Gość Chrzęstniak Napisano Marzec 10, 2009 Witam. Czy znajdę tu osobę z podobnym problemem? Otóż, zdiagnozowano u mnie chrzęstniaka na lewym górnym żebrze, powinnam się go pozbyć, trochę na ten temat czytałam, jednak szukam osób, które coś wiedzą w tym temacie, bardzo proszę o opinie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Chrzęstniak Napisano Marzec 10, 2009 podnosze:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Alka 11 Napisano Marzec 10, 2009 moze poszukaj na iinych forach? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość torako Napisano Marzec 10, 2009 torakochirurgia? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
meaaa 0 Napisano Marzec 10, 2009 ja też prawdopodobnie mam na nadgarstku, czekam na rezonans i będę miała dłutowany z kości Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Chrzęstniak Napisano Marzec 10, 2009 A miałaś robiony tomograf? Ja straszne się denerwuję boje się operacji, dlatego szukam ludzi z podobnym problemem. Na domiar złego, mieliby mi wyciąć włącznie z żebrem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Chrzęstniak Napisano Marzec 10, 2009 No i jaki procent chrzęstniaków złośliwieje? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
meaaa 0 Napisano Marzec 10, 2009 tomograf nie ma sensu bo chrzęstniak to nie jest tkanka kostna - ważniejszy jest rezonans magnetyczny, który będę miała dopiero w maju. na razie dostałam zastrzyk sterydowy przeciwzapalny w nadgarstek i ból się zmniejszył, ale guz jak był tak dalej jest Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość bla bla22 Napisano Marzec 10, 2009 czy to nie jest nowotwór????? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość niesmka Napisano Marzec 10, 2009 ja mialam to cholerstwo po płytka pazokciowa - 3 razy miałam zabieg,za kazdym razem odrasta. W piatek czeka mnie kolejna wizyta u chirurga... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
meaaa 0 Napisano Marzec 10, 2009 tak to jest nowotwór :( ale na szczęście łagodny z wikipedii: \"Chrzęstniak (łac. chondroma) jest łagodnym nowotworem tkanki chrzęstnej,\" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Cebulowa Napisano Marzec 11, 2009 Z tego co wiem, może stać się złośliwy, ale na żebrze, to nie zazdroszczę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość wiktorinka Napisano Marzec 11, 2009 Moja ciocia miala, ale na nodze, z tego co pamietam , wycieli jej i jet spokoj. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Chrzęstniak Napisano Marzec 11, 2009 dziękuję za odpowiedzi, nadal jednak nie spotkałam osoby z podobnym problemem;-( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kasia44 Napisano Marzec 11, 2009 Bo to rzadko spotykany problem, szczerze , pierwszy raz o tym slysze, poczytaj w internecie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość wieslawa55 Napisano Marzec 11, 2009 poczytaj, jest wiele informacji. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość rosiaktotti djpeja 666 Napisano Marzec 11, 2009 marlin manson sobie żebra powycinał, żeby se loda zrobić hehe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość wieslawa55 Napisano Marzec 11, 2009 Bardzo smieszne, gratuluje poczucia humoru. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Chrzęstniak Napisano Marzec 11, 2009 Faktycznie, fajne poczucie humoru. Ciesz się, ze to Ciebie nie spotkało. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Ciekawa333 Napisano Marzec 11, 2009 a jak wykryto u ciebie tego chrzestniaka? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Chrzęstniak Napisano Marzec 12, 2009 Obudził mnie ból w tym miejscu i wyczułam guza, a jak wykryto, to była długa droga od chirurga, do onkologa, potem ortopeda, cała masa zawiłości. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość To nieciekawie Napisano Marzec 12, 2009 i co terz mowia lekarze? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ma ma ma Napisano Marzec 22, 2009 nigdy nie slyszalam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bree 0 Napisano Kwiecień 3, 2009 wytnij to bo to moze zezłosliwiec, dziadostwo to jest jak nie wiem :O Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sagna Napisano Kwiecień 3, 2009 Ja miałam chrzęstniaka na wewnętrznej kości kciuka. Do lekarza zgłosiłam się jak już nie mogłam utrzymać długopisu w ręku, bo mi guz przeszkadzał. Oczywiście dostałam ochrzan, i skierowanie do szpitala. Okazało się , że wystarczyło ambulatoryjnie \"wyskrobana\" kość . Nie mam żadnych nawrotów, dolegliwości. To było 6 lat temu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość blue eyse Napisano Kwiecień 3, 2009 Cześć. U mojej 9 letniej córki wykryłam zgrubienie w okolicy mostka. Miała prześwietlenie RTG i lekarz stwierdził ,że to chrzęstniak i nie należy nic z nim robić. Teraz się zmartwiłam czytając wasze posty. Chyba pójde do innego lekarza. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Chrzęstniak Napisano Maj 29, 2009 blue eyse i co byłaś u innego lekarza???????????????? Najgorsze jest to, że mnie to boli:-( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zgrubienie Napisano Maj 29, 2009 u mnie kiedys lekarz stwierdzil, ze mam chrzestniaka, na nodze, ale nie radzil mi go wycinac. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Chrzęstniak Napisano Czerwiec 2, 2009 Mało ludzi słyszało o takim guzie, szkoda... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Ale co radza Napisano Czerwiec 9, 2009 Ci lekarze????????????????? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach