Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dariaaaaaaa

paskudne paznokcie - co robic?

Polecane posty

Gość dariaaaaaaa

mam straszne paznokcie, rozdwaja sie masakrycznie w dodatku mam pozostalosci zelu po tipsach (jednorazowy wybryk). Myslalam ze odrosna a tu nic. juz 2 miesiac sie mecze. Moge na takie paskudztwa nałozyc sam zel zeby to jakos wygladało? Czy cos innego byscie mi polecili?

Gość dys tajm in orendż
a bierzesz tabletki anty?

Gość ambiwalenccja
jesc codziennie cebulke ja od dzis zaczelam:P moczyz paznokcie w podgrzanej oliwie z oliwek, moczyc w zelantynie, jesc galaretki wcierac olejek rycynowy kupic jakas odzywke wcierac kapsulki z wit A+E

Gość ambiwalenccja
zel odradzam, tzn jak tam chcesz, ale po tyum jeszcze barfdziej poniszczysz sobie paznokcie. Niektorym zreszta zel sie nei trzyma....

Gość dariaaaaaaa
mi sie tak trzyma ze az zejsc nie chce:P a co maja do tego tabletki anty?

Gość dys tajm in orendż
jesli bierzesz tabletki anty to masz najprawdopodobniej niedobór cynku. Od tego właśnie sie paznokcie rozdwajają. Jesli masz juz brac cynk to najlepiej bez innych dodatków i kuracja powinna trwać ok 2mies

jako manikiurzystka polecam ci zwykłą żelatynę jeść, z jogurtem, albo wypić z sokiem. minimum 1 łyżka dziennie

W jaki sposob jesc ta zelatyne z jogurtem? Jakos wymieszac?

Gość dariaaaaaaa
czyli rozumiem ze z zelem mam sobie dac spokuj. Napewno sprobuje polecanych przez was sposobow, dzieki dziewczyny ;)

tak, wsyp wymieszaj i zjedź, albo wsyp do napoju wymieszaj i wypij tylko do zimnego napoju żeby sie nie rozpuściła :) troszkę jest dziwnie, jakbyś piasek miała ale to najlepsze lekarstwo, kiedyś mi to moja alergolog poleciła i stosowałam na sobie a teraz klientka proponuję. leki są niezdrowe dla wątroby a to nic ci nie zaszkodzi bo jest to naturalny wyciąg z kości i im więcej zjesz tym lepiej