Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gtdfgdfsg

mialem 0,42 promila-co mi grozi???????

Polecane posty

Gość gtdfgdfsg

wcvzoraj mnie zlapala policja.bylem "wczorajszy"i wpaddlem. co mi grozi?jak m yslicie?

Gość niestety to nierealne....
ale bardzo chętnie pozbawiłbym cie dożywotnio prawa jazdy :-0

Gość moim zdaniem ***
to co ci grozi, to zdecydowanie zbyt lagodna kara:O. ale nie wiem jakim cudem po wczorajszym zatrzymaniu klikasz sobie spokojnie...no chyba, że z wytrzezwiałki:P

Gość w takim wypadku zatrzymuja od
ręki prawko ....:O Wiesz takich jak ty do kamieniołomów myśle ze odbiorą ci na zawsze !!!!🖐️

Gość W wydychamy
miales tyle??

Gość ale z was tepaki
nie mial 1,42 tylko 0,42 ludzie i do tego wczorajszy opnaujcie sie czy wy wszyscy jestescie tacy idelni pewnie sami nie raz pozwalacie komus "siadac za kołko" albo sami smigacie po 1-2 piwkach

Gość gtdfgdfsg
a teraz serio:tu nie o mnie chodzi.w takie bagno wplatal sie (na wlasne zyczenie!!!!)brat mojego meza-totalnie nieodpowiedzialny typ! dobrze mu tak!wiem...tylko ten koles mial pracowac u mojego meza...moj maz zafundowal mu prawko ,zapewnil prace jako kierowca i po 2 tygodniach od otrzymania prawa jazdy ten mu wywinal taki numer!!!tez mam nadzieje ze zabiora mu prawko raz na zawsze ale mysle ze to nierealne!mam tylko nadzieje,ze przynajmniej bedzie musial zdawac po raz kolejeny egzamin! nigdy nie lubialm tego nieodpowiedzialnego typa!!! sorki ze tak zakrecialm,podajac sie za "kogos innego",ale tak bylo prosciel i szybciej-bez zbednych tlumaczen. nie wierze ze ktos jest do tego zdolny:(zeby usiac za kierownica pijanym:(

Gość gtdfgdfsg
ale z was tepaki-------nie powinno sie siadac po jednym czy dwoch piwkach i tyle!i nie ma na to zadnego wytlumaczenia!a o sytuacji ktora opisalam wyzej nie wspomne...ktos ci daje prace,mieszkanie a tu taki nr??/

Gość grozi mu
grozi mu zatrzymanie prawa jazdy od roku do trzech, czyli zdawanie na nowo oraz mandat ok. 500 zł. To tyle.

Gość Bo narod Polski
jest idealny. Tylko skad tyle lapia tych pijanych kierowcow. jeszcze do ktorego stam roku 0,5promila bylo wykroczeniem dostawalo sie mandtat i punkciki. A teraz jak dobrze trafisz to rok bez prawka i z 2 tys do zaplaty. A i najlepiej idz odrazu do prawnika, to co ci mowia psy i prokuratura czesto sie mija z prawda :)

Gość grozi mu
prawnik nic nie da, jest to wykroczenie, wyroki feruje sąd grodzki bez rozprawy.

Gość Bo narod polski
to nie jest wykroczenie tylko przestepstwo juz od ponad roku!!!!!Dopuszczalne promile to 0,00 :D Prawnik potrzebny.

Gość grozi mu
od 0,00 do 0,2 dopuszczalna dawka, od 0,2 do 0,5 wykroczenie, powyżej 0,5 przestępstwo :-).

Ustawa z dnia 26 października 1982 r. o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi Art. 46. 2. Stan po użyciu alkoholu zachodzi, gdy zawartość alkoholu w organizmie wynosi lub prowadzi do: 1) stężenia we krwi od 0,2 ‰ do 0,5 ‰ alkoholu albo 2) obecności w wydychanym powietrzu od 0,1 mg do 0,25 mg alkoholu w 1 dm3. 3. Stan nietrzeźwości zachodzi, gdy zawartość alkoholu w organizmie wynosi lub prowadzi do: 1) stężenia we krwi powyżej 0,5 ‰ alkoholu albo 2) obecności w wydychanym powietrzu powyżej 0,25 mg alkoholu w 1 dm3.

Gość ollllllllllllllka
wyrok w zawieszeniu

Gość ollllllllllllllka
a swoja drogą tez mam nuieodpowiedzialnego szwagra i kuźwa tylko " czekam" aż wywinie podobny numer:/

Gość ollllllllllllllka
a swoja droga zawsze sie zastanawiam jak to możliwe,jest synów,każdy wychowywany jednakowo ,dwóch nieodpowiedzialnych,trzeci bardzo odpowiedzialny...:) trzeci to mój meżulek;)