Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość what the fuck..

Cos mi sie dzieje z glowa

Polecane posty

Gość what the fuck..

Hah i to nie jest niestety smieszne :P od piatku mam wrazenie ze mi sie wylacza mozg na ulamek sekundy? cholera nawet nie potrafie wytlumaczyc co tak naprawde sie dzieje :( tak jakby mi mozg zasypial na chwilke, zakreci sie lekko w glowie i oczach i koniec. Dzis moj mozg przeszedl sam siebie bo mi takie kuku zrobil z milion razy.. Nigdy mi sie tak nie dzialo. Co to moze byc? wiem ze nie jestescie lekarzami- do lekarza pojde, ale po prostu nie wiem co sie cholera dzieje? to lekko przerazajace i szczerze mowiac troche sie boje.. wiem ze juz pozno- ale u mnie wczesnie.. eh.

Gość aniakl
polecam przedewszstkim odpoczynek

Gość te dragi cie kiedys zabija

Gość japlecznik
u mnie byly podobne objawy, potem zemdlalam i okazalo sie, ze mam torbiel podpajeczynowkowa i padaczke ;]

Gość anna b.b.
padaczka

Gość kiziumiziu
zrob sobie TSH :) moze to byc niedoczynnosc tarczycy ( ja mam takie zaniki ciagle ( czasem nawet nie wiem jak dojechalam do pracy ) )

Gość mój mąż tak miał
mikroudary. Ale najlepiej udać się do lekarza, zleci badania tarczyct, rezonans głowy. lepiej nie demonizować.

Gość prawdopodobnie to padaczka
tak zwane napady petit mal, chwilowe "zacmienia"... powinnas 1.isc do neurologa, ew. lekarza rodzinnego, ktory da ci skierowanie na badanie eeg 2. koniecznie zrobic badanie EEG (badanie aktywnosci fal mozgu) i skonsultwac wynik ze specjalista 3. jezeli w badaniu wyjda jakies nieprawidlowosci, regularnie (byc moze, ze i przez wiele lat lub nawet dozywotnio) przyjmowac leki, takie jak np. tegretol, kontrolowac sie u lekarza 4. prowadzic tak zwany higieniczny (regularny) tryb zycia, w celu wyeliminowania zewnetrznych (nieneurologicznych) przyczyn napadow. Napady mozesz miec z przemeczenia, ale tez od zbyt dlugiej jazdy autem noca (migajace swiatla innych aut), zbyt dlugiej pracy przy komputerze (blyski monitora), po zbyt dlugim ogladaniu telewizji, ze szczegolnym uwzglednieniem teledyskow, po wizycie w dyskotece (migajace kolorowe swiatla)... i tym podobne Oczywiscie, osoby ze zdrowym mozgiem tez moga zareagowac zle na wszystkie wymienione przeze mnie czynniki, ale osoby z zaburzeniami moga reagowac wyjatkowo ciezko. Szanuj siebie i swoje zdrowie, zadbaj o badania i konsultacje lekarskie. Powodzenia, pozdrawiam.

Gość danceeeeeeeeeee
to moze byc objaw nerwicy

Gość takie wyłączanie mózgu
to wyglada na padeczke, ale nie ta ze wstrzasami jest tez inny rodzaj padaczki, właśnie to wyłączanie mózgu na kilka sekund, tak zwana zawieszka. ale nie wiem czy to to bo ty piszesz ze ci sie zakreci w głowie i koniec. a zawieszka ma to do siebie ze naprawde sie wyłączasz i zwykle nie pamietasz tej zawieszki