Marcel2009 0 Napisano Marzec 8, 2009 Witam. Byłem zatrudniony od około 15 grudnia 2007 roku. Dostałem umowę na 4 lata. Pracowałem do końca lipca 2008 (jakieś 8 miesięcy), ale później miałem 4 miesiące urlopu bezpłatnego. Od grudnia 2008 znowu pracuję (cały czas na tę samą umowę na 4 lata), ale mówi się o zwolnieniach w mojej firmie już w kwietniu/maju tego roku. Czy jeśli jednak zostanę już teraz zwolniony, to mogę się starać o zasiłek dla bezrobotnych? Słyszałem, że trzeba 12 miesięcy mieć przepracowane i przez te 12 miesiący muszą być regularne wynagrodzenia co miesiąc. A ja: 8 miesięcy praca, 4 miesiące urlopu bezpł., 3 miesiące praca (na obecną chwilę tak to wygląda) Dodatkowo jestem studentem 2 roku i płacę czesne 330 zł co miesiąc. Czy w związku z tym mój ewentualny zasiłek będzie wyższy? Z mojego Urzędu Pracy znalazłem coś takiego: http://www.bip.powiat.wielun.pl/res/serwisy/bip-spwielun/komunikaty/_012_018_007_139734.pdf Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach