Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sally..

Dziecko urodziło się bez nóżki

Polecane posty

Gość gfvdvds
przypominam ze matka dziecka moze czytac te komantarze wiec tak czy tak myslcie co piszecie...bo wy za chwile wrocicie do swoich obowiazkow jakby nigdy nic a ona ma o czym myslec i bez was...

Gość wandzia p.
Nie wiem, dlaczego niektórzy uwazają, że to dziecko nie bedzie mogło normalnie pójsć na studia, zostać dobrym informatykiem, lekarzem, adwokatem, krawcem, kosmetyczką czy kim tam chce zostac. Moze nie zostanie kierowcą, mechanikiem, ale to chyba nie taka tragedia i wielkie ograniczenie. Mam koleżanke, co jexdzi konno tam gdzie ja. Ma jakies uposledzenie nóg, stawia je bardzo krzywo. I co? Ja koniu umie jeździc zajebiscie, lepiej niz niejeden ze zdrowymi nogami, jest kapitalną babką i wszyscy ją tam lubią. Nie wiem, po co na siłę wymyslac problemy. Takie dziecko trzeba wychować na silnego człowieka, pewnego swojej wartosci, trzeba mu pomóc znaleźć swoja rzecz w życiu, żeby z tego czerpało radość i nie skupiało się na bzdurach. Każdy z nas mopże jutro stracic noge. I co, do piachu?

Gość luska1523
znam jedna kobiete która urodziła synka ,temu maluchowi z biodra wyrastało kolano ze stópką,brak było uda,ale matka brała jakies leki na wywolanie poronienia,wiem bo leżałyśmy razem w szpitalu i razem rodziłysmy,głupia baba ale nie o tym teraz mały ma 12 lat,ma protezę bo kolano chyba usunęli,i ma całościowa proteze,jest dzieckiem wybitnie inteligentnym,ma 5 duzo starszego rodzeństwa,kochane i rozpieszczane ,nic nie widac jak idzie,glowa do góry będzie dobrze,ale wydaje mi sie że problem masz ty mamo,to ty nie możesz sie z tym pogodzić że dziecko ma defekt bo ja to tak nazywam,powinnas poszukac dobrego psychologa i porozmawiac z nim,powiem ci że sa o wiele większe tragedie,moja kolezanka ma synka z zaćmą wrodzoną,na jedno oczko nie widzi bo ma usunięta soczewkę, na drugie wada -2,5 bedzie sie nasilać,teraz okazuje sie że starszy syn głuchnie i nie mozna im pomóc ,tak mi jej żal ale ona sie nie poddaje,walczy czego i tobie zycze

Gość ochhhhhh
sally..wspołczuje Ci,ale jednak jestes dla mnie jakasdziwna matką. Pytasz na forum co mas z tym zrobic,do jakiego specjalisty sie udac.Takei pytania powinnas zadawac lekarzom w szpitalu po porodzie i lekarzom ktorzy teraz opiekują sie Twoim dzieckiem.

Gość gfvdvds
no tak,....dziwna matka.....a moze ktos napisal z troski w czyjejs sprawie?bo bardziej mi to na taka sytuacje wyglada..

Gość gfvdvds
mialam na mysli to by nikogo nie oceniac-nie o tym jest ten topic...

Gość ochhhhhh
Jak mozna nei oceniac matki ktora nie wie gdzie zasiegac porady .Forum to nie lekarz specjalista,wiec chyba matka niezbyt madrze mysli.

Gość wandzia p.
A czy ty wiesz, że to jest matka? Na sto procent? Poza tym jak chcesz mieć załatwione, to musisz tez siepostarac. A nie tylko ufac, że lekarz opłacany z kasy chorych zajmie się tobą należycie. Informacja, informacja, informacja. A nikt tak dobrze nie doradzi, jak ktos , kto sam tę drogę przeszedł. Głupie to było jedynie to, ze zapytała tu, na kafeterii, bo tu to tylko ludzie potrafia zjebać i zwyzywac, a pomocy zero

Gość ochhhhhh
wandzia p,tak,matka ejst głupia,ze zasiega informacji w tak3ej waznej sprawie na forum,do tego tak głupim forum.Jezeli to nei matka o to zapytałą,to jeszcze bardziej źle swiadczy o matce tego dziecka,bo widocznie ta matka nic nie robi w kierunku aby dziecku swojemu pomoc.Gdybym ja miała taki problem to po lekarzach bym chodziła i sie pytała a nie na kafe siedziaął i czekała na takei głupie odpowiedzi.

Gość wandzia p.
A ja bym i lekarzy pytała, i znajomych, i nieznajomych, i na innych forach, i może tez na kafeterii. Kto wie gdzie podpowiedza cos madrego. Kto wie, czy akurat tu nie siedzi ktos, kto ma dziecko z tym samym problemem albo kto zna kogoś z tym samym problemem.

Gość wandzia p.
A o matce nijak to nie świadczy. Skad wiesz, ze matka nie robi nic? Tak łatwo wnioski wyciagasz? To niezbyt ładnie o tobie swiadczy. Może i matka szuka? Czy tylko jedna osoba jest uprawiona do szukania?

