Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamilakamsia

AXYVEN

Polecane posty

Gość kamilakamsia

Witam ,bylam na kolejnej wizycie u psychiatry , zaproponowala mi szpital . ja nie mam czasu na tak dlugi pobyt , wiec odstawiam ASENTRE100mg i mam nowy lek brac AXYVEN narazie 35mg rano i wieczorem czy ktos z was to bierze ? to jest nowy lek i nie moge znalesc opinni o nim w necie :( za osiem dni wezme pierwsza dawke chcialabym wiedziec jak inni reaguja na ta nowosc .pozdrawiam

Gość kamilakamsia
widze ze nikt nie odpowiedzial no trudno , wiec dla tych co moze sa zainteresowani dzialaniem AXYVENU dzis mija trzeci dzien jak to biore , pierwszego dnia po dawce 37,5mg rano - mialam duzo energii przez caly dzien i bylam szczesliwa , wesola , w nocy nie moglam spac wiec wzielam XANAX obudzilam sie wyspana o 4 rano , drugiego dnia(dawka 37,5 rano i 37,5 wieczorem ) spalam caly dzien i glowa mnie bolala mysle ze od papierosow bo duzo palilam i od szczekoscisku bo tak mam po tych wszystkich psychotropach . dzis wzielam kolejna dawke leku i jak narazie jest ok . mam tylko wiekszy apetyt i to wszystko , poza tym zero skutkow ubocznych jak narazie oceniam bardzo dobrze ten lek . Bralam wczesniej Asentre 100mg , zero poprawy i pelno skutkow ubocznych ( spiaczka , smutek, brak apetytu , suchosc w ustach , w nocy bezsennosc , zero ochoty na sex , codzienny bol glowy , brak energii , placzliwosc i zmiany nastroju ) , beznadzeja a przy odstawianiu totalne zalamanie i mysli samobojcze . Ale na kazdego leki inaczej dzialaja . Ja gdy bralam Asentre to duzo pilam alkocholu praktycznie codziennie piwo i wodke pare razy po ktorej wymiotowalam , a po piwie nie :) moze dlatego bylo u mnie takie dzialanie Asentru . Teraz nie pije mam nawet wstret do alkocholu . Pozdrawiam :)

Gość kamilakamsia
acha i przy ASENTRZE mialam bardzo obfite miesiaczki trwajace kilkanascie dni , nieregularne . po odstawieniu jak narazie nie moge dostac i czekam juz dlugo .

Biore axyven od miesiąca.Jego pozytywne działanie odczułam po 2 tygodniach.Miałam ostre stany lękowe.Wcześniej brałam ci tal. Jako skutek uboczny mogę podać jedynie nadmierna potliwość. Biore go raz dziennie 37 mg.Płace za niego 16 zł. Mało opinii na jego temat ponieważ to nowość.

aha zanim axyven zaczał działać wspomagałam się przez tydzień signopamem.Ogólnie oceniam axyven bardzo dobrze tylko ten jego rozruch długi:)pozdrawiam

i jeszcze jedno.Nie wiem czy czytasz forum nerwica. Jest tam dział index leków. Wrzuciłam tam watek o axyvenie.Może więcej osób wypowie się na jego temat

Gość ile masz lat......
to zadna nowosc,ten lek jest odpowiednikiem Efectinu(wenlafaksyna)...jeden z najlepszych leków przeciwdepresyjnych...

Gość tom_bas_leczinteria.eu
Nie pisze nowość o składzie leku tylko o samej nazwie.Produkt pod nazwą axyven jest nowością.

Gość kamilakamsia
wlasnie to jest nowosc pod wzglegem nazwy , ja juz biore to dwa miesiace rano 75mg dawke a wieczorem 37 . ostatnio mam klopoty z pamiecia chyba przez ten lek ciezko mi jest przypomniec sobie co robilam dzien lub kilka dni wczesniej , denerwuje mnie to . moze ktos z was tez mial takie objawy ?

witam, cały czas biorę ten axyven>przypasował mi.Nie pocę się juz tak intensywnie jak na poczatku.Nie mam problemów z pamiecią.

Gość kamilakamsia
tom_ jaka bierzesz dawke? ja teraz 150 mg wieczorem , klopoty z pamiecia mialam po XANAKSIE jednak , teraz odstawiam i jest juz lepiej.

wczoraj dostałam od lekarza receptę na ten lek, wcześniej brałam cital dla mnie porażka przytyłam bardzo i miała dużo wody w organizmie.Dajcie proszę znać jak się czujecie po axyvenie czy tyjecie?

Gość doti666
Jak sie ciesze ,ze znalazlam te wypowiedzi.Dostalam recepte na axywen wczoraj ,wiec tez szukam opinii o tym leku .No i troszke sie juz przestraszylam ,kiedys po trzech dniach brania effectinu mialam napad paniki w srodku nocy,tylko dzieki synowi nie wyskoczylam przez okno .Skoro to jego odpowiednik ,to nie wiem czy zdecyduje sie na kupienie .Kamikamisia tez mam problem ze szczekosciskiem ,nie spotkalam jeszcze nikogo kto by to mial ,nawet moja pani doktor byla zdziwiona jak jej o tym powiedzialam.Kiedys mialam to po ktoryms z lekow ,nie pamietam juz nazwy,ale ostatnio nie bralam lekow dosc dlugo ,nie wiem co sobie wyobrazalam(chyba cudu oczekiwalam),a szczekoscisk mam .Nie wiem czym to tlumaczyc ,moze ktos mi bedzie w stanie cos powiedziec na ten temat?

Gość kamilakamsia
ja juz od kilku miesiecy biore axyven teraz 150 mg na noc , przez te miesiace przytylam 7 kg , mam napady glodu nawet w srodku nocy a do tego od miesiaca budze sie w nocy zlana potem i to doslownie za cale lozko jest mokre a ze mnie cieknie . mam juz dosc tego leku i chce go sama odstawic bo jest tez dosc drogi . zauwazylam tez ze latwo robia mi sie siniaki i nie znikaja szybko . stosuje tez plastry evra moze ale uzywalam ich juz wczesniej i nie mialam takich obiawow . teraz sa wakacje nie chce mi sie biegac po lekarzach robic badania :( a i jeszcze jedno nigdy nie mialam choroby lokomocyjnej a teraz bez awiomarinu do samochodu nie wsiade . pozdrawiam

Gość dodab44
A jakie inne leki przeciwdepresyjne i przeciwlękowe oprócz Axyvenu bierzecie na lęki ?

Gość gość
Hej ja biore axyven dluzszy czas jes w porzadku .Wczesnij bralam anafranil ale bardzo sie pocilam i lekarz zmienill na axywen 37.5mg.od axywenu przytylam 7kg.pamiec tez jakby na poczatku byla slabsza ale poprawilo sie axywen biore 3x dziennie po 1 tabletce .Chcialabym zajsc w ciaze ale przy takich lekach to sama nie wiem czy ktos ma ten sam problem???