Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martaKa

prosze o radę na temat sukni

Polecane posty

Gość martaKa

Czy mogłybyście wypowiedzieć sie na temat tej sukni? Zdjęcie 5 i 6 w pierwszym rzędzie (jest też na 4) -model diamont. http://www.slubnasuknia.pl/monCheri/mystic.html Te wyszywane kwiaty w rzeczywistości nie są takie ciemne.I zamiast bolerka zamówiłabym krótki welon ozdobiony delikatna koronką w podobnym odcieniu i małymi perełkami takimi samymi jak na sukni. Proszę o opinie,mam mało czasu na podjęcie decyzji..

Gość martaKa
chyba że z bolerkiem i skromniejszym welonem...sama nie wiem

Gość ja to widze tak
Mnie sie bardzo podoba ale juz bez welonu albo bbbbbarddzzo skromny. Bolerko moze zostac, mozesz potem sciagnac na sali i bedzie ladnie

mnie sie nie bardzo podoba,ale to moje zdanie.,za duzo kwiatkow.. ale jesli juz ta suknia ma byc,to zdecdowanie bez tego koronkowego bolerka,tylko gladkie,proste i prosty welon! (ja tez tak mam-mam koronkwa suknie,a dodatki proste)

Gość martaKa
może ktoś jeszcze sie wypowie? myślicie że będzie lepiej ze skromnym welonem,w sumie suknia krój ma prosty,nie jest szeroka a ten welon,jak to określiła babka w salonie to taka kropka nad "i" bo bolerko faktyczne za bogate..Tem welon jest naprawdę piękny (bardziej mi sie podoba niż suknia;) tylko bardzo drogi,kosztuje 380zł a jest krótki -zdjęcia nie mam,nie znalazłam takiego na necie. Jednak najpierw muszę się zdecydować na suknię.

suknia bardzo ladna ale z tym bolerkiem mi sie nie podoba za duzo tego wszystkiego. ja bym wziela bez bolerka a z welonem

A mi sie suknia bardzo podoba, swietny wybor, ale wydaje mi sie ze i welon i bolerko to troche za duzo... Na Twoim miejscu wybrałabym długi welon ale to tylko moje zdanie:)

Gość martaKa
dzieki:) tyle że nie widzę siebie w długim welonie,jestem raczej osoba praktyczną.W kościele owszem,wygląda pięknie ale myślę że na weselu może trochę przeszkadzać np w tańcu a nie mam ochoty trzymać go na ręku. Bolerko raczej odpada,to będzie w sierpniu,nie zmarznę;)

Gość purpleday
Śliczna suknia- ale jak już dziewczyny zauważyły- trzeba wybrać do niej- albo welon, albo bolerko. Bo jedno i drugie to będzie za dużo.

Gość martaKa
a co myślicie o kwiatach do niej? chyba raczej jakieś "podłużne"? z biżuterią chyba też muszę być ostrożna..może jakiś delikatny naszyjnik i coś na rękę? ciężko mi będzie dobrać kolory do tej sukni,kwiaty,byłoby łatwiej gdyby była w jednym kolorze..

Mozesz miec długi welon w kosciele (jezeli Ci sie podoba) a pozniej odpiac i zostac w krótkim na weselu:) Ja tak bede miala bo tez nie wyobrazam sobie calej nocy w długim welonie...

Gość martaKa
co za dylematy,dobrze że to tylko raz w życiu;)

A co do biżuterii to ja bym załozyła tylko jakies delikatne kolczyki, moze nawet długie.

Gość martaKa
tak a jak-tyle że welon który wpadł mi w oko i wydaje mi się że pasowałby do niej kosztuje 380zł (krótki) wole nawet nie myśleć ile kosztowałby długi..

Gość purpleday
kwiaty podłużne- w jednym kolorze (krem, pomarańcz, czerwony bordo lub trochę przekornie- niebieskie). Z biżuterii TYLKO kolczyki typu "łezki"

Gość moze moze
A kwiaty to moze biale wybierz poprostu:) pasuja do wszystkiego

Gość martaKa
moze moze- świetna rada:)

Podobnie jak ceny bukietów i wszyskiego co ma w nazwie slubne:) Moze moze sliczny ten bukiet...

Gość martaKa
dziewczyny jesteście niezastąpione! a czy mój chłopak musi sie jakoś "dostosować" swoim ubiorem do mojej sukni? kolor garnituru,kamizelki itp

Gość purpleday
śnieżnobiały bukiet odpada. Kolor sukienki wpada w krem- i kwiaty powinny mieć albo ciepły odcień bieli (czyli też wpadające w krem) albo być w ciemniejszym kolorze.

Gość purpleday
a niestety eucharisy mają chłodny odcień...ale są śliczne.

Gość martaKa
w czarnym raczej nie jest mu dobrze..może brązowy garnitur? chociaż kojarzy się z dziadkiem:)

Gość purpleday
brązowe garnitury są śliczne :) Niestety mojeje cholerze się nie podobają :( :D

Gość martaKa
purpleday- tylko jeśli welon będzie z koronką i perełkami na brzegach (nie kryształkami) to uważasz że kolczyki będą pasowały? nie za dużo będzie przy twarzy?

Gość martaKa
może w ogóle bez biżuterii ew jakaś cienka bransoletka..

Raczej powinien sie ,,dostosowac" :) gdzies czytałam ze jezeli młoda nie ma białej sukni tylko Krem, ecru itd młody nie powinien zakładac białej koszuli bo suknia bedzie wygladac na pozółkła... A co do koloru garnituru to mi sie podoba ciemna czekolada:)

Gość purpleday
Widzisz nie wiem jaki chcesz ten welon, czy taki szeoki i wysoko upięty okalający twarz, czy wąski i upięty nisko, którego właściwie z przodu nie będzie widać. Ale na pewno odpuściłabym coś na szyję. ładnym elementem centralnym, który skupia uwagę jest te odcięcie pod biustem. I niech tak zostanie bo to korzystnie wygląda. Obawiam się, ze gdybyś powiesiła łańcuszek, nawet najcieńszy- byłoby źle- między innymi dlatego, że kształt łańcuszka i tej tasiemki pod biustem byłby jak lustrzane odbiecie i przeniósłby środek ciężkości postaci na wysokość biustu.