Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zadumana1

Czy przgrywasz z jego córką?

Polecane posty

Gość zadumana1

Czy córka jest na pierwszym miejscu?

Gość heeeeeeeeeeeeeeeeeeee
źle wybrałaś ja bym chciała żeby moja córka wygrała z ta druga

Gość perfumy1
"Jak w ogole mozna rozpatrywac temat w takich kategoriach i porownywac milosc ojcowska z miloscia do kobiety?" Amaleta, tylko jeżeli facet rozpatruje to w takich kategoriach i stwarza poczucie, jakby rywalizacji... Kiedy facet mówi: Córka jest dla mnie ważniejsza i jest na pierwszym miejscu, to co?

Gość perfumy1
Przypadkowo zajrzałam na to forum i napisałam.

Gość perfumy1
Nie mam dzieci. Ale czy nie jest tak, że żeby stworzyć po raz drugi związek musi być jakaś solidna podstawa, a jeżeli on mówi takie coś, jak napisałam wcześniej, to co to za związek. Mówisz, że "facet raz jest, a raz go nie ma", ok., ale właśnie takim podejściem, stawiającym jedno wyżej od drugiego, można stracić miłość swojej kobiety, czy związek może się rozpaść, bo ile można takie coś znieść?

Gość no cóż dla mnie na pierwszym
miejscu jest facet i tak powinno być.

Gość współczuję podejscia
"że dziecko ma sie na zawsze a partnera można zmienić", przy takim "założeniu" zwiazek na pewno przetrwa.:O:O:O

Gość zadumana1
no cóż dla mnie na pierwszym, rozwiń wypowiedź, proszę.

Gość frufru
ej, a co, tylko dla babki dziecko ma być najwazniejsze?... najwazniejsze są dzieci. ZAWSZE. i dla jednego i dla drugiego. mądra kobieta to zrozumie. mądry mężczyzna także.

Gość dzieci sa ważne ale
nie najważniejsze - wszystko trzeba umiejętnie pogodzić. nigdy nie moze być tak, ze jednemu dzieje sie krzywda kosztem drugiego!

Gość fvgwgfera
wg. mnie i kobieta i córka powinny być traktowane na równi. w końcu to 2 najważniejsze kobiety w życiu. trzecią jest jego matka...

Gość perfumy1
Amaleta, mylisz się, to facet niestety takim podejściem inicjuje nieświadomie rywalizację, bo wtedy kobieta czuję się gorsz i córkę uważa za zagrożenie, dla związku.

Gość perfumy1
"Nie da sie przegrac, bo to sa dwie rozne plaszczyzny i konkurencja nie ma tu w ogole racji bytu.." A kiedy facet Ci powie, że Ty możesz go opuścić, grunt, że jest dziecko i ona mu wystarczy..

Gość dokładnie tak jak pisze perfum
madra osoba nigdy nie doprowadzi do rywalizacji dwóch najbliższych mu osób.

Gość frufru
kobiete/faceta zawsze mozna znależć bez większych problemów. dziecka się nie wymieni, nie pozbędzie - a na dokładkę trzeba je odpowiednio wychowywac. to jest konkretne zajęcie i konkretny obowiązek. dziwie sie że mozna miec o to pretensje. wyobrazcie sobie że wam by facet kiedys wyjechał że "kochasz swoje dziecko bardziej ode mnie". ciekawe cobyscie powiedziały?... zgadzam sie ze np dziecko nei powinno mowić "nie chcę żebys się z nią/nim spotykał/spotykała BO NIE". ale to powinna wyjasnic rozmowa i konsekwencja. ale o ile dziecko jeszcze moze tak zareagowac o tyle dorosłej babce nie wypada....

Gość no jesli facet by tak powiedzi
że może odejsc bo dziecko i tak jest dla niego najwazniejsze to bez dwóch zdan bym odeszła - widac jakie ma podejscie do tworzenia związku.

