Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aga11111

Ratunku mój kręgosłup, prosze odezwijcie sie....

Polecane posty

Gość Aga11111

Wczoraj byłam na masaży, miała to byc masaz leczniczy. A babka mi cały kręgosłup ponastawiała, az trzeszczało. Dzis mnie wszystko boli, czy mogło mi sie coś złego stac???

Gość Aga11111
prosze was może ktoś mi pomoże???? serio pisze, teraz sie boje

Spokojnie, za dzień, dwa powinno być dobrze :) Rozumiem, że byłaś pierwszy raz? To trochę jak z treningiem. Mocno napięte mięśnie bolą.

Gość Aga11111
Byłam pierwszy raz, ale to miał byc masaż zwykły, leczniczy masaż, a ta babka mi zaczęła cos nastawiac i ja wczytałam w internecie , ze po tym można mic udar mózgu, alebo nawet stac sie kaleką

Gość Aga11111
Powiem Ci, że mi np. drętwieje lewa ręka, czego wcześniej nie było. Boże gdzie ja tam poszłam, lekarz mi to polecił, zebym poszła to uzdrawijący masaz mi jakas tam Ukrainka zrobi, a ona mnie tak nastawiała, że szok i teraz mnie wszystko boli.

Gość Aga11111
Przepraszam, że tak chaotycznie pisze, ale płakać mi się chce. Ja chciałam tylko masaż, z nie jakieś nastawianie.

Gość Aga11111
Lilitka napisz mi coś, co mnie uspokoi

Wybierz się jutro do lekarza. Wizyta na pewno nie zaszkodzi, a będziesz spokojniejsza. Dobry masażysta potrafi zdziałać cuda z kręgosłupem. Faktycznie na początku mięśnie bolą, ale to normalne.Ręka może Cię boleć od masażu okolicy karku.

Gość Aga11111
Ale do jakiego lekarza??? A myślisz, że nic mi złego nie zrobiła??? bardzo się boję, ta babka zajmuje się tym od 20 kilku lat, ale to mnie nie uspakaja, czy myslisz, ze moge dostac jeszcze udar lub zostac kaleką????

Myślę, że kalectwo raczej Ci nie grozi :) Idź do lekarza, który Cię skierował na masaże.

Gość Aga11111
A Ty chodziłas na cos takiego???? Czy można to jakoś odkręcic?? Boże co ona mi zrobiła? Boję się... A ten udar, czy moze miec coś takiego po takim czasie?? Byłam u niej wczoraj o 15 stej/

Mechanizm udaru jest trochę bardziej skomplikowany i nie następuje wyłącznie jako skutek nieudanego masażu. Byłam kilka razy u masażystki. Przez dwa dni mnie mięśnie bolały po jej zabiegach. Dodatkowo stosowane były nagrzewania. Uważam, ze naprawdę mi pomogły te zabiegi. To, że się boisz jest naturalne. Po prostu nigdy nie miałaś takich objawów. Idź do lekarza rodzinnego jeżeli nie możesz iść do tego, który Cię skierował.

Gość Aga11111
Dziękuje za odpowiedz, ale po trzech dniach już wszystko powinno być dobrze tak??? Ona mnie tak waliła, za az wszystko trzeszczało, a teraz ten ból, przepraszam, że Cię tak mecze pytaniami, ale bardzo się boję.

Gość Aga11111
Ty byłas u masażystki, ale tam babka to mi kręgosłup przestawiałą, głowe i kark, az kości chrupały, serio taki kręgarz czy jak to się mówi. Dlatego sie boje.

Gość Aga11111
Ona mi to robiła, krótko tak około 15 min. W sum ie tylko przejechała po kręgosłupie rękami i juz mi go nastawiała.

Jeżeli masz telefon do tej masażystki to zadzwoń rano do niej . Wyjaśnij o co chodzi i poproś o radę. Pewnie zaleci Ci nagrzewanie bolącego miejsca i zaproponuje kolejną wizytę. Na pewno będzie ok. ;)

Gość Anna G.
Witajcie, jestem studentką fizjoterapii, sama mam problemy z kręgosłupem dlatego postanowiłam pisać pracę magisterską własnie na ten temat. Zamierzam zbadać które zabiegi są najskuteczniejsze w leczeniu bólu krzyża. Bardzo proszę wszystkich "obolałych" internautów o pomoc i wypełnienie ankiety. Jest ona anonimowa i posłuży tylko do celów mojej pracy magisterskiej. Poniżej zamieszczam link" http://www.ankietka.pl/ankieta/51959/skuteczn osci-poszczegolnych-zabiegow-rehabilitacyjnych-w-leczeniu-do legliwosci-bolowych-odcinka-ledzwiowo-krzyzowego-kre Pozdrawiam i życzę zdrowia!

Gość myjemy rączki!!!!
Ja chodziłam kiedyś na masaże do bioenergoterapeuty, ale on najpierw smarował plecy spirytusem z oliwką i jakimiś innymi specyfikami , masował 0o. 10 min, a później wciskał kręgi. czasami też chrupało, glowę też mi odciągał jak leżałam na plecach, a następnie wprowadzał na właściwe tory. Ale tak źle nie powinnaś się czuć po masażu, coś jest nie tak.

Gość Eelina72
zadzwoń pod nr 501490830 tam mają dobrych specjalistów a na pewno specjalistę od masaży udzielą Ci porady ja sobie nie przypominam żeby mnie cokolwiek po masażu bolało w trakcie czasami delikatny ból występował ale to byłam uprzedzana w trakcie zabiegu owszem masażysta mówił że ból nie utą pi całkowicie po pierwszym zabiegu ale po trzecim czy czwartym byłam jak nowo narodzona i nigdy nic nie trzeszczało