Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze mi ktos odpowie

becikowe polska a anglia

Polecane posty

czy moze ktos wie cos na ten temat ze jesli wzielo sie becikowe tutaj w uk S.M.G-te 500f to czy w polsce ono sie jeszcze nalezy prosze nie mylic z rodzinnym,bo jestem wlasnie w trakcie dyskusji z kolezanka ktora upierdliwie twierdzi ze mozna i jest to 500 zl w polsce.ja jestem za tym ze nie mozna,ale jej mama byla w urzedzie w pl i pani powiedziala ze sie nalezy mimio tego ze wzielo sie w uk!!!czy to prawda!1

ja mam becikowe z polski ale nie mialam tych 500 funtow. wiem ze sprawdzaja czy sie nie pobralo w anglii.

Gość a to ja myslalam
ze trzeba urodzic dziecko w polsce zeby moc dostac tam jakies becikowe? nie jest przypadkiem tak? a tutaj zeby dostac becikowe trzeba wykazac ze sie pobiera jakies benefity

Becikowe mozna pobrac tylko raz albo w Anglii albo w Polsce. W Polsce sprawdzaja czy nie pobrano juz w Anglii.

to dlaczego pani w urzedzie podala taka informacje!!!ze mozna wziasc jeszcze w polsce dla mnie tez to nie logiczne ale kolezanki mama osobiscie byla w urzedzie!!!!powiedziala tez ze owszem rodzinne mozna pobierac tylko w jednym miejscu,ale za urodzenie mozna sie starac i tu i tu ,mnie osobiscie nikt nie sprawdzal dostalam S.G.M po ok 1,5 tyg wiec nie wierze ze tak predko sprawdzili mnie w polsce

Gość qwerfdsaa1234
dziewczyny a ile czasu mam na to żeby pobrać becikowe w Polsce 3 miesiące czy 12 miesięcy?

12 miesiacy o ile nie bylo jakiejs zmiany np od nowego roku. Ja pobieralam w grudniu, jak synek mial 5 miesiecy prawie.

panie w urzedach tez nie wszystko wiedza. sama sie przekonalam. ale probuj moze dostaniesz tu i tu.