Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cymbałka

************** własna firma ************

Polecane posty

Chciałabym otworzyć własną firmę, jednak nie mam na nią pomysłu, nie wiem co to mogłoby być, mieszkam w małej wiosce , może możecie coś poradzić? Jednak nie chciałabym, żeby to było związane z duzymi kosztami, mam jedynie 5 tysięcy. I jak to wygląda z formalnościami? Czy mogę zakładać swoją firmę, będąc zatrudniona na cały etat w innej??

Gość
Lepiej nie zakładaj tej firmy - skoro nie masz ani wizji ani kasy... Posłuchasz rad osób z kafeterii? :)

Gość już mu lepiej loda zrób
ja pierdolę. pewnie kolejna co chce założyć firmę żeby potem za darmo z jej usług korzystać. nad czym w ogóle myślałaś? solarium?:D sklep odzieżowy?:D a teraz na serio - mając 5 tysięcy nie zrobisz dobrego interesu. możesz sobie co najwyżej handlować w szarej strefie.

Ani solarium ,ani sklep. Szukam pomysłu, solariów, sklepów,, sklepików jest już dosyć... Wiem ze 5 tys to nie dużo, ale ja nie mowie, że chce miec zarobki rzędu kilku tysięcy

Gość vbnhb
no racja 5 tys to mało. z formalnościami nie jest źle: 1. wpis do ewidencjio działalności gospodarczej w urzedzi emiasta 2. urzad statystyczny - regon 3. urzad skarbowy 4. zus możesz otworzyć firmę własną bedac zatrudniona w innej co do pomysłu to nikt ci ni epomoże jak by ktoś miał super pomysł na biznes to samo bogaci biznesmeni tu byli :P

Neurosa, nie poslucham :) Ja zawsze dążę do obranego celu i na pewno cos wymyślę, myślaląm, że może ktoś coś podpowie :)

Gość może szkup ziemniaków
?

Gość
A co potrafisz robić? Taki małe firmy sprawdzają się w przypadku usług krawieckich, fryzjerskich, remontowych, możesz wykonywać masaże lub fizjoterapię, usługi kosmetyczne... Ale tu potrzebne są umiejętności

Gość hlbljbi
za 5 tyś nie przystosujesz nawet budki do sprzedawania hamburgerów

Szkup ziemniakow nie :) Neurosa, nie jestem fryzjerka, nie umiem szyć, nie jestem też kosmetyczką ani fizjoterapetką.. . Ukończyłam durne studia chemiczne, które do niczego mi się nie przydają, siedzę teraz w firmie jako sekretarka i zarabiam1100...

Gość vbnhb
no to ciężko ci będzie skoro nic nie umiesz. a może firma sprzątająca biurowce. kupisz sprzęt sprzatający i najpierw sama a potem zatrudnis zpracowników

Gość
może język znasz? zdasz egzaminy i możesz być tłumaczem! :)

Gość vbnhb
a może sklep internetowy?

albo rower jakiś fajny kup i z jakąś firmą kurierską podpisz umowę, ale to praca ciężka i mało kto może po 10h dziennie po mieście (kolejny warunek, miasto powyżej 100 tysięcy lub aglomeracja) jeździć codziennie :D

z językiem tez ciężko... Kurcze, ja chyba jestem jakims nieudacznikiem zyciowym. Szłam na studia, nie powiem ze byly latwe, nie jedną noc przesiedziałam zakuwając.. Wciskali nam kit, że potrzebuja inzynierów, że po naszych studiach będa na nas czekali z otwartymi rekami. I co? Pracy szukałam pól roku, teraz jestem sekretrarką, co nie jest moim spełnieniem marzeń. Chciałabym spróbować czegoś swojego, a tu okazuje się, że tak naprawdę nic nie umiem :(

Gość
albo roznoszenie rahunków telefonicznych - również umowa z operatorami tel. organizacja wesel - z tym, że tutaj to trzeba znać branżę

Gość
Nie przejmuj się, ja chciałabym być sekretarką :D fajna, spokojna praca - tylko tych pieniążków niewiele, ale ja zarabiam tyle samo... Znam ten ból.

Neurosa, przyznam ze troche szkoda mi zrezygnowac z pracy zeby roznosic rachunki.... A co do organizacji wesel, mieszkam w malutkiej miejscowosci, otoczonej malymi miasteczkami, tam ludzie wolą sobie smai organizwaoć wesela, nikt nie korzysta z organizatorów...

Fakt, na tą pracę nie narzekam, mam mnóstwo wolnego czasu, tylko żeby wynagrodzenie było większe... Ostatnio dostałam premię 400 zł, ale jednorazowa... Ale jednak marzy mi się coś własnego..

załóż jednoosobowy burdel🖐️

Gość
może znadź kogoś po studiach pedagogicznych do spółki i załóżcie prywatne przedszkole :D

Jednoosobowy burdel?? Wiesz, ludzie mierzą innych swoją miarą, więc to świadczy o Tobie. Ja dziękuję

też o tym myślałam, ale na to potrzebne sa większe pieniądze- wynajęcie jakiegoś budynku, wyposażenie, itd, tyle niestety nie mam :(

Gość nikt ci tu recepty nie da
jak rozmnożyć 5 tys ;)

Gość
no cóż, moje pomysły się skończyły :D zawsze możesz szlifować język, uczyć się programów komputerowych i poszukiwać fajniejszej posadki... Powodzenia!

Gość kiedy kiedy
popytaj sie w urzedzie teraz mozna dostac dotacje z uni w kwocie 40 tys potrzeby jest wlasnie pomysl biznes plan i musisz utrzymac sie rok na rynku z ta firma ja mysle nad zalozeniem malej kawiarni polaczonej ze sprzedaza kawy herbaty ale w nie wiem czy wypali bo ten KRYZYS pierdolony sie przyczepil