Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Vectorrrr

jest tutaj jeszcze ktoś? dręczy mnie pewna sprawa...

Polecane posty

Gość Vectorrrr

i potzrebuje pomocy, tzn odpowiedzi. chodzi o tabletki

Gość Vectorrrr
moja dziewczyna bierze tabletki od 2 lat. ma wieczne problemy z żołądkiem. (luzna kupa) i żeby temu zapobiec często zażywa Stoperan. czy ma on jakiś wpływ na wchłanianie się tabletek? do tej pory nie wpadliśmy no ale... no a męczy mnie inna sprawa. kilka dni temu miała przez pół dni ostrą bieunkę. brała smecte i inne podobne leki. zażyła tabletke anty no a my wciągu tego dnia, następnego i w sumie to codziennie współżyliśmy. i teraz zaczynam panikować :/

Gość a jesli mozna wiedziec
no to wlywa zalezy jakie tabsy bierze ale srednio tabsy sie wchłaniaja 4 ha ,moze stosujcie jeszcze drugie zabezpiecznie

Gość Vectorrrr
no własnie nic poza tabletkami nie stosujemy. bierze Mercilon. na ulotce która przed chwilą przeczytałem nic zupełnie o biegunce nie jest napisane. jedynie o wymiotach.

no ale to w sumie podobna sprawa wiesz nie wiem ile idzie z z oładka do jelit ale jesli ma ciagle bigunki czy cos no to wiesz moze byc podobnie jak przy wymiotach ze zanim sie wchłonie to wyleci wiesz o co kaman

Gość Vectorrrr
tak sie troche uspokajam że po zażyciu tabletki była w kibelku z tego co pamiętam juz tylko raz i to jakieś pół godziny po polknięciu wiec raczej ta tabletka az tak szybko nie przeleciała przez nią. o matko... oby...

Drogi kolego.Zapewniam Cię, że pigułki antykoncepcyjne spokojnie można mieszać z lekami typu stoperan (czy innymi na dolegliwości żołądka), ale i z tymi od bólu głowy, zatok czy węglem czy cholera wie jakimi jeszcze od bólu brzucha :).Inną sprawą jest to, że jeśli Twoja kobieta ma takie objawy i jesteście przekonani, że to od pigułek koniecznie idźcie do ginekologa aby zmienić tabletki!!On dopasuje inne, które będą dla niej odpowiednie i nie będą miały takich efektów ubocznych.

no ona ma racje ale dla pewnosci ja bym chociaz globulki stosowała jeszcze przy takich sensacjach zebyscie sie nie stresowali pozniej

Gość Vectorrrr
zostały jej chyba ze dwie tabletki do konca opakowania. podobno jedna zapomniana tabletka (czyli jakby ta która sie nie wchloneła) to jeszcze nie jest wielka tragedia. tak przynajmniej wnioskuje tez z ulotki wiec postaram sie nie wpadać w panike a na drugi raz pomyśle by sie później nie stresować jak teraz

Gość Vectorrrr
no wiec znalazłem przed chwilą wypowiedz jakiegos tam ginekologa na jakims tam forum i wypowieda się ona że własnie Stoperan i Smecta mają wpływ na wchłanianie sie tabletki. a moja dziewczyna biegunke ma przeważnie z nerwów. nie wiem czemu ale wystarczy niewielki stres i musi lecieć kupe :O taki jakiś cieżki przypadek. w sumie to zawsze juz tak miała, nie od momentu brania tabletek

Gość saleminka8
Vectorrrr napewno ma problemy z żołądkiem ?? a nie z jelitami :P ja mam zespół jelita drażliwego od kilku lat i czasami mam luźne stolce,a tabletki kiedyś brałam i byłam zabezpieczona-bez obaw

Gość saleminka8
oj przeczytałam przedostatnią wypowiedź Twoją teraz Więc wiemy,że dziewczyna ma zespół jelita drażliwego. Ja nic nie biore na to,bo w ciąży jestem a tabletki które miałam przepisane są zakazane w ciąży. Niech unika słodkości-byle nie za dużo, mleka mało-bo akurat mi szkodzi w dużych ilościach,mi jogurty pomagają na jelitka z żywymi kulturami bakterii ;) i nie pije za dużo słodzonych soków ;) orzechów wogóle :P a moja kumpela też to ma i nie je produktów wzdymających np.kapusty-mało-okazjonalnie Niech poczyta o dietach i takich tam a bdzie dobrze :) powodzenia

Gość saleminka8
w razie pytań pisz saleminka8@wp.pl stresu mniej ! zadbaj o to :P