Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość On29_bielsko

Czy młode Polki zostały wychowane na dobrych ludzi?

Polecane posty

Gość On29_bielsko

Śmiałbym powiedzieć że nie jest to do końca takie pewne. Wiele mówią o RODZINIE...tyle że facet musi już na wstępie jakże często mieć po prostu pieniądze a jak nie ma to bye bye, tak jakby pieniądze były wyznacznikiem kto jaki jest. Nie ocenia się ludzi po pieniądzach, Raz mamy pieniądze innym razem nie mamy. Oceniają ludzi po sakwie czy są często materialistkami, a bycie materialistą jako wyznacznik życia prędzej czy później do dobrego nie prowadzi i nie czyni nas lepszymi, nie tworzy EMPATII w stosunku do innych. ROMANTYZM dla nich nie ma większego znaczenia. A jak można żyć bez romantyzmu, czy miłość może istnieć bez romantyzmu? Nie może. Czy można żyć patrząc wyłącznie realnie na świat i stąpając tylko mocno po ziemi? Nie można, trzeba też patrzeć w górę, mieć ideały, aby żyć miłością i ją pielęgnować trzeba być siłą rzeczy romantykiem / romantyczką przynajmniej w pewnych chwilach. Nie umiem zrozumieć jak np. chwile razem spędzone mogą nie być romantyczne, pięlęgnujmy w sobie romantyzm. Lubią często egoizm, który z natury powoduje że ludzie lubiący egoizm nie są łagodni, nie jest to cecha która powoduje że jesteśmy lepszymi ludźmi i ALTRUISTAMI. Praca, praca, praca do upadłego, często kosztem życia osobistego, przyjaciół, zdrowia.... A gdzie RÓWNOWAGA? Lubią facetów macho, przez co faceci muszą tłumić swoje UCZUCIA, udawać kimś kim nie są. A czy udając kogoś stajemy się lepsi? Nie. Kto jest lepszym człowiekiem macho czy romantyk, jeden nienaturalny, drugi naturalny, oceńcie sami..... Nie uśmiechają się dużo idąc na ulicy idąc z wysoko podniesionymi nosami. Przez co stają się nienaturalne, nieszczere. A aby stawać się lepszym człowiekiem powinniśmy pielęgnować w sobie NATURALNOŚĆ I SZCZEROŚĆ. Epatują nagością chodząc latem w stringach i eksponując swoje nagie pośladki, a gdzie TAJEMNICA? Tajemnica też potrzebna jest w życiu, póżniej się dziwią że faceci patrzą się na nie z wywalonymi językami. Ludzie TAJEMNICZY deilkatniej oceniają świat niż Ci którzy epatują.... Moim zdaniem ich wychowanie nie idzie w DOBRYM KIERUNKU, a raczej cofają się w rozwoju siebie.... A później 1/3 małżeństw się rozwodzi.....

Gość synastra
zgadzam sie, wiekszosc kobiet dzis to płytkie materialistki, na taka poleciał mój były, zostawiajac mnie, ja nigdy taka nie byłam! Ale teraz jestem sama i juz nie dam sie nabrac na miłosć, dzis zwiazki to płycizna, daj sobie spokój, tez mam 29 lat i rozwód za sobą juz pomimo młodego wieku...sam rozumiesz wiec

Gość zalezy w jakiej rodzinie
byly wychowane. uogólnienia nie mają sensu. Rownie dobrze mozesz spytac czy stare Polki zostaly... I odpowiedzic,ze nie, skoro nie potrafily potem wychowac wlasnych corek. Co oczywiscie tez jest glupim uogolnieniem.

Gość synastra
tez jestem z bielska jaki ten swiat mały no tak zalezy od rodziny, musisz poznać dobrze dzis dziewczę, przyjrzyj sie jej rodzinie, rodzenstwu, jak ono zyje, jakie mają wartości, beczkę soli trzeba zjeśc najpierw zanim sie kogos pozna

Gość synastra
mam nadzieje ze ten podszywacz zostanie usuniety z kafeterii!

Gość NknkNknk
Wszystkie?? Twoja matka też?? ........

To że egoizm się rozprzestrzenia wśród ludzi jest nie zaprzeczalne w dzisiejszych czasach tylko i wyłącznie coś za coś a wszelkie wyjątki od tej reguły stają się o losie negowane wśród społeczeństwa:( Pisze to ja młoda polka bo 20letnia :)

Gość życie.............
i jak tam zostały dobrze wychowane?

Gość takion
tak dziewczyny najlepiej chować głowę w piasek!!!!!!!!!!!!!

lo matko... jakas sekta czy wszechpolak ?

