Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elisea

dlaczego maki odciagaja mleko zamiast karmic z piersi

Polecane posty

Gość elisea

jezeli mają mleko w piersi to pwinny karmic piersia- dlaczego odciagają mleko i karmią z butli?jakie sa powody?

Gość bo tak sie podoba
a ty pilnuj własnego cyca!😴

Gość elisea
chce wiedziec bo będę mamą

mój synek nie chciał pić z cyca od 7 tygodnia, bo mial zapalenie ucha, z butli mu było lepiej, bo niemusial tyle ciągnąć i ból był mniejszy

bo niektóre dzieci nie chcą, nie potrafią ssać piersi (lub są za leniwe albo za słabe) mogą też wchodzić w grę poranione sutki i strach przed bólem

bo na przyklad przy wieczornym karmieniu tego pokarmu nie jest wiele, a maluch ciagle glodny. Ja odciagalam w ciagu dnia po karmieniu i podawalam wieczorem butelke ekstra oprocz piersi i malenstwo nie bylo glodne.

ja ociągałam jak mialam już baaaaaardzo poranione sutki i chciałam im dac odpocząc :) teraz ściągam jak mam małemu lekarstwo podac, które można rozpuścic w mleczku.

Gość mamahani
ja odciagalam bo malutka nie umiala ssac, ale dlugo tak nie pociagnelysmy bo mleko zaczelo sie konczyc:( i juz bylo tylko mleko sztuczne...

U nas powodem były bardzo poranione sutki :/ Po prostu nie dało się karmić dziecka, ze względu na okropny ból i krwawienie.

Gość sexi skinni bitch
wow moj facet mi raz ssal sutki bardzo dlugo, I na drugi dzien mie tak bolaly ze szok i tak przez kilka dni. Nie wyobrazam sobie miec poranionych

Gość samoloty w głowie
mnie bardzo interesuje teraz temat mleka odciagnietego przez laktator. Domyslam sie ze odciąga się mleko jak jest nawał pokarmu by ulzyc sobie nieco piersiom lub gdy planujemy wyjśc na dłuzej i aby mąz nakarmił dziecko butelką. Teraz zastanawiam się więc ile tego mleka nalezy odciagnąc jednorazowo do butelki. Czy do tej samej butelki nalezy odciagnąc mleczko kilka razy za dnia? Np o 9 nieco mleka, potem za kilka godzin znów do tej butelki nieco mleka i potem znów do tejbutelki nieco mleka aby sie uzbierało powiedzmy .no nie wiem wlasnie 150 ml?. I potem co z tym mlekiem? jak go przechowac i kiedy go podac? wieczorem mozna podac zamiast z piersi ?czy tylko wtedy kiedynie mozemy podac piersi bo własnie sobie wyszłysmy? i podgrzewac je mozna w garczku z wrzatkiem tak?

Gość samoloty w głowie
tak czytam, czyli warto podawac wieczorem mleczko odciagniete by nakarmic dziecko i w przypadku jaksutki bolą, lub jak mało jest pokarmu. czyli uwazacie ze powinnam sobie taki laktator sprawic?

Gość ze wzgledu na dzieci
mozna mleko zamorozic i potem odmrazac w cieplej wodzie ale nie wrzacej, w lodowce mozna trzymac tylko przez 24 godziny

ja odciagalam bo nie karmilam w miejscach publicznych wiec jesli gdzies szlam z malym to bralam ze soba moje mleko w butelce

Moje dziecko wczesniak nie potrafilo objac sutka swoimi malymi usteczkami poza tym nawet jak mi sie udalo go przystawic to nie chcial strasznie sie prezyl i plakal. Babka od laktacji tez nie pomogla stwierdzila, ze niestety chyba nic sie nie da zrobic. Tak wiec sciagalam i dawalam z butli.