Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magda18***

skarga do naczelnego sądu administracyjnego

Polecane posty

Gość magda18***

witam :] mam na jutro do szkoły na WOS napisać skargę do naczelnego sądu administracyjnego ale nie mam pojęcia jaki mogłabym podać powód :) może składał ktoś już taka skargę albo pisał do szkoły i podzieli się swoją wiedzą :D z góry dziękuje :D

Gość a poczytałaś czym się zajmuje
i kiedy można siędo niego odwołać? jak tak to wiesz czego może dotyczyć skarga :D więc my za ciebie domowego nie zrobimy :P

Gość magda18***
skarga ma dotyczyć sąsiadki, która norotycznie wali nam szczotką w sufit jak gra u nas telewizor. Ponieważ administracja budynku nie reaguje na nasze skargi to żeśmy uradzili że napiszemy do naczelnego sądu administracyjnego

Gość dawaj dalej
ściszcie telewizor

Gość kermitowaaaaaaAAA
powiedz swojemu nauczycielowi, że jest tłukiem i jak nie ma pojęcia czym zajmuje się naczelny administracyjny to niech nie każe wam pisać durnot i niech nie uczy was ich. powiedz temu swojemu niedouczonemu nauczycielowi, ze nie ma czegoś jak ‘skarga do NSA', a tylko i wyłącznie 'skarga KASACYJNA’ od orzeczenia wojewódzkiego sądu administracyjnego. NSA nie zajmuje się rozpatrywaniem tego typu skarg od 31 grudnia 2003 roku!! [kiedy to był instancją odwoławczą od orzeczeń I instancji w postępowaniu administracyjnym. NSA rozpatruje SKARGI KASACYJNE OD ORZECZEŃ WOJEWÓDZKICH SĄDÓW ADMINISTRACYJNYCH!!!, jest organem nadzoru i kontroli WSA!!, a także rozstrzyga spory kompetencyjne. a skargę kasacyjną może wnieść jedynie podmiot specjalizujący się w pomocy prawnej [adwokat, sędzia, prokurator] A w przypadku twojego zadania to skargę na działalność zarządcy budynku można wnieść do bezpośredniego przełożonego. I tyle. Czego to teraz uczą tych szkolach? a przede wszystkikm KTO??

Gość kermitowaaaaaaAAA
miało być "NSA nie zajmuje się tego typu skargami [chodzi o skargę przedstawioną w twoim poscie, na bezczynnośc administratora budynku].

Gość magda18***
moja somsiadka jest prawniczka i mi tak doradziłą - chyba ona wie lepiej :P