Gość frufru
perfumy1 - A kiedy facet Ci powie, że Ty możesz go opuścić, grunt, że jest dziecko i ona mu wystarczy.. no to go zostaw. i tak sie nie dogadacie.

Gość ja bym odeszla
bo z takim przypadkiem i tak nie udało by sie stworzyć szczesliwego związku.:O

Gość perfumy1
frufru, ciekawe podejście. dzieci sa ważne ale i fvgwgfera, tez tak uważam i do tego zmierzałam.

Gość perfumy1
W takim razie, matka dla mnie powinna być ważniejsza, niż on!

Gość zadumana1
Czy ktoś jeszcze się wypowie?

Gość frufru
taka sama sytuacja jak z dzieckiem. jeśli mówi "nie zaakceptuję Twojego męża BO NIE" to dziękujemy. natomiast jeśli ma rozsądne zastrzeżenia to warto zdjąć klapy z oczu i się przyjrzec facetowi na trzeźwo. ludzie z boku widzą lepiej. a matka Ci nigdy źle życzyć nei będzie. chyba że masz złą matkę. poza tym matka się Ciebie nie wyprze, a ci wszyscy porozwodzeni i zdradzający mężowie też kiedyś "kochali nad życie"... a konkretniej - we wszystkim zalecany jest zdrowy rozsądek. nie mozesz konkurowac o jego uczucia z córką bo to jest niewspółmierne całkiem. podejrzewam że wchodzi tu w grę zazdrość i typowo babska zaborczość. chcesz byc jedyną kobietą w jego życiu. no niestety, nie da się. nie w tej sytuacji. i wiesz, mama dziecka a jego była też w jakis sposób będzie w waszym życiu obecna zawsze. wytrzymasz to?..

Gość perfumy1
frufru, nie wytrzymam. I dlatego, jeśli powie jeszcze kiedykolwiek o tym, to powiem mu wprost - że dla mnie mama jest ważniejsza, niż on.

Gość frufru
no dobra, ale powiedz - czego właściwie od niego oczekujesz?... postaw się w takiej sytuacji. pomyśl że masz córkę, z której ojcem się rozstałaś, ale który to ojciec się dzieckiem zajmuje i bardzi je kocha. a tu nagle pojawia się babka która zaczyna go od dziecka odciągąc. i on przestaje się dzieckiem interesować, przestaje spędzać z nim czas, przestaje płacic (a tak, to też ważne). cobyś pomyslała o takim facecie?... jestem pewna że samo najgorsze... pomysl ze Ty jestes taką córką - fajnie miec takiego tatusia? pomysl że Ty z nim bedziesz miec kiedys dziecko, a za nim zacznie latac nowa dziewczyna i odciągac go od potomstwa - FAJNIE BĘDZIE??... co on ma zrobic Twoim zdaniem?...

Gość perfumy1
Tu nie chodzi o odciąganie, ani o to żeby się nie interesował, ale o coś zupełnie innego, żeby ani jednej, ani drugiej nie traktował lepiej...

Gość i dlatego rozwodnicy
z dziećmi nie powinni się wiązać z kobietami bezdzietnymi. One nie zrozumieja nigdy o co chodzi. Mądra, dojrzała kobieta z własnym dzieckiem z poprzedniego związku nie stawiałaby sprawy w ten sposób. Nikt, kto nie jest rodzicem nie zrozumie,że dziecko jest najwazniejesze i koniec.

Gość dziecko nie jest całym swiatem

Gość taaa dziecko powie
" nie podoba mi sie ta pani" i kochający tatuś na to przytaknie.:o

Gość frufru
juz pisaliśmy że niekoniecznie należy się kierować akurat takim widzimisię dziecka. ale opinia dziecka też jest ważna. w końcu potencjalny partner będzie w jakimś stopniu uczestniczył w wychowywaniu dziecka. muszą sie dogadać. jesli nie, lepiej nie próbować.