Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Maniurka1

co mam zrobić? doradzcie mi ...

Polecane posty

a jak juz sie pozbylysmy smoczka to rezultat byl praktycznie od razu: najpierw przytulanie, tlumaczenie ze mamusia bardzo ja kocha i ze zawsze przyjdzie jak bedzie trzeba, ze razem z nia spi misio, podusia, miski na przescieradle i motylki na ochraniaczu tez, tak, tak:), pozytywka i ... siedzialam obok lozeczka tak zeby mogla mnie widziec, o dziwo pokwekala troche, zerkajac od czasu do czasu czy jestem, pokrecila sie i po ok 20min sama zasnela!:) obecnie nie musze siedziec obok lozeczka a mala zasypia juz po paru minutach, teraz mi troche marudzi bo kolejne zabki ida i do tego ma katar ale jest dobrze! nie wierzylam wczesniej ze mi sie uda...

ja Zuzi daje starte jabluszko albo marchewke zmiksowana z ziemniaczkami no i oczywiscie kaszki . teraz to czekam na te jej zęby bo jest taka marudna ... ciekawe ile u mnie to potrwa :) ale musze byc cierpliwa :)

nie , daje jej butle bo ona piersi nie chciala ... a jabluszko to je prawie codziennie i nawet chce :)

noo tak jak ostatnio ... zero poprawy ... niewiem jak mam juz to robic bo ona jak czasem tak placze ze nie moge jej uspokoic ... :(:(

a usypiasz na rekach czy w łóżeczku? może uspaj na rekach, daj jej tak trochę pospać, tylko żeby nie grał tv ani nic i pomału odkładaj robiąc ciii... jak zacznie się wiercić to rób ciii pomału podnieś polulaj i znowu odłóż, wszystko pomału i robiąc delikatnie ciii

dzisiaj włsnie tak robilam :) i powiem Ci ze to pomaga , mala jest spokojniejsza i pewniej zasypia :)

teraz to moze byc tylko lepiej :) polozylam ja do lozeczka kolysajac w rekach gdzies o 1 w nocy i spala do 5 rano :)

No to bardzo się ciesze i gratuluje:) Z 10 minut zrobiły się już 4 godziny:) Powodzenia dalej życzę:)

noo tez sie nberdzo ciesze mam nadzieje ze teraz bedzie juz spała coraz dłużej :) aaa mialam sie pytac jakie pampersy Ty kupujesz tzn w jakim przedziale kilowym??

Huggies, właśnie ostatnią paczkę używamy tą do 9 kg, i zmieniamy po niej na większe. Jak nocka dzisiaj? U mnie było ciężko bo ząbek coraz bardziej wychodzi i średnio co godzinę był płacz... już nie mogę się doczekać aż wrócą te przespane noce

u mnie coraz lepiej ale za to w dzien bardzo marudzi tez przez zabka ... noo ja zaczelam kupowac ostatnio pampersy z pampersa 4 ale jaka tam jest wysoka numeracja od 9 do 20 i sa na nia troche za duze a znowu jak kupuje rozmiar 3 to juz ja obcieraja ... wogole co to za przedial kilowy ... a widac juz u Twojej malej kawalek tego zabka czy dopiero sie wyrzyna??

Wiesz co, tak ledwo ledwo, jakiś zarys można zobaczyć, ale czuć taką szpileczkę już i to coraz bardziej:)

hehe :) no tak samo jest u mojej ... a tak rece wklada do buzi .. i caly czas sie sli i przez to jest taka nerwowa ... gryzaczek nic nie pomaga , daje jej lizac takiego twardego kabanosa :) wtedy to jest zadowolna :)

Moja też ostatnio ciumkała kabanosa:D Jak zlizała cały smak to jej się znudził i wyrzuciła:) Ale te gryzaczki z lodówki jej się podobają i dają radę:) Moja ręce do buzi już od dawna wkłada ale teraz to tak bawi się jakby w tej buzi tymi palcami

no dokladnia moja Zuzia tez tak z kabanosem robi polize polize i wyrzuci ... :) daje jej tez te chrupki kukurydziane i tez je lubi :) wczoraj dalam jej danonka to zjadla prawie calego :)

Ja zamierzam zacząć sama jakieś zupki robić niedługo. Wiosna idzie to będzie więcej świeżych warzyw itp. Wczoraj ciotka przywiozła nam młode ziemniaczki, zasadzę sobie swoją pietruszkę na oknie.. reszta ze sklepu.. a i mięsko też własne od rodziny indyczki mamy to będę coś tam kombinować w kuchni. Danonków itp nie daje, uważam że ma czas na coś takiego, poza tym u niej wystarczy że kaszka lub papka wystygnie i już nie chce, odruch wymiotny ma a co dopiero zimny danonek:) Mam nadzieje że moje jedzonko jej posmakuje:)

Zuzia juz prawie sama mi zasypia ... troszke marudzi ale sama juz spi w lozeczku :)