Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość saasds

do majacych prawo jazdy lub nie ale jezdzacych

Polecane posty

Gość saasds

ile razy zostaliscie skontrolowani przez policje?chodzi mi o sama kontrole, nie ze stluczka czy cos. bo moj chlopak juz 4 razy podchodzil na egzamin ale oblal 4 razy a musze przyznac ze jezdzi lepiej od niejednego. i postanowil ze narazie nie bedzie robic prawka i jezdzi bez. Nie pochwalam tego, dlatego chcialam sie zapytac jaka jest mozliwosc ze go skontroluja???ile razy wy byliscie skontrolowani??? jestesmy z duzego miasta

3 razy mnie zatrzymano, a jeżdżę ponad 10 lat. Z czego... - 1 raz złapali mnie na radar (dziwna sprawa, bo jechałem 70 na 60-tce, a radar jakimś cudem pokazał 120 :o ) - 1 raz zawracałem na jednokierunkowej w Katowicach, przejechałem ze 100 m pod prąd i... akurat się nawinął radiowóz :D - 1 raz ot taka kontrola bez powodu

a, i jeszcze jeden raz; parę lat temu w Gnieźnie natknąłem się na obławę policyjną, ale to zatrzymywali wszystkich po kolei, szukali jakiegoś bandziora...

Gość Jezdze od 2001 roku
i poki co ani jedna kontrola mi sie nie trafila ;) Ale stluczek nie mialam, przepisowo dosc jezdze, a jak nie to akurat farta mialam. W kazdym badz razie jeszcze nigdy :D A tak w sumie to za jazde bez prawka to przeciez chyba niewiele grozi. Czy jak? Bo nie wiem sama... Prawka nie zabiora :D

Gość robta co chceta
1 jedyny raz przez 15 lat -swiatla:D

Gość robta co chceta
cos mi sie zdaje, ze odholowuja auto za brak prawka + cos do zaplaty+ oplata za parkingowe za kazdy dzien ale moge sie mylic:D

Gość saasds
dziekuje za wypowidzi, prosze o jeszcze. a tak swoja droga to widze ze nie jest tragicznie.... a wlasnie jaka jest kara za brak prawka????

Gość Jezdze od 2001 roku
No odholowuja napewno. I za holowanie sie placi i postoj na parkingu. Wiadomo. Ale czy grozi cos takiemu kierowcy? Poza kosztami oczywiscie ;)

Gość prawko 6 lat
kontrola tyko jedna jakies 3 lata temu

Gość robta co chceta
bylo chyba 5 setek, ale obilo mi sie o uszy, ze podwyzka byla

Mi się wydaje,że zrobiłby najgorszą głupotę odpuszczając prawko,ja też 3 razy oblałam,wiadomo stres,ale w końcu je mam od roku pomykam. Niechodzi o kontrole,a jak pijak wjedzie w niego to co,poza tym nie szkoda kasy jaką już stracił na kurs i egzaminy?!

Gość prawko
prowadzenie auta bez prawa jazdy to prowadzenie bez UPRAWNIEN,nie wiem jaka kara za to grozi,trzeba by zajzec do kodeksu.Trzeba wziasc pod uwage sytuacje gdy cos sie stanie,stluczka,wypadek czy kogos sie potraci,wtedy zawsze kierowca bez uprawnien jest winny i konsekwencje nie do pozazdroszczenia.

od stycznia 2 000 kontroli 3 -raz niezapalone swiatła -raz sprawdzanie czy mam pasy (nawet za ciemne szyby mi sie nie dostało) -raz kontrola dokumentów

Gość Jezdze od 2001 roku
No tak, to wiadomo. Ale chodzi o taka zwykla kontrole. Wiadomo jak przy sobie prawka nie ma, a ma w domu to tez koszty. Ale czy poza tym cos grozi. No na mysli mam sprawe w sadzie...

Gość Jezdze od 2001 roku
no wlasnie - i to mnie interesowalo ;) A na miejscu faceta autorki, nie ryzykowalabym. Ja przez tyle lat nie mialam ani jednej kontroli. Ale moze sie zdarzyc, ze ktos wyjedzie bez prawka i zaraz go skontroluja... Bym na wrzody zoladka zeszla :D

Gość saasds
ja mu to tlumacze ale wiadomo, to koszty. mieszkamy razem, utrzymujemy sie bez pomocy nikogo, teraz jeszcze bedie trzeba przedluzyc oc auta, czeka nas remont,,, stwierdzil ze na razie se odpusci,ze kiedys zrobi. a jeszcze jedno pytanie mam a propo znizek na OC, komu przyslugują??? powiem tak: mam 25 lat, prawko od 2003 roku, samochod ubezpieczony na mnie od roku(wczesniej nic), czy przysluguja mi jakies znizki teraz??? bo wczesniej placilam 100%

Gość ja to myślę
po co OC płacicie? przecież to są koszty

- jazda bez prawka (o ile je posiadamy) mandat do 250 zł - jazda bez prawka nie posiadając go w ogóle - mandat do 500 zł + mandat dla właściciela auta (jeśli nie jest nim kierujący) do 500 zł + koszty holowania + parking + chyba jeszcze grzywna do 5.000 zł dla kierującego

Gość kika rika
jak złapią bez prawka to 5 lat potem nie możesz zrobić i oczywiscie jest kara pieniężna tak słyszałam na kursie

Gość saasds
jak to po co OC? przeciez to obowiazkowe. w razie kontroli placi sie kare jesli nie ma sie ubezpieczenia. to jak to jest tymi znizkami???dzieki za wypowiedzi

prwo jazdy 9 lat 1 zatrzymanie przekrocznie predkosci o 40 km :O i mandacik

Gość ja to myślę
jak jeździcie bez prawka to jeździjcie bez OC, liczy się bezkompromisowość. Po co płacić tym wszystkim złodziejom?

Gość saasds
no tak ale ja mam prawko i tez jezdze, to wole jedzic jak nalezy z OC. to jak jest z tymi znizkami?

tak tak, jak juz ktos to powiedzial, za jazde bez prawka wstrzymuja Ci mozliwosc wyrobienia przez 5lat, w dodatku jesli np zatrzymają Cię gdy akurat jedziesz to prawkpo odebrac, to tez wstrzymaja i lipa.Dlatego ja swoje pojechalam odebrac na miejscu pasazera, lepiej nei kusic losu:P