Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie znam sie na tym..

Ciąza u kotki - jak wyglada ?

Polecane posty

moja bicia jest chyba w ciazy ale nie wiem czy napewno po czym poznac ?

Gość vcxvxcxzvzxxz
miałczy chórkiem:classic_cool:

Gość kocia natura D
moja pakowała się na regał za ksiażki i wydzierała ze środka ksiażek papier aby z tyłu za ksiazkami umościć dla kociaków gniazdo :D po czym okociła się w szafie

wiem ale chodzi mi o początki ciazy ?

Gość kocia natura D
żadnych oznak nie było

Więcej jedzą wtedy, robią się pełniejsze i sutki się powiększają. Moje zawsze robiły się spokojniejsze, łagodniejsze. Więcej spały.

a to jak kotka ma pierwsza rujke to mozliwe ze jej sutki sie powiększaja ? bo moja mala miala pierwsze poczatku rujki i mam tez niewykastrowanego kocurka pol rocznego i pilnowalam ich bardzo , kocur spi w lazience az go nie wykastrujemy - czekamy na termin i mi sie nie wydaje zeby sie bzykaly bo jak wychodzimy to zamykaly jedno do lazienki...... czy to mozliwe ze kotka przy 1 rujce ma takie sutki ? chyba by mnie zabilo gdyby byla w ciazy musialabym zrobic sterylke aborcyjna:(a jeszcze dodam ze 1 rujka trwala jeden dzien :o jeden dzien miauczala kladla sie i w ogole a na drugi dzien juz byl spokoj i do tej pory nic , tak jakby miala ruje 1 dzien....

Gość kocia natura D
mnie lekarz powiedzial, że nie powinno się sterylizować kotki PRZED pierwszym porodem.

Gość a moj weterynarz
chyba przed pierwsza rują ;) moj wet znany w całej Polsce dobry i polecany powiedzial ze kotki normalnie mozna sterylizowac nawet kieyd nie mialy wczesniej ciazy.. to dla ich zdrowia :) za duzo jest bezdomnych zwierzat a potem nie ma co robic z kociakami

ale mi chodzi o teraz :o czy ktos moglby mi pomoc ?

Gość gjnfj
hesli kotka jest na tyle duza ze mozesz podejrzewac iz zaszla w ciaze to nad czym sie tu zastanawiac? Do weterynarza a im wczesniej tym lepiej. Kastracja aborcyjna we wczesnym etapie ciazy nie jest ani trudniejsza ani drozsza niz normalna. A teraz marzec, bedzie Ogolnopolska Akcja Sterylizacji a wiec zabiegi beda tansze. A jak kotka jest mlodziutka, kilkumiesieczna to moze nie donosic ciazy, nie przezyc porodu: to jak 13 letnia, ciezarna dzewczynka przekladajac na nasza, ludzka miare. Pozdrawiam!

Gość uppupuppupupuppupu

Gość mika 12
Mam 3 wysterelizowane kotki.1 z nich rodziła.Natomiast te 2 były sterelizowane kiedy miały pierwszą ruję ,tak zalecił weterynarz.Początki ciąży u kotki są nie widoczne i nie ma żadnych objawów.

a co z sutkami ? sa powiekszone czy to mozliwe ze przy 1 ruji sie powiekszaja ? i czemu 1 rujka trwala 1 dzien ?:(

Gość mika 12
U mojej kotki która rodziła sutki dopiero miała duże krótko przed porodem.Myślę,że jeżeli Twoja kotka miała ruję tylko 1 dzień nie powinna być w ciąży,ale to pytanie do weterynarza

Gość ponad700
wyciachaj ja jak najszybciej. tak bedzie najlepiej i dla kotki i dla ciebie, no i dla kota - nie bedzie musial siedziec w lazience zamkniety ;)

dzieki ale wiecie male miasto na terminy sie czeka tygodniami juz mnie to dobija:(

Gość uppuppupupupp

Gość Kocyk
"mnie lekarz powiedzial, że nie powinno się sterylizować kotki PRZED pierwszym porodem." O jesoo Mnie mój wet powiedział,że mój królik jest gryzoniem :P Nie radzę tępo wierzyć lekarzom. U mojej żadnych objawów nie było,a może ich nie widziałam,nie wiem,miałam wtedy 10 lat i myslałam,że jest kocurem :P Potem była niestety własnie sterylizacja aborcyjna,co prawda gdybym wiedziała,że jest w ciąży to nie dałabym usunać,ale dowiedziałam się po fakcie.Przyszłam odebrać kotkę,a koleś wyskakuje mi z macicą pełną kotków w misce :| tak czy siak-idź do weta na USG.

Gość duze ksoztuje usg

ale pwoaznie nie chce zeby miała małe jest za malutka:( kurde moze to nie ciaza.. jak slysze te koty na dworze to sie strasznie dra przy kopulacji a u nas nic cisza nie bylo zadnych odglosów po prostu miala rujke jak zobaczylam ze ma to kocur spal w lazience tej nocy no i miala ja jeden dzien i do teraz cisza:o mam male mieszkanie i kolejne kociaki... nie wykarmilabym ich nawet:(

z tymi tabletkami to prawda czy jaja ?

Gość puppupu

Gość w gore bo

Gość kicie
hej, stosunek u kotow trwa kilka sekund i jezeli koty maja swobode, kopuluja nawet kilkanascie razy na dobe. jezeli koty bawily sie w ciagu dnia razem, kotka miala ruje 1 dzien, ktora nagle sie urwala... to mysle ze beda male kotki. stwierdzi to weterynarz badaniem usg albo przez wymacanie plodow ok 4 tygodni po zaplodnieniu. rozowe sutki to pierwszy objaw ciazy. jezeli nie chcesz kociat to mozesz wysterylizowac ja z plodami i nie ma na co czekac. ... ja nie potrafilam:) 2krotnie odwolalam termin sterylizacji mojej kotki i za tydzien mamy termin:) Tez mam mlodziutka kotke i troszke sie boje, ze za malutka jest ale... bedzie dobrze:) ma teraz fajny duzy brzuszek i jest miziasta.

Gość kociarz
jak nie jesteś czy bedą małe to złap kotkę z brzych i jak wyczujeż kulkę to będą małe ps:ta kulka do głowa.

Gość gość
Ciąża u kotki mojej wyglądała Tak : Między 1a1,5 miesiącu ciąży u moja kotka była miła i chciała siè tulić . Jak miała już kocić kotki to chwała mi się POD kołdrę i w nogi mi się raz omówiła.