Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość natalek

potrzebuję pocieszenia

Polecane posty

Gość natalek

dziewczyny proszę pocieszcie mnie jakoś:( chodzi o to ze włosy wypadają mi wlosy grasciami..własnie wyje bo myłam glowę.Mam zaburzenia łaknienia i włosy były jedyną rzeczą jaka mi się we mnie podobała.i ze względu na nie postanowilam zacząc więcej jeść.i nie dość ze przytyłam to włosy lecą dalej:( już nie mogę..

Gość drapka
organizmowi może brakować niektórych składników, jesli- jak twierdzisz-masz zaburzenia łaknienia to pewnie czegoś tam masz za mało... organizm się nie "naprawi" tak szybko, trzeba cierpliwości. Poza tym włosy wypadają często przy zaburzeniach hormonalnych! Najlepiej idz do lekarza, na pewno coś zaradzi :) Powodzenia!

Gość natalek
biorę witaminy i zastrzyki domięsniowe -kokakarobksylozę.co do hormonów miałam problemy z tarczycą ale już wyniki ok.a włosy cały czas tak samo:( tracę nadzieję ze będzie lepiej..

Gość haniiaa
moze przyczyna wypadania wlosow jest anemia. to co ci moge poradzic (sprawdzone) -picie soku z pokrzywy -picie drozdzy (lyzka spazona szklanka wrzatku) -swiezo zmielone siemie lniane (2-3 lyzki) np. do jogurtu czy z sama woda popic -wcierka w skore glowy z czarna rzodkwia np. seboradin -białko (mieso, ryby, nabial, sery, jajka) 1g/kg masy ciala -jakies suplementy np. belissa, cos z cynkiem (glukonianem cynku) wlosy odrastaja nowe

Gość natalek
dziękuje wam dziewczyny..to jest teraz dla mnie bardzo ważne.bo prócz włosów nie mam nic co mi się podoba.a własciwie podobało:(

Gość nie mogę się zdecydować
może to efekt uboczny leków które bierzesz ? mnie też bardzo wypadały, pomogło trochę podcięcie ich o kilka cm, jakby cebulki włosówe miały za duży cieżar do dźwigania, włosy się plątały przy myciu po podcięciu czuję się też psychicznie lepiej bo przy myciu tych "wypadniętych włosów" jest widocznie mniej (być może tylko przez to że są krótsze) ale ja odbieram to jako pozytywny sygnał i już się nie stresuję tą ilością wypadnietych włosów z wypadanim włosów dużą rolę grają emocje, stres nasila wypadanie, więc jeśli stresujesz się wypadającymi włosami rodzi się błędne koło.... podciełam włosy i mnie to psychicznie pomogło, włosy wyglądają na bardziej puszyste, gęste, mniej się plączą i gdy je myję wydaje sie że mniej wypada, cebulki też mają mniej do dźwigania

Gość natalek
jeśli chodzi o leki to raczej nie przez nie bo wszystkie są nastawione na to żeby odbudować to co rozwaliliam odchudzaniem.tylko ile to może trwać?:(

Gość na wlosy
"ile to może trwać?" jak bedziesz normalnie jadła to bardzo szybko :) same tabletki nie pomoga

Gość natalek
jem już normalnie.witaminek w cholerę biorę :P inneov,drożdże,silica,loxon, zastrzyki i nic:/

Gość natalek
ktoś miał podobny problem?dziewczyny odzywajcie sie!