Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hhghgj

Konflikt serologiczny

Polecane posty

Gość hhghgj

Mam pytanie czy jeśli ja mam grupę krwi A Rh- a mąz 0 Rh- to czy grozi nam konflikt?Jutro idę do lekarza to dowiem sie u zródła ale wczesniej chciałąbym wiedziec

Gość Mama karmiąca
Nie , groziłby, gdyby mąż miał rh +, a Ty minus.

Gość spokojnie.....................
Nie. Nie grozi Wam konflikt serologiczny.

Gość hhghgj
Dziękuje bardzo za odpowiedzi

Gość pacccynka
ja mam O RH- a maz A RH PLUS i mamy konflikt ale mamy dwojke dzieci i nic sie nie stalo

ja jestem w 18 tc ja mam A Rh (-) a mój mąż B Rh (+) to moja pierwsza ciąża. Bałam się ale jak się dowiedziałam ile par ma po 4 dzieci i maja konflikt to sie juz nie martwie... konflikt zachodzi wtedy, gdy kobieta ma czynnik Rh ujemny a mężczyzna dodatni.... ty nie masz sie czym martwic :) powodzenia :D

Gość gość
Przyszla mama -ja mam identycznie,tez jestem w 1 ciąży,w niej ponoć konflikt nie grozi dopiero w następnej..

Gość gość
"konflikt zachodzi wtedy, gdy kobieta ma czynnik Rh ujemny a mężczyzna dodatni" - to nie jest konflikt. konflikt jest miedzy matka a dzieckiem - gdy kobieta jest minusowa a dziecko po ojcu dziedziczy plusa. ja mialam konflikt z corka. cos kolo 25 tc dostalam zastrzyk z immunoglobuliny i drugi zaraz po porodzie gdy po badaniu okazalo sie ze corka jest "plusowa"

Gość gość
poza tym do konfliktu moze dojsc w pierwszej ciazy jesli doszloby np. do jakiegos wypadku i krew matki i dziecka "wymieszala sie"

Gość gość
Tak ale musi dojsc do wymieszania sie krwi..poza tym przy pierwszej ciąży jest to mozliwe najczęściej po porodzie wiec wtedy sie podaje immunoglobulinę anty d pod kątem drugiej ciąży..