Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czyrzykk

Dentysta s a d y s t a.

Polecane posty

Gość czyrzykk

Witam! Piszę by podzielić się z Wami moimi obawami. Otóż - yłam wczoraj z moja mamą u dentysty na wyrywanie krzywo rosnących ósemek. Siedziałam sobie na poczekalni i nagle słysze aaaaaaaaa!!!!!! ałaa!!!!!!!!!!!!!!!!1 i tym podobne wrzaski normalnie jak z porodówki. Tak mnie roztrzęsło, że wkońcu wstałam i zwiałam stamtąd. Moja mama została, pytala sie czy mnie to tez tak bedzie strasznie bolalo, bo tak samo ta soba miala wyrywane ósemki. Podobno baba byla tak odrazajaca i niemila, ze moja mama jak wyszla stamtad powiedziala do mnie "dobrze zrobilas". Czy to normalne, że w XXI wieku tak cierpiało się u denstysty? Być moze było źle podane znieczulenie, ale to krzyki były straszne..

Gość Justynka Justynka
Wiesz co...Ja chodze do dentysty u ktorego bardzo czesto slysze takie wrzaski bo glupim babom szkoda jest zaplacic 3 dych za znieczulenie... To nie jets wian dentysty...To musi bolec, a jak ktos nie chce znieczulenia to niech cierpi, jego sprawa...

Gość Justynka Justynka
A poza tym jak mozna byc milym i przyjemnym sluchajac takich wrzasow i wyrywania sie? nie wiem czy Ty bys byla mila jakby ktos nie chcial znieczulenia i utrudnial Ci swoimi wrzaskami prace

Gość czyrzykk
problem w tym, że ta osoba miała znieczulenie..

Gość podzielę się
No cóż. Zdarza się spotkać rzeznika. Ja też doświadczyłam tego uczucia. Pani doktor usuwała mi kamień pod dziąsłami ręcznie. Zdzierała na żywca patrząc jak łzy mi płyną z bólu. Nie dała mi nawet chwili na wytchnienie i ani słowiem nie pisnęła że mogę wziąć znieczulenie. Dla mnie chamstwo i premedytacja. A każdy pacjent powinien chyba byc powiadomiony o mozliwościach zmniejszenia bólu.

Gość Justynka Justynka
to ja nie wiem. Moze byla nienormalna jakas....Ja u swojego dentysty jak dostaje znieczulenie to moge nawet usnac sobie...Oj niektorzy tak maja...Histeryzuja za wczasu.... Moja dentyska opowiadala mi kiedys o pacjencie, ktory byl znieczulony i darl sie ze go boli zdrowy zab...Mial robiona 7, ktora byla znieczulona a darl sie ze go booli zdrowiusienka 6...

Gość Justynka Justynka
ostatnio, tzn. ze dwa lata temu u mojego dentysty w gabinecie zostala wymieniona aparatura.Kiedys znieczulenie dostawalo sie ze strzykawy jako zastrzyk, a to byl kolejny bol. teraz jest cala aparatura ze w dziaslo wbija sie igielke, ktora jest grubosci wlosa(nic a nic nie czuc), i w trakcie zabiegu podawane jest caly czas kropelkowo znieczuleni.. Teraz dentysta to przyjemnosc

Gość gość
Marcin Sobotka Rawa Maz

Gość gość
Noo tak a jaki piękny uśmiech :)

Gość YellowMoon
To nie jest normalne! Też kiedyś chodziłam do takiego dentysty, co miał ubaw z tego jeszcze jak straszył jak to będzie bolało, jak mi będzię robił borowanie. Brrrrrr, okropne to było. Teraz chodzę do super fajnej i przede wszystkim dobrej dentystki i już nie ma takich akcji. Przyjmuje w Polmedzie, można się umówić do niej przez neta: https://ranking.abczdrowie.pl/d/mariola-mysera-brodowicz-stomatolog-warszawa-31001

Gość gość
Jak ósemki bolą i są do wyrwania to jest to koszmar,wiem coś o tym.I nie że szkoda na znieczulenie.Ja poszłam z ósemką do lekarza bolała mnie jak coś gryzłam,miałam wrażenie ze wtedy się rusza.Mój stomatolog kazał mi wtedy zrobic prześwietlenie tej ósemki ,poszłam do ośrodka Diagdent na Saskiej kepie. I całe szczęscie ,bo się okazało ze ząb był pekniety w srodku i trzeba było go w bardziej delikatny sposób usuwać i znieczulenie tez trzeba było podawac ostrożnie.

Gość kuku

Najlepszych specjalistów według mnie mają w Medicusie w Żywcu. Do kogo bym się nie zapisała na wizytę wychodzę zadowolona.