Gość bccvxbcvbnbnnf
ale z przerwami na kupe i siku czy tak przez 24h bys chodzila po tych lekarzach? no i kto wtedy kochajaca idealna mamusiu zajmowalby sie twoim dzieckiem ?hmmm?

Gość ochhhhhh
MOzna szukac pomocy w tym wypadku,ale na sepcjalnych tematycznbych forach,a nbie na takim .Po to jest google.Tam mozna wyszukac takie tematyczne fora,no,ale trzeba troszke pomyslec

Gość wandzia p.
Wiesz co - spadaj juz lepiej stad. Taka jestes wspaniała, taka idealna, takie wnioski nieomylne wyciagasz - nie szkoda ci czasu siedzieć na tej głupiej kafeterii?

Gość ochhhhhh
wandzia p.opanuj sie kobieto.Własnie dlatego o tematycznych forach pisze, takie fora jak to na kafe nic nie daja tylko pyskowki .

Gość ochhhhhh
wandzia p siedze na kafeterii,bo nei mam powaznych problemow,jakbym je miałą to omijałabym kafaterie z daleka

Gość wandzia p.
Jakby tu nawet ktoś przyszedł z pozyteczna informacją, to by ona zaginęła - właśnie przez takich zasmiecaczy, co muszą autorce powiedzieć, że jest głupia

Gość wandzia p.
to idx, ohhh, na działy o orgazmach, cipkach, łechtaczkach, imionach dla dzieci, po co wchodzisz gdzies, gdzie ktos ma problem, nie mając totalnie NIC konstruktywnego do powiedzenia?

Gość ochhhhhh
Amaleta problem autorki,to nei bopl zeba.I nie uwierze aby lekarze w szpitalu,lekarz rodzinhy nie udzielił matce nalezytej informalcji o tym gdzie mozna sie udac z jej dzieckiem.

Gość kitkabitaka
Łolaboga! Bez nogi! A co toz a problem???? Tylko dorośli sobie w głowie mącą! To naprawdę niewielka wada! A laski rozpatrują żeby usunąć! śmiechu warte. Upośledzenie umysłowe to jest dopiero problem, a takie coś??? Opanujcie się o czym gadka, wystarczy jakaś proteza a dziecko od małego bedzie przyzwyczajone ,ze bez nogi to dla niego żadna strata.

Gość ochhhhhh
wandzia p :-) a Ty niby masz duzo do powiedzenia :-)

Gość ochhhhhh
Amaleta owszem,mzoe poszukiwac matek w podobnej sytuaccji,ale powinna po prsotu zapytac czy jest tutajj matka ktora ma takie dziecko jak Ona,a nei pytac sie co ma zrobic z tym dzieckiem,gdzie ma sie udac.Przeceiz to od razu widac,ze neizbyt myslaca osoba.

Gość wandzia p.
Ja mam tyle do powiedzenia, że takie dziecko jest wartosciowe jak każde inne. Myslę, że to tez jest pożyteczne. A teraz ty powiedz, jaki jest pożytek z tego, że nazwiesz matkę i krewnych dziecka idiotami.

Gość wandzia p.
Ja w kazdym razie sie stad zmywam, bo topik sięrozciaga w kierunku, który nic nie wnosi.

Gość ochhhhhh
wandzia p.po 1 nie uwazam tego dziecka za mniej wartosciwe.A po 2 nie uwazam,ze matka lub jej krewny to idioci.Po prostu uwazam,ze logicznie nie nysla.Ale uwazam takze,ze niemmzoliwoscia jest aby nikt w szpitalu i w przychodni nie poinformował matke gdzie ma udac sie po porade specjalistyczna.

Gość łojejkuuuuuuuuuuuu
wandzia p. Ja mam tyle do powiedzenia, że takie dziecko jest wartosciowe jak każde inne. Myslę, że to tez jest pożyteczne. A teraz ty powiedz, jaki jest pożytek z tego, że nazwiesz matkę i krewnych dziecka idiotami.wlasnie!ty tu jestes chyba jedyna madra kobiete wandzia p.ja tez jestem niepelnosprawna i czuje sie pelnowartosciowym czlowiekiem.szkoda tylko ze panstwo uwaza ze tacy jak ja powinni dostawac rente w wysokosci tylko niewiele ponad 500 zlotych.jakby ktos na wozku nie mial potrzeb...a ci co pisza o usunieciu ciazy niech sobie kaza mozgi usunac!idioci!

Gość no sorrki ale ile ludzi
tyle opinii. nie mozecie wymagac aby kazda rodzila uszkodzone dziecko. nIE KAZDY ma tyle sily aby temu podolac.

Gość łojejkuuuuuuuuuuuu
no sorrki ale ile ludzi tyle opinii. nie mozecie wymagac aby kazda rodzila uszkodzone dziecko. nIE KAZDY ma tyle sily aby temu podolac.albo jestes kolejne gim gowno madrzace sie bez sensu albo zycia nie znasz!moja jakos mnie nie usunela bo ma serce w odroznieniu od was babochlopy!

Gość no sorrki ale ile ludzi
idz frustratko pluj na ekran gdzie indziej. Nawet zacytowac czyjes wypowiedzi nie umiesz. Takie mam zdanie w tym temacie i koniec.