nastąpiło poronienie zatrzymane, podczas którego nie ma plamienia, ale rozwój płodu się po prostu zatrzymał (ciąża obumarła). Najlepiej zrobić badanie hcg - wynik jest w ten sam dzień i nie pozostawia żadnych wątpliwości. Mięśniaki go nie zakłamują, ani żadna inna choroba, to znaczy jest tylko jedno rzadkie schorzenie, ale nie sądzę, żeby miało to tutaj miejsce, bo zapewne mama wiedziałaby o tym

MAMA GDY PORONIŁA, BYŁA W 5 TYG. I TEŻ BYŁO SERDUSZKO DZIŚ ROBILI JEJ BADANIA KRWI, WE WTOREK NASTEPNE LEKARZ MOWI JEDYNIE TO,ZE WCZESNA CIĄŻA I ZA DUZO NA TEJ PODSTAWIE STWIERDZIC NIE MOŻE... DOBRZE,ZE JEST POD OPIEKĄ LEKARZY

hcg to własnie jest badanie z krwi. Podejrzewam, że robią kolejne, żeby stwierdzić, ile przyrasta hormon (powinien przyrastać około 70% co 48 godzin) - to świadczy o tym czy dziecko się rozwija i czy jest to rozwój prawidłowy