Gość gsabbxczbxc
jeszcze tylko powiedz, ze nazywasz sie krzysiu bosak, to juz wszystko zrozumiem:D nie rozumiem po co sie tak rozdrabniac, uogólniac i sie w tym wszystkim mielic. jaki to ma sens? czy myslisz, ze po twoim topiku Polki zostaną romantycznymi, cudownymim kobietami, ze złotym sercem na dłoni?:D

Gość przebudzenie

"Lubią często egoizm, który z natury powoduje że ludzie lubiący egoizm nie są łagodni, nie jest to cecha która powoduje że jesteśmy lepszymi ludźmi i ALTRUISTAMI." altruizm nie istnieje przecież zachowania "altruistyczne" wychodzą z egoizmu ego. Dzięki temu czujemy się spełnienie, lepsi, potrzebni... więc tak naprawdę robimy to tylko dla siebie i własnego samopoczucia

Gość oliwia.78
tez jestem z bielska i chyba rodzice wychowali mnie na dobrego czlowieka , dla ktorego kasa nie jest najwazniejsza

Gość po oddechu
AUTOR ZAPOMNIAL O PRAWDZIE OSTATECZNEJ KOBIETY NIGDY NIE KLAMIA

Gość po oddechu
AUTOR ZAPOMNIAL O PRAWDZIE OSTATECZNEJ KOBIETY NIE KLAMIA

A ja jestem szczera, naturalna, trochę romantyczna, nie jestem egoistką, nie noszę stringów na wierzchu ani przesadnie się nie rozbieram, nie patrzę na kasę... Wychodzi na to, że jestem idealna. Szkoda tylko, że moja "idealność" mi szczęścia nie daje :(

On29_bielsko: Napiszę tylko króciutko, że podpisuję się oburącz pod autorem tematu. Coś się faktycznie współczesnym kobietom w głowach pokręciło, prawdopodobnie ten kapitalizm i \"wyścig szczurów\" tak miesza wam Panie w głowach, bo faktycznie wszelkie cechy jakie powinny określać, że tak powiem, z definicji kobietę, praktycznie zanikły (bądź nierzadko chyba przeszły na mężczyzn). Mam wrażenie, że ogólnie mało kto umie w dzisiejszych czasach mówić o czymkolwiek innym niż praca i pieniądze. Cholernie szkoda, czasem żałuję, że przyszło mi żyć w tak beznadziejnych czasach. :(

Gość przebudzenie

Gość przebudzenie

Gość zła zona 234567
Warszawiak - jaki pan taki kram jak panowie nie pełnia poprawnie swoich ról to i panie gdzie dobry ojciec, mąż i Polak tam i żona dobrą jest to od meżczyzny zalezy czy rodzina jest stabilna, wartośc mądrego ojca, uczciwego męża jest niepodważalna

Gość przebudzenie

Gość facetttttttttttt
przebudzenie

Gość Les27
Praca, praca, praca do upadłego, często kosztem życia osobistego, przyjaciół, zdrowia...."" dzieki temu maja pieniadze

Gość całkowicie czarny kot
masz rację - to wszystko przez Polaków, ojców owych Polek

Gość kwiatek polny
jeszcze pewnie sa dziewczyny romantyczne, marzace o ksieciu w lsniacej zbroi, gromadce dzieci, chca milosci prawdziwej, szczerej, oburzaja sie na wszelkie formy zdrad, ale niestety malo juz takich pozostalo, zobaczmy co reprezentuja soba mlode 15-20 letnie dziewczyny : seks jest dla nich zabawa, dzieki niemu moga sprawdzic swoja atrakcyjnosc, sa przebiegle, cyniczne i falszywe, licza sie dla nich pieniadze, modne ciuchy, fajny wyglad, nie potrafia wspolczuc drugiemu czlowiekowi, nie umieja sie wczuc w sytuacje itd itp ja niestety jestem typem marzycielki, marze o dalekich egzotycznych krajach i magicznej milosci, dlatego nie potrafie zrozumiec niektorych moich rowiesniczek

Gość czikitita
mlode polki zachowuja sie adekwatnie do sytuacji to nie ich wina ze maja nieporadnych zyciowo facetow ktorzy zamiast wziac sie do roboty siedza na kafe i biadola jacy sa nieszczesliwi co ma zrobic kobieta jak ma takiego chlopa? zakasac rekawy i zapierdalac na 3 etatach zeby sobie kupic pare gaci i skrzynke browarow dla takiego imbecyla jak autor topiku. dziekuje

Gość kleo99
A mlodzi Polacy to cud, miod i orzeszki?:O