Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Z.Ozzz...

pozycja glowkowa na 2 miesiace przed porodem?

Polecane posty

Gość Z.Ozzz...

hej wiem ze madrzej byloby zapytac o to lekarza, ale moze ktoras z was wie.. otoz moje malenstwo plci nieujawnionej pozycje glowkowa wykazywalo (na USG) juz 2 lutego, podczas gdy termin porodu moze wypasc nawet 30 marca. czy to normalne, czy maluch po prostu chce sie wczesniej urodzic ;)? nie jest zbyt cierpliwy, to sie czuje po ruchach... ale zeby tak mu sie spieszylo :? dodam tylko ze brzuch obnizyl mi sie (albo wciaz obniza) calkiem niedawno...

spokojnie, moja mała na 3 mies przed porodem juz była ustawiona główką w dół i tak zostało do porodu, który odbył się na 1 dzień przed terminem :)

Gość Z.Ozzz...
aha :) no, moze po prostu tak im wygodniej :)

Gość fala dunaju 27 lat
ja jestem w 24 i moje tez juz jest w tej pozycji :( zaczynam sie bac

Gość tinturintu
moj syn byl glowkowej w 23,26,28 tyg potem obrocil sie na posladki a w 36 znowu na glowke...roznie bywa:)

Gość Z.Ozzz...
odkad mialam usg minal juz miesiac, dziecko dalej ma glowke u dolu (wiem, bo czesto dostaje czkawki :( ) a na porod jeszcze sie nie zapowiada... wiec najwyrazniej moze tak byc. poczytalam sobie jednak co zwiastuje porod (ostatnie tygodnie) i sa to tez bole spowodowane uciskiem na nerw (pare dni temu 'paralizowalo' mi noge przy chodzeniu) mam jeszcze lekki-tępy bol podbrzusza wiec nie jest powiedziane ze doczekamy do konca miesiaca... ech.