Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mala164

Ciąża - pierwsze objawy POMÓŻCIE

Polecane posty

Pomóżcie, bo nie wiem co o tym myśleć. Ostatnie miesiączki miałam - od 15 listopada, 15 grudnia, 11 styczeń i 6 luty. Trwały od 3 do 4 dni. Na obecną chwile mamy 9 marca a ja nadal nie mam miesiączki. Robiłam test ciażowy - Quixx- wyszły dwie kreseczki - ale druga bardzo bardzo słaba. Nie wiem co o tym myśleć, czy jestem w ciąży? Wiadomo - wątpliwości rozwieje ginekolog, ale podzielcie się własnym doświadczeniem i opiniami.

Gość gratuluje jestes w ciazy
u mnie druga kreseczka byla ledwo widoczna, jestem w ciazy :)

Gość bgfrjbmb
mozesz byc w ciazy.zrob drugi test.ja do lekarza trafilam w 4 tyg ciazy .tydzien wczesniej potwierdzily ciaze 2 testy.pierwsze objawy jakie mialam to bol piersi i brzucha taki jak przed miesiaczka.krecilo mi sie w glowie czesto oddawalam mocz i bylam taka jakas nerwowa spiaca.

obolałe sutki tak, siusiam dużo, ale zawsze dużo siusiałam, nie mam nudności, nie kręci mi się w głowie. Czy ta kreseczka mimo, że tak słaba naprawdę może oznaczać ciąże? Jaki test ciążowy polecacie? Jakie u Was były te kreseczki?

Gość Ja miałam
Wiesz co ja miałam taką sytuacje, że na teście na początku mi wyszła jedna kreska, a druga wyszła po czasie ( ulotkowym ). Dwa dni później zrobiłam drugi test i wyszły dwie wyraźne, tak więc też wydaje mi się, że możesz mieć w ciąży.

Gość Ja miałam
* być

Wykonam badanie krwi na beta HCG Powiedzcie mi tylko, czy potrzebne są jakieś skierowania? Gdzie takie badania można wykonać? A skierowania daje ginekolog czy też zwykły lekarz rodzinny?

sprostuję słowo "każdy" - mam tu na myśli osoby nie planujące ciąży.

oczywiście, że tak. Ale teraz świadomość tego nic już nie zmieni. Zastanawiam się tylko co z tą ciążą... jest, czy jej nie ma.....

znam wiele dziewczyn które zaszly w niechcianą ciążę więc domyślam się przez co przechodzisz. większość z nich usunęła dlatego pytałam co ty planujesz

nie jestem pewna czy będę przez coś przechodzić czy nie - chociaż wiele wskazuje na to pierwsze. A usunięcie ciąży? Na starość wolę cieszyć się wnukami mojego dziecka niż wyrzutami sumienia.

no to jak postanowiłaś że urodzisz to się już tak nie zadręczaj :) a tak na marginesie nie znam dziewczyny po aborcji z wyrzutami sumienia :)

"Postanowiłaś, że urodzisz" Błagam - nie odbieraj mi złudzeń, mam jednak nadzieję, ze dzieci dorobię się dopiero za kilka lat :D

stosowalismy sporadycznie, ale warto dodać, że nawet jeśli nie to nigdy nie kończył we mnie - aczkolwiek tego nie da się kontrolować w